جنگ حاضر جنگ رسانهای است / نوبت به میدان آمدن دهه هشتادیهاست
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، حسین تاریخی دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان در اختتامیه چهارمین دوره جشنواره رسانههای دانشآموزی (رسانش) که در خبرگزاری فارس برگزار شد، اظهار کرد: شاید بد نباشد مروری بر این برنامهها داشته باشیم که چه شد به اینجا رسیدیم. در سالهای گذشته برنامه محوری ما مداد کمرنگ نام داشت و به واسطه اینکه بخشی از کار اتحادیه انجمنهای اسلامی نشریه بود، عنوان آن مداد کمرنگ نام گرفت و بر اسم آن شاید ایراداتی وارد بود.
وی افزود: در آن زمان با آقای جانباز معاون وقت اتحادیه گفتوگوهای جدی داشتیم و آن هم این بود که بچهها توان ورودشان به عرصه رسانه خیلی جدیتر از دستاندرکارانی است که در این حوزه حضور دارند. جسته و گریخته در مواجهه با مدارس میدیدیم که بچهها فضای مدرسه را با تولید یک کار، تحت تأثیر خود قرار میدادند و یک نشریه تکبرگ توانسته بود کل فضای مدرسه را جابهجا کند.
دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان ادامه داد: در خاطرم است در زمینه فلسطین و حوزه کاریکاتور، بچهها کاریکاتورهای عجیب و غریبی تولید کرده بودند و این شد که تلاش کردیم تغییر در فضای رسانهای داشته باشیم که منجر به طراحی رسانهای شد.
تاریخی اضافه کرد: اکنون 4 سال است که از آن زمان میگذرد و مایه افتخار است که توانستیم بستری را مهیا کنیم که دانشآموزان بتوانند عرضاندام جدی داشته باشند. کاری که جشنواره انجام داد این بود که انگشت تعجب را برای همه بیش از پیش بلند کرد. به طور مثال دانشآموزان دست به تولید در بخش سناریو و تکنیک زدند و واقعا حضور بچهها و تولیداتی که داشتند عجیب و غریب بود.
وی تصریح کرد: بنده خیلی راغب نیستم بخواهم عنوان دهه هشتادیها را پررنگ کنم و بگویم اینها متفاوت هستند چون هر نسلی دوست دارد خود را متفاوت از بقیه نشان دهد. لذا اکنون در دورهای قرار داریم که نوبت به میدان آمدن دهه هشتادیهاست و غیرتی که اکنون دانشآموزان به خرج میدهند تا بتوانند نقش و سهم خود را در انقلاب اسلامی ادا کنند ستودنی است.
دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان گفت: متأسفانه هنوز مسؤولینی هستند که نه تنها اعتقادی به این توانمندی ندارند بلکه مواجههشان با نام بچهها و دانشآموزان کسی است که تنها وظیفهاش تحصیل، درس، خواندن این کتابها و امتحان دادن باشد. اتفاقی که اخیرا در کشور به وجود آمد تلنگر جدی به همه بود تا تذکرات و دلسوزیهایی که در گذشته انجام شده بود یادآوری شود برای اینکه آنان را جدیتر بگیریم. امیدواریم با توانی که دارید بتوانید از مسؤولیتی که بر عهده شما گذاشته شده است، برآیید.
تاریخی افزود: اکنون بر کسی پوشیده نیست که جنگ حاضر جنگ رسانهای است. عنوان رسانه اکنون مقداری با بسترها و فضای مجازی عجین شده است ولی شاید اگر بگوییم جنگ افکار عمومی دقیقتر باشد. اینکه اکنون یک رسانه توان این را دارد که بتواند تمام مبناها و ایدئولوژیهای ملتی را تحت تأثیر خود قرار دهد، تازگی ندارد.
وی اظهار کرد: شما در تاریخ خواندهاید وقتی امیرالمؤمنین (ع) را در محراب به شهادت رساندند خیلی از مسلمانان در شام گفتند مگر امیرالمؤمنین اصلا نماز میخواند. امیرالمؤمنین اولین مردی بود که در کنار پیامبر (ص) به اسلام گرویدند و سابقه مبارزات و خدمات و اقداماتشان را همه مسلمانان و برجستگان اسلام دیده بودند و به آن اعتقاد راسخ داشتند.
دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان ادامه داد: در آن زمان افکار عمومی را با ابزارهای مختلف به قدری تحت تأثیر قرار داده بودند که وقتی خبر شهادت امیرالمؤمنین (ع) در محراب رسید مسلمانان گفتند مگر امام علی (ع) نماز میخواند یا در قضیهای که اباعبدالله در قیامشان اتفاق افتاد شما میدانید که مسلم به کوفه آمد، به قدری جمعیت زیاد بود و حمایت میکرد که مسلم به اباعبدالله (ع) پیام فرستاد که تشریف بیاورید، نامههایی که نوشتهاند حقیقت دارد و همه همراه هستند؛ به فاصله چند روز هجمهای به وجود آمد و ذیل طمعی که به لحاظ مالی ایجاد شد، همه پا پس کشیدند.
تاریخی افزود: تحت تأثیر قرار دادن افکار عمومی موضوع جدید نیست که اتفاق میافتد بلکه قدمتی عجیب دارد. اکنون ابزاری که از آن استفاده میکنند فضای مجازی است لذا هوشیاری و در صحنه بودن ما قطعا مورد نیاز است که باید بدانیم فرصتی برای کمکاری نداریم.
وی در پایان گفت: شما افسران جنگ نرم نظام و انقلاب در این عرصه نشان دادهاید که توانایی این کار را دارید و امیدوارم این برنامه تا پایان هفته برایتان اثری فاخر شود و ما بتوانیم در محیط مدرسه و بیرون شاهد حضور پررنگ شما باشیم.
پایان پیام /