پنج‌شنبه 8 آذر 1403

جزییات شاخص های دریافت «پایه تشویقی» هیات علمی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
جزییات شاخص های دریافت «پایه تشویقی» هیات علمی

براساس دستورالعمل جدید دریافت «پایه تشویقی» هیات علمی، 10 پایه برای مرجعیت علمی، 10 پایه برای پژوهش های شاخص کاربردی و 10 پایه به فعالیت های نوآورانه و فناورانه تعلق گرفته است.

براساس دستورالعمل جدید دریافت «پایه تشویقی» هیات علمی، 10 پایه برای مرجعیت علمی، 10 پایه برای پژوهش های شاخص کاربردی و 10 پایه به فعالیت های نوآورانه و فناورانه تعلق گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، وزارت علوم در دوره جدید پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی را به 60 پایه ارتقا داد و اخیرا نیز اعلام شد، دستورالعمل مربوط به پایه های تشویقی در هیات دولت به تصویب رسیده است. محمد علی زلفی گل وزیر علوم در همین رابطه توضیح داده بود که با حمایت معاون علمی ریاست جمهوری، افزایش پایه‌های تشویقی در هیأت دولت مصوب شد تا مراحل قانونی آن مشکلی نداشته باشد. بخش‌های عمده‌ای از پایه‌های تشویقی را به تحقیقات نیاز محور و شاخص‌های فناورانه اختصاص دادیم.

در اصلاحیه ماده 53 آئین نامه استخدامی اعضای هیأت علمی، بیشترین امتیاز برای اعطای پایه‌های تشویقی به پژوهش‌های کاربردی، ارتباط با صنعت و تأسیس شرکت دانش بنیان اختصاص داده شده است. این پایه‌ها براساس فعالیت‌های شاخص آموزشی، فرهنگی و ترویج علم، بروندادها، پژوهش‌های شاخص بنیادی و همکاری‌های علمی بین المللی، بروندادها و پژوهش‌های شاخص کاربردی و توسعه‌ای، بروندادها و فعالیت‌های شاخص فناورانه و نوآورانه، مرجعیت علمی و مدیریت اجرایی و نشریه‌های علمی به اعضای هیأت علمی اعطا می‌شود.

این پایه‌ها به عضو پیمانی، رسمی آزمایشی و رسمی قطعی شاغل در مؤسسه و یا عضو مأمور به خدمت در سایر دانشگاه‌ها و مؤسسه‌های آموزش عالی، پژوهشی و فناوری دولتی یا دستگاه‌های اجرایی دارای مجوز از مراجع ذیصالح، بر اساس فعالیت‌های شاخص علمی، آموزشی، پژوهشی، فناوری، فرهنگی، هنری و... اعطا خواهد شد.

فعالیت های شاخص آموزشی، فرهنگی و ترویج علم

براساس دستورالعمل اعطای پایه تشویقی به اعضای هیئت علمی، به فعالیت های شاخص آموزشی، فرهنگی و ترویج علم (حداکثر 10 پایه تشویقی) تعلق می گیرد. به طور مثال دریافت عنوان «سرآمد آموزشی»، در دانشکده ها یا پژوهشکده ها در سه سال پیوسته یا ناپیوسته، بر مبنای شیوه نامه مصوب هیئت امنای مؤسسه، هر بار یک پایه حداکثر سه پایه تشویقی تعلق خواهد گرفت.

براساس این شاخص، به استاد راهنمای هر دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد و یا مقطع دکتری تخصصی که نتیجه پایان نامه و یا رساله او تبدیل به محصول دانش بنیان، هنری و یا منجر به حل مسایل مربوط به زیست بوم اجتماعی محل انجام پژوهش شده باشد، با ارائه گواهی معتبر ملی و تایید شورای پژوهشی و فناوری مؤسسه، یک پایه (حداکثر سه پایه تشویقی) اعطا خواهد شد.

به استاد راهنمای هر دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد و یا مقطع دکتری تخصصی که نظریه پردازی نوینی را در قالب ضوابط هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی ارائه کند، با تایید شورای پژوهشی و فناوری مؤسسه، به ازای هر کرسی اصیل نظریه پردازی یک پایه (حداکثر سه پایه تشویقی) نیز تعلق می گیرد.

مربیگری برای تیم های دانشجویی شرکت کننده در مسابقه های و یا المپیادهای علمی دانشجویی در سطح ملی (رتبه اول) و بین المللی (رتبه اول تا سوم) با ارائه گواهی معتبر و تایید شورای مؤسسه، یک پایه (حداکثر دو پایه تشویقی) داده می شود. مربیان تیم های ورزشی دانشجویی که در مسابقه های ملی مدال قهرمانی کسب کنند، با ارائه گواهی معتبر و تایید شورای مؤسسه، برای هر دوره یک پایه (حداکثر دو پایه تشویقی) داده خواهد شد.

دستاوردها و پژوهش های شاخص بنیادی و همکاری های علمی بین المللی

برای بروندادها و پژوهشهای شاخص بنیادی و همکاری های علمی بین المللی (حداکثر 10 پایه‌تشویقی)، به ازای کسب 30 یا 60 امتیاز از مقاله های منتشرشده در نشریه های بین المللی به ترتیب چارکهای اول Q1 یا دوم Q2 بر مبنای هر یک از پایگاه های اطلاعات علمی "اسکوپوس"، "واس" و یا "آی اس سی" یک پایه (حداکثر پنج پایه تشویقی) در طول خدمت با احتساب پایه های تشویقی دریافت شده بر اساس ضوابط قبلی مصوب هیئت امنا ارائه می شود.

پژوهش‌های شاخص کاربردی و توسعه ای

همچنین بروندادها و پژوهشهای شاخص کاربردی و توسعه ای حداکثر 10 پایه، راهنمایی چهار سهم کامل رساله دکتری تخصصی (دفاع شده)، پایان نامه نیازمحور کارشناسی ارشد براساس نیازهای مندرج در سامانه نظام ایده ها و نیازها نان و با تایید معاونت پژوهشی و فناوری مؤسسه، یک پایه (حداکثر سه پایه تشویقی) تعلق می گیرد.

برای ساخت دستگاه های تقاضامحور آزمایشگاهی، آموزشی، تحقیقاتی، کاربردی و صنعتی همراه با ثبت اختراع علمی در مراجع معتبر داخلی، با ارائه گواهی معتبر ملی و با تایید شورای پژوهشی و فناوری مؤسسه، یک پایه (حداکثر پنج پایه تشویقی) در طول خدمت در نظر گرفته شده است.

مجری طرح کلان ملی پایان یافته با تایید معاون پژوهشی و یا معاون فناوری و نوآوری وزارت، هر مورد یک پایه و حداکثر سه پایه تشویقی دریافت خواهد کرد.

فعالیت های شاخص فناورانه و نوآورانه

برای بروندادها و فعالیتهای شاخص فناورانه و نوآورانه در حداکثر 10 پایه در نظر گرفته شده است.

برای ساخت مواد شیمیایی، واکسن، دارو، کاتالیزگر، قطعه مکانیکی، الکترونیکی و دستگاهی و نرمافزاری که به تولید انبوه رسیده باشد، با ارائه گواهی معتبر ملی و با تایید شورای پژوهشی و فناوری مؤسسه، هر مورد یک پایه حداکثر پنج پایه تشویقی، تولید انبوه یا تجاری سازی محصولات دانش بنیان با جذب سرمایه خارجی در داخل کشور، با ارائه مدارک معتبر ملی و تایید شورای پژوهشی و فناوری مؤسسه، هر مورد یک پایه) حداکثر چهار پایه تشویقی در طول خدمت در نظر گرفته شده است.

به تجاری سازی، ثبت اختراع معتبر داخلی یا خارجی با ارائه گواهی معتبر ملی، با تایید شورای پژوهشی و فناوری مؤسسه، هر مورد یک پایه (حداکثر چهار پایه تشویقی) در طول خدمت اعضای هیات علمی تعلق خواهد گرفت.

مرجعیت علمی

شاخص مرجعیت علمی (حداکثر 10 پایه) را برای اعضای هیات علمی به دنبال خواهد داشت.

قرار گرفتن نام عضو در فهرست پژوهشگران یک درصد مستخرج از پایگاههای ESI- WOS یا "آی اس سی" و با تایید میزان و کیفیت استنادها از سوی شورای پژوهشی و فناوری مؤسسه، برای رشته های علوم انسانی و هنر دو پایه تشویقی و سایر رشته ها یک پایه تشویقی در طول خدمت خواهد داشت.

پیوستگی قرار گرفتن نام عضو هیات علمی به مدت 5 (پنج سال متوالی) در فهرست پژوهشگران یک درصد مستخرج از پایگاههای WOS-ESI و یا "آی اس سی" و با تایید میزان و کیفیت استنادها از سوی شورای پژوهشی و فناوری مؤسسه، برای رشتههای علوم انسانی و هنر دو پایه تشویقی و سایر رشته ها یک پایه تشویقی (حداکثر چهار پایه تشویقی) در طول خدمت دارد.

مدیریت اجرایی و نشریه های علمی

به اعضای هیات علمی که مدیریت اجرایی و نشریه های علمی برعهده دارند، (حداکثر 5 پایه) تعلق می گیرد.

بر همین اساس به سردبیران اصلی و مدیرمسئول هر مورد نشریه علمی داخلی نمایه شده بین المللی غیرفارسیزبان «و فارسیزبان در پایگاههای اطلاعات علمی "واس" و یا "اسکوپوس"، با ارائه مستندات لازم و تایید شورای پژوهشی و فناوری مؤسسه، به ترتیب یک پایه تشویقی برای نشریه غیرفارسیزبان و دو پایه تشویقی برای نشریه فارسیزبان و حداکثر سه پایه تشویقی در طول خدمت به اعضا اعطا خواهد شد.

اعضای مؤسسه که در سمت های وزیران یا همتراز وزیران، قائم مقام، معاونان وزیران یا همتراز معاونان وزیران، مشاوران وزیران، رؤسای سازمانها و مراکز زیرمجموعه وزیران، استانداران، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور، قائم مقام و معاونان رییس بنیاد ملی نخبگان، رؤسای دانشگاهها و مؤسسههای آموزش عالی، پژوهشی و فناوری وابسته به وزارت و سایر سمتهای مدیریت سیاسی، با پیشنهاد مقام منصوب کننده و تایید وزیر، به ازای هر دو سال مدیریت متوالی یا غیرمتوالی، یک پایه و حداکثر دو پایه تشویقی در نظر گرفته شده است.

همچنین به ازای هر شش سال سردبیری اصلی یا مدیر مسئولی نشریه علمی داخلی نمایه شده بین المللی در پایگاههای اطلاعات علمی "واس" و یا "اسکوپوس" با ارائه مستندات لازم و با تایید شورای پژوهشی و فناوری مؤسسه، یک پایه و حداکثر سه پایه تشویقی در طول خدمت تعلق میگیرد.