جنگ سرد
جنگ سرد
در جنگهای سده بیستم، پدافندِ مدنی (CD) و پدافندِ غیرعامل (PD) بهطور قابلتوجهی تکامل یافتند که ناشی از تغییر ماهیت جنگ (بمباران هوایی، سلاحهای هستهای، عوامل شیمیایی) بود. پدافندِ مدنی شامل تلاشهای سازمانیافته برای محافظت از غیرنظامیان در برابر خطرات جنگ (بمباران، ریزش رادیواکتیو، گاز) و حفظ کارایی اجتماعی است. تمرکز بر مردم، سازمان و واکنش است. پدافندِ غیرعامل (PD) اقدامات فیزیکی...
«جورج تنت»، مدیر سابق سیا، او را «حداقل به اندازه اسامه بن لادن خطرناک» می دانست و «شبتای شاویت»، رئیس سابق موساد، از اینکه او را نکشته پشیمان بود. اما برای تقریبا 250 میلیون پاکستانی، عبدالقدیر خان - پدرخوانده برنامه هسته ای پاکستان - یک افسانه و قهرمان ملی است. این دانشمند هسته ای که در سال 1936 متولد شد و در سال 2021 در 85 سالگی درگذشت، بیش از هر کس دیگری مسوول توسعه بمب هسته ای...
با اینکه ترامپ به درستی نحوه قدرت ایالات متحده را تشخیص داده است، اما از این قدرت به روشهای اساساً غیرسازنده استفاده میکند. او با حمله به وابستگی متقابل، پایه و اساس قدرت آمریکا را تضعیف میکند.
کییر استارمر نخستوزیر انگلستان در اظهاراتی از تصمیم این کشور برای خرید حداقل 12 جنگنده اف -35آ با قابلیت حمل سلاح هستهای از ایالات متحده خبر داد.
کییر استارمر نخستوزیر انگلستان در اظهاراتی از تصمیم این کشور برای خرید حداقل 12 جنگنده اف -35آ با قابلیت حمل سلاح هستهای از ایالات متحده خبر داد.
اقتصادنیوز: دولت انگلیس قصد دارد با خرید 12 فروند جنگنده «اف -35» بازدارندگی اتمی خود را ارتقا دهد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تلاش کرده تا ایالات متحده را هم به جهان تحمیل کند و هم این کشور را از آن دور کند. او دوره دوم ریاستجمهوری خود را با به رخ کشیدن قدرت سخت آمریکا، تهدید دانمارک در مورد کنترل گرینلند و پیشنهاد بازپسگیری کانال پاناما آغاز کرد. او با موفقیت از تهدید تعرفههای تنبیهی برای وادار کردن کانادا، کلمبیا و مکزیک در مورد مسائل مهاجرت استفاده کرد. او از توافقنامههای...
برخلاف انزواطلبیای که پیشتر شاخصه سیاست جهانی ایالات متحده را مشخص میکرد، پس از جنگ جهانی دوم، تمایل آشکاری در میان رهبران سیاسی و اقتصادی آمریکا شکل گرفت تا از قدرت تازه بهدستآمده خود محافظت کنند و موقعیت ایالات متحده را به عنوان رهبر جهان آزاد تثبیت کنند.
در حالی که حملات متقابل ایران و رژیم اشغالگر در روز هفتم ادامه دارد، موشکهای موجود در زرادخانه این دو کشور به موضوعی مورد توجه تبدیل شده است.
یکی از موضوعات مهم در زمینه پدافند غیرعامل، استفاده از زیرساختهای موجود شهری به عنوان پناهگاههای اضطراری است، در این بین این پرسش مطرح است که آیا استفاده از مترو به عنوان پناهگاه، یک راهکار جهانی است؟
«اِما اشفورد» اخیرا چهار مدل توضیحی برای آشفتگی دولت ترامپ ارائه و اظهار کرد که تغییر اساسی در سیاست خارجی ایالاتمتحده را میتوان از طریق موارد زیر درک کرد: «بازگشت به رئال پلیتیکِ واقع گرایانه»، «سیاست خارجی امتداد سیاست داخلی»، «بازگشت بالقوه به ادغام سیاست خارجی ترامپ - ریگان» و «درگیری جمهوریخواهان در سیاست خارجی».
اقتصادنیوز: دیدگاه ترامپ به نظم جهانی با الهام از مدل تاریخی «کنسرت قدرتها» تبیین می شود؛ مدلی که در آن چند کشور قدرتمند با نادیده گرفتن بازیگران کوچکتر، برای حفظ ثبات جهانی تبانی میکنند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده در دوره دوم ریاستجمهوری خود، آموزش عالی را هدف قرار داده است. دولت او بودجه دانشگاههای فدرال را بهشدت کاهش داده یا تهدید به این کار کرده، پیشنهاد تصاحب خصمانه فعالیتهای دانشگاهی در دانشگاه کلمبیا و دانشگاه هاروارد را داده و به دنبال متوقف کردن جریان دانشجویان بینالمللی بوده است.
اقتصادنیوز: فردریک فورسایت، نویسنده نامدار و خالق رمان کلاسیک «روز شغال»، که سابقه همکاری با سازمان اطلاعات بریتانیا (MI6) را داشت، در 86 سالگی درگذشت.
وزیر امور خارجه پیشین، با اشاره به اینکه من معتقد نیستم هولوکاست اتفاق نیفتاده است؛ اتفاقاً معتقدم که اتفاق افتاده و معتقدم اروپا باید تا ابد نسبت به آن شرمسار باشد، گفت: اما سؤال اینجاست، فلسطین چه ارتباطی با این مسئله دارد؟ مردم فلسطین چه نقشی در آن ظلم داشتهاند؟ چرا آلمانیها باید هر اقدام رژیم صهیونیستی را تأیید کنند، فقط بهخاطر احساس شرم از هولوکاست؟
رئیس پیشین وزارت خارجه خارجه تاکید کرد: فروپاشی شوروی شکست شرق بود، نه پیروزی غرب؛ و این دو الزاماً یکی نیستند، چون بازی در دنیا، بازی حاصلجمع صفر نیست که شکست یکی، پیروزی دیگری تلقی شود.