جنگ سرد
جنگ سرد
اقتصادنیوز: خلع سلاح اقتصادی چین تنها به واسطه هم صدایی آمریکا و اروپا حاصل می شود و شکاف میان بازیگران این دو قاره صرفا موجب خواهد شد تا اهرم ایالات متحده برای زمین زدن اقتصاد چین بی اثر شده و یا نتایج اندکی به دنبال داشته باشد؛ لحاظ کردن این واقعیت در شرایطی که شاهین های امریکایی در واشنگتن سکان دار هستند، دشوار است و می تواند پرهزینه باشد.
اقتصادنیوز: در شرایط کنونی شاهین های آمریکایی برای از نفس انداختن پکن خیز برداشته اند و براین باورند که تنها راه پایان دادن به حیات اقتصادی این کشور انزوای چین، استراتژی که به واسطه ادغام اقتصاد این کشوربا بازارهای جهانی در نبود جنگ می تواند برای آمریکا هزینه زا باشد اما توسل به این تاکتیک در بازه زمانی جنگی کارساز خواهد بود.
اخیراً OpenAI از دولتها خواسته است تا مدلهای هوش مصنوعی توسعهیافته چینی مانند DeepSeek-R1 را محدود کنند و این درخواست را با عباراتی آشنا مانند «خطرات امنیتی» و «تهدیدات غیرقابل کنترل» توجیه کرده است.
اقتصادنیوز: چین هم به لحاظ تولید ناخالص ملی و هم به در عرصه سود تولید از ایالات متحده عقب تر است، این در حالی که در ظاهر اینگونه جلوه داده می شود که این کشور در حوزه تولید پیشتاز می باشد، اما در عمل تولید حقیقی توسط شرکت های آمریکایی با وابسته به متحدان آمریکا محقق شده و چین در این میان سود اندکی را به دست می آورد. با این همه استراتژی احتمالی آمریکا برای پایان دادن به همین سود اندک...
تصور میشود که ولادیمیر پوتین تاریخ جنگ کره را میداند. بالاخره، نماد او، ژوزف استالین، حمله کره شمالی را تأیید کرد و به کمونیستها پشتیبانی مادی ارائه داد. در حال حاضر، در یک تغییر نقش، پوتین نقش آیزنهاور را ایفا میکند، رئیسجمهوری که مصمم است فشار نظامی را افزایش دهد تا به نتیجهای دیپلماتیک برسد. در صورتی که تغییر غیرمنتظرهای در اوضاع اوکراین رخ ندهد، رئیسجمهور روسیه به جنگ ادامه...
اقتصادنیوز: در شرایط کنونی پوتین خود را موافق با صلح نشان میدهد، اما در عمل پیشروی در میدان را رها نمیکند؛ همین گزاره موجب شده تا بسیاری از کارشناسان نظامی این تحلیل را مطرح کنند که رئیس جمهوری روسیه تلاش دارد تا با بازی با کارت اوکراین امتیاز حداکثری را با توسل به اهرم نظامی از آن خود کند؛ تاکتیکی که پیشتر در جنگ کره و حتی قبلتر از آن در جنگهای ناپلئونی از آن پیروی شد.
اقتصاد انگلیس در ژانویه با کاهش 0.1 درصدی مواجه شد که کمتر از پیشبینیها بود که این انقباض عمدتاً به دلیل کاهش تولیدات صنعتی رخداده است.
«از نظر مردم حمایت از حقوق ایرانیان مقیم خارج نهتنها اهمیت فراوانی دارد، بلکه فقط برقراری خطوط هوایی مستقیم به سود چندمیلیارد دلاری منجر خواهد شد و از هزینههای گزاف سفر و دریافت محتمل ویزای ایرانیان مشتاق دیدار با خویشاوندانشان خواهد کاست. برای حمایت از حقوق و منافع ایرانیان قطعاً اولویت قائلاند و امیدوارند بتوانند پیش از وقوع هر فاجعهای توجه مسئولان را به جدی بودن مخاطرات جلب کنند....
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کشتی USS Pueblo در ابتدا به عنوان یک کشتی باربری و مسافربری در طول جنگ جهانی دوم در ارتش ایالات متحده خدمت میکرد. این کشتی در سال 1944 توسط شرکت کشتیسازی Kewaunee در ویسکانسین ساخته شد و بعدها به نیروی دریایی ایالات متحده منتقل گردید. در سال 1967، این کشتی به یک کشتی جاسوسی تبدیل شد و به تجهیزات جمعآوری دادههای الکترونیکی مجهز گشت. وظیفه این کشتی جمعآوری...
از وقتی دموکراتها به جریان مسلط هالیوود تبدیل شدند، توجه ویژهای به اقلیتهای نژادی و زنان شد و در کنار آن رواج همجنسگرایی و ضدیت با خانواده و مسائلی از این دست بهشدت گسترش پیدا کرد.
اقتصادنیوز: روسای جمهور چین و روسیه در تماسی تصویری گفتگو کردند.
اقتصادنیوز: وزیر خارجه روسیه خاطر نشان کرد: در پی بازگشت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به کاخ سفید، گمانه زنیها درباره تاثیر و نفوذ او در خاورمیانه و درگیریهای اوکراین در حال افزایش است.
با توجه به ترکیب کنگره ایالات متحده، به نظر میرسد هر توافقی که توسط دولت جدید با ایران حاصل شود، احتمالا با مخالفت کمتری در ساختار سیاسی آمریکا مواجه خواهد شد.
دنیای اقتصاد: ادای سوگند دوم رئیسجمهور ایالات متحده با فاصله چهار سال، تغییرات لحظه آخری مکان مراسم به دلیل سرما، مهمانیها و بزمها، جمعآوری 170 میلیون دلار از اهداکنندگان نامدار و ناشناس، نقطه اوج جشن بزرگ بازگشت ترامپ است.
دیوید سنگر، خبرنگار ارشد نیویورک تایمز با انتشار یادداشتی مدعی شد: بایدن زمانی که تلاش داشت تا از میراث سیاست خارجیاش دفاع کند، تاکید داشت که دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب ایالات متحده باید از فرصتهای دیپلماتیک و ژئوپلیتیکی که ایجاد شده بهره برداری کرده است تا ضمن رویارویی با تهدیدهای چین و روسیه تحولات و تنشها در خاورمیانه را نیز مدیریت کند.
تنش میان چین و تایوان میتواند اولین تهدید شرق آسیا علیه دولت دوم ترامپ باشد. اما به نظر میرسد که این تیک تاک است که چالش ساز شده و در این زمینه همه چیز به توان ترامپ منوط است؛ آیا یک بحران بینالمللی میتواند با یک معامله تجاری حل شود؟