جنگ سرد
جنگ سرد
به باور برندز، متأسفانه ایالات متحده برای چالش تازه آماده نیست. تاریخ دوران مدرن زمانی پیش بینی شده که تازه آغاز شده است.
اقتصادنیوز: به باور ناظران، اوراسیا، جغرافیایی کلیدی که از منظر ژئوپلتیکی و ژئواستراتژیکی از اهمیت برجستهای برخوردار است؛ میتواند میدان را برای به چالش کشیدن نظم آمریکایی هموار سازد؛ آن هم از طریق همصدایی بازیگرانی چون روسیه، ایران و چین که هیچکدام نظم لبیرال تحت رهبری آمریکا را باور ندارند.
اقتصادنیوز: به باور گروهی از ناظران، با بازگشت ترامپ به قدرت، جهان در یک قدمی عصر آشوب قرار گرفته است؛ عصری که در قابش بازیگران جهانی با تکیه بر کهن الگوها به جای پیروی از قواعد حاکم به دنبال بازتعریف نقش خود و بازگشت به گذشته هستند؛ رخدادی که بستر را برای رویارویی تمدنها هموار خواهد ساخت.
اقتصادنیوز: به باور ناظران؛ رویکرد اول آمریکا ترامپ می تواند نظم حاکم بر جنوب شرق آسیا را تحت تاثیر قرار داده و صف آرایی کشورهای این منطقه را متاثر کند. در این میان، برخی از کشورهای مستقر در این جغرافیا احتمالا برای تحقق منافع خود با چین هم صدا خواهند شد و گروهی دیگر ممکن است تلاش کنند تا در دو زمین چین و آمریکا همزمان بازی کنند؛ گزاره ای که معادلات این منطقه را بازتعریف خواهد کرد.
در آغاز سال جدید چشمهایی به تلویزیون است؛ بلکه شعبدهای را رو کند؛ اگرچه کلاه این سازمان دیر زمانی است که از شعبده خالی است و حتی خرگوشهای آن کلاه هم گوشهای نشستهاند و هویجشان را میخورند.
مقامات آمریکایی بحران نفت را بهعنوان یک نیروی بالقوه بیثباتکننده در ایران - و شاید در کل خاورمیانه - میدانستند که میتواند بهپیشرفتهای کمونیستها منجر شده و شوروی را بهسمت خلیجفارس که غنی از نفت است هدایت کند. ایران بهعنوان تنها مانع زمینی مستقیم بین اتحادجماهیرشوروی و خلیجفارس، بهعنوان یک حلقه حیاتی در زنجیره امنیتی غرب عمل میکرد. وقتی شوروی بر ایران کنترل داشته باشد، آنوقت...
این کتاب نه تنها یک انتقاد تند به سیستمهای کاری مدرن است، بلکه دعوتی است به بازنگری در ارزشهای جامعه و اولویتدادن به زندگی معنادار و لذتبخش. البته که مشخص است در جامعهای که با چند شیفت کار هم نمیشود نیازهای اولیه زندگی را تامین کرد، این اندیشه راسل، محلی از اعراب ندارد؛ در واقع شاید روی سخن راسل سیاستگذاران جوامع است که باید شرایطی را فراهم کنند که انسانها با حداقلی از کار بتوانند...
اقتصادنیوز: تهاجم روسیه به اوکراین در سال 2022 هرگز صرفاً یک درگیری منطقهای نبوده است. الحاق غیرقانونی کریمه توسط ولادیمیر پوتین در سال 2014، برای سنجش این بود که غرب تا کجا حاضر است برای دفاع از «نظم مبتنی بر قوانین» خود پیش رود. جنگ پس از آن، اروپا را مجبور کرد تا به وابستگی خود به ایالات متحده فکر کند و رهبران ایالات متحده را وادار ساخت تا در میل خود برای تعهدات خارجی بازنگری کنند.
بازی «ترامپ»، یک بازی چندبعدی و چندسطحی است. آمریکا در این بازی، فریبکاری، عدم رعایت قواعد متعارف، زیر و رو کشیدن و... را برای خود نه تنها جایز که حق میداند.
اقتصادنیوز: خلع سلاح اقتصادی چین تنها به واسطه هم صدایی آمریکا و اروپا حاصل می شود و شکاف میان بازیگران این دو قاره صرفا موجب خواهد شد تا اهرم ایالات متحده برای زمین زدن اقتصاد چین بی اثر شده و یا نتایج اندکی به دنبال داشته باشد؛ لحاظ کردن این واقعیت در شرایطی که شاهین های امریکایی در واشنگتن سکان دار هستند، دشوار است و می تواند پرهزینه باشد.
اقتصادنیوز: در شرایط کنونی شاهین های آمریکایی برای از نفس انداختن پکن خیز برداشته اند و براین باورند که تنها راه پایان دادن به حیات اقتصادی این کشور انزوای چین، استراتژی که به واسطه ادغام اقتصاد این کشوربا بازارهای جهانی در نبود جنگ می تواند برای آمریکا هزینه زا باشد اما توسل به این تاکتیک در بازه زمانی جنگی کارساز خواهد بود.
اخیراً OpenAI از دولتها خواسته است تا مدلهای هوش مصنوعی توسعهیافته چینی مانند DeepSeek-R1 را محدود کنند و این درخواست را با عباراتی آشنا مانند «خطرات امنیتی» و «تهدیدات غیرقابل کنترل» توجیه کرده است.
اقتصادنیوز: چین هم به لحاظ تولید ناخالص ملی و هم به در عرصه سود تولید از ایالات متحده عقب تر است، این در حالی که در ظاهر اینگونه جلوه داده می شود که این کشور در حوزه تولید پیشتاز می باشد، اما در عمل تولید حقیقی توسط شرکت های آمریکایی با وابسته به متحدان آمریکا محقق شده و چین در این میان سود اندکی را به دست می آورد. با این همه استراتژی احتمالی آمریکا برای پایان دادن به همین سود اندک...
تصور میشود که ولادیمیر پوتین تاریخ جنگ کره را میداند. بالاخره، نماد او، ژوزف استالین، حمله کره شمالی را تأیید کرد و به کمونیستها پشتیبانی مادی ارائه داد. در حال حاضر، در یک تغییر نقش، پوتین نقش آیزنهاور را ایفا میکند، رئیسجمهوری که مصمم است فشار نظامی را افزایش دهد تا به نتیجهای دیپلماتیک برسد. در صورتی که تغییر غیرمنتظرهای در اوضاع اوکراین رخ ندهد، رئیسجمهور روسیه به جنگ ادامه...
اقتصادنیوز: در شرایط کنونی پوتین خود را موافق با صلح نشان میدهد، اما در عمل پیشروی در میدان را رها نمیکند؛ همین گزاره موجب شده تا بسیاری از کارشناسان نظامی این تحلیل را مطرح کنند که رئیس جمهوری روسیه تلاش دارد تا با بازی با کارت اوکراین امتیاز حداکثری را با توسل به اهرم نظامی از آن خود کند؛ تاکتیکی که پیشتر در جنگ کره و حتی قبلتر از آن در جنگهای ناپلئونی از آن پیروی شد.
اقتصاد انگلیس در ژانویه با کاهش 0.1 درصدی مواجه شد که کمتر از پیشبینیها بود که این انقباض عمدتاً به دلیل کاهش تولیدات صنعتی رخداده است.