جمعه 9 آذر 1403

جلوگیری از غارتگری جنگل هنر است

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع

قم - مرجع تقلید شیعیان اظهار داشت: کاشت چهار درخت و چهار بلوط هنر نیست، بلکه جلوی غارتگری جنگل را گرفتن هنر است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله عبدالله جوادی آملی همزمان با شروع هفته درختکاری یک اصله نهال را غرس کرد و در حاشیه این مراسم در سخنانی ضمن قدردانی از زحمات مسئولینی که به امر درختکاری اهمیت می‌دهند، اظهار داشت: مطلب اساسی آن است که ما می‌بایست موجودیت مان را حفظ کنیم و در عین حال نسبت به آینده وظیفه رسمی داریم و آن را باید در نظر بگیریم.

آیت الله جوادی آملی بیان داشت: کاشت چهار درخت و چهار بلوط هنر نیست، بلکه جلوی غارتگری جنگل را گرفتن هنر است.

وی ادامه داد: زمانی در کوفه و یا شام، بعضی سوال کردند که آیا ریختن خون پشه حلال است یا حرام و یا مکروه است؟ جواب داده شد که شما آن همه مسلمان و شیعیان را کشتید و سوال نکردید، حالا از خون پشه سوال می‌کنید!

هر چه فریاد زدیم جنگل غارت نشود کسی گوش نکرد

استاد حوزه علمیه قم با انتقاد از غارت جنگل‌ها افزود: ما این همه فریاد زدیم که این جنگل برای مردم و حق حیات مردم است، نگذارید این جنگل‌ها را غارت کنند، کسی گوش نکرد.

آیت الله جوادی آملی ادامه داد: درختکاری و جنگل کاری یک درس علمی است، درخت باید کاشت و پس از 50 سال یا بیشتر، پس از عمر مفیدی که هر درختی دارد، باید چوب مردم، درب و مبل و کاغذ مردم را از آن تأمین کرد، نباید درخت‌های سبز را از بین برد و آنها را تبدیل به هیزم کرد.

ما در کشور پربرکتی زندگی می‌کنیم

وی با بیان اینکه ما که در کشور پربرکتی زندگی می‌کنیم که دریا و صحرا و کوه و جنگل دارد عنوان کرد: نباید چوب و کاغذ از خارج وارد کنیم، تمام میز و مبل مملکت باید از این جنگل‌ها تأمین شود.

این مفسر قرآن کریم به اهمیت درختکاری در لسان اهل بیت (ع) اشاره کرد و بیان داشت: امام معصوم (ع) می‌فرماید، ایما رجل سقا طلحهً او سدرهً فکانما سقا مؤمناً من ظمأ که اگر کسی به پای یک درختی آب بریزد و نگذارد آن درخت خشک شود، این اهل بهشت است، یعنی همچنان که اگر شما به یک مؤمن آب دهید، اهل بهشت می‌شوید، همچنان است که آب به زیر پای یک درخت هم بریزید، اهل بهشت می‌شوید.

در این مراسم، کارت همیار طبیعت و همچنین نمادی از درخت بلوط به پاس قدردانی از بیانات ایشان در حمایت از درختکاری و حفظ محیط زیست اهدا شد.