دوشنبه 5 آذر 1403

جزئیات 3 حمایت دولتی برای تولید فناوری‌های همگرا / ضرورت ایجاد صندوق تخصصی در حوزه همگراها

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
جزئیات 3 حمایت دولتی برای تولید فناوری‌های همگرا / ضرورت ایجاد صندوق تخصصی در حوزه همگراها

رئیس مرکز فناوری‌های همگرا با تاکید بر اینکه تاکنون 125 طرح مورد حمایت این مرکز قرار گرفته است، گفت: در این مرکز حمایت‌ها در قالب "گرنت هوشمند"، "وام هوشمند" و "دوره پیش‌شتابدهی" ارائه می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر علی‌محمد سلطانی امروز در مراسم رونمایی از محصولات حوزه فناوری‌های همگرا افزود: همگرایی فناوری‌ها علاوه بر آنکه فناوری‌های جدیدی را خلق می‌کند، فرصت‌های نوینی را ایجاد می‌کند که اگر به موقع تشخیص داده شود، می‌تواند مایه شکوفایی و پیشرفت کشور باشد.

وی با تاکید بر اینکه ما نمی‌توانیم تصور کنیم که محصول جدیدی به بازار عرضه شود، ولی حاصل همگرایی فناوری‌ها نباشد، یادآور شد: در انقلاب صنعتی چهارم که چند سالی است در دنیا به عنوان نسل آینده صنعتی مطرح شده است، همگرایی فناوری‌ها مشاهده می‌شود.

سلطانی اضافه کرد: چند سالی است که میان چین و امریکا دعوایی برای تشخیص فناوری‌های آینده و توفق آنها به راه افتاده است و شاهدیم که بحثی در سنای امریکا در زمینه افزایش بودجه بنیاد علوم این کشور از 8 میلیارد دلار به 100 میلیارد دلار مطرح شده و توضیح داده شده است که این بنیاد علم قرار است به بنیاد علم و فناوری تبدیل و در آن معاونت فناوری تشکیل شود.

رئیس مرکز فناوری‌های همگرا با تاکید بر اینکه تمرکز بنیاد علوم و فناوری امریکا بر فناوری‌های همگرا است، اظهار کرد: امریکا سرمایه گذاری زیادی در این حوزه خواهد داشت و این فناوری‌ها محور فعالیت این کشور است.

وی فناوری همگرایی را حاصل تلاقی 4 فناوری "نانو"، "مواد پیشرفته"، "فناوری اطلاعات و الکترونیک" و "علوم شناختی" دانست و یادآور شد: مرکز فناوری‌های همگرا از سال 1395 فعالیت خود را با هدف توسعه محصولات در این 4 حوزه آغاز کرده است و تمرکز اصلی آن بر توسعه محصولات فناوری تلاقی این 4 حوزه است.

سلطانی با اشاره به همکاری این مرکز با ستادهای توسعه فناوری کشور، گفت: طی این چند سال 125 طرح مورد حمایت قرار گرفته و امروز 26 فناوری در این مراسم عرضه شده است.

رئیس مرکز فناوری‌های همگرا با تاکید بر اینکه برای تیم‌های نوپا دوره‌های شتابدهی برگزار می‌کنیم، افزود: از دل این دوره‌ها 63 استارت‌آپ بیرون آمده که اکنون مشغول فعالیت در زمینه تولید محصولات و ارائه خدمات هستند.

رئیس مرکز فناوری‌های همگرا با بیان اینکه امروز از 26 طرح در این حوزه‌ها رونمایی شد، افزود: این طرح‌ها از سوی مرکز فناوری‌های همگرا که در ستاد توسعه فناوری نانو مستقر است، حمایت شده‌اند.

سلطانی با اشاره به حمایت های این مرکز از فناوری‌های NBIC گفت: در این مرکز حمایت‌ها در قالب "گرنت هوشمند"، "وام هوشمند" و "دوره پیش‌شتابدهی" ارائه می‌شود. در دوره شتابدهی وظیفه اصلی ما ارتقا و دانش فارغ التحصیلان دانشگاهی با کمک شتابدهنده‌ها و مراکز نوآوری است.

وی با اشاره به حمایت این مرکز در قالب گرنت هوشمند، توضیح داد: طرح‌هایی که نیاز است از سوی دولت مورد حمایت قرار گیرند، به صورت گرنت هوشمند حمایت خواهند شد، به این معنا که اگر طرح به نتیجه رسید ریسک کامل آن را می‌پذیریم، ولی اگر کم کاری تیم در تجاری سازی مشاهده شود، این گرنت تبدیل به وام خواهد شد.

سلطانی به حمایت مرکز فناوری‌های همگرا در قالب وام هوشمند اشاره کرد و ادامه داد: وقتی طرح‌های فناوری مرحله‌ای جلو برود، وام هوشمند داده می شود، به این معنا که با توجه به معیارهای موفقیت که در قرارداد درج می‌شود، وام اعطا شده تبدیل به گرنت هوشمند خواهد شد.

وی به برخی از فناوری‌های رونمایی شده در این مراسم اشاره کرد و گفت: چاپگرهای زیستی یکی از این حوزه‌ها است. این فناوری حوزه‌ای است که به دلیل پیوند عضو در دنیا به طور جدی مطرح شده است و ما باید در این راستا چاپگر زیستی، جوهر زیستی و بافت را تولید کنیم که مجموعه پروژه‌هایی که در این زمینه اجرایی شده است، هر 3 این حوزه‌ها را پوشش می‌دهد.

به گفته رئیس مرکز فناوری‌های همگرا، 3 شرکت در زمینه تولید چاپگر فعال شده است.

سلطانی با تاکید بر ضرورت تولید تجاری جوهرهای زیستی و تایید آن از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کشور، گفت: در این زمینه باید پروژه‌هایی میان مهندسان و پزشکان اجرایی شود. شرکت‌ها چاپگر و جوهر زیستی را تولید کنند و پزشکان آنها را مورد کارآزمایی بالینی قرار دهند.

به گفته وی عمده پروژه‌هایی که در زمینه پوست، استخوان و قرنیه اجرایی شده، حاصل همکاری مهندسان و پزشکان است.

رئیس مرکز فناوری‌های همگرا با اشاره به توانمندی دانشگاه‌ها در این زمینه بر ایجاد صندوق سرمایه گذاری تخصصی در این حوزه تاکید کرد.

انتهای پیام