سه‌شنبه 7 اسفند 1403

حذف ارز4200تومانی موجب ثبات اقتصاد می شود

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
حذف ارز4200تومانی موجب ثبات اقتصاد می شود

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، علی اکبر کریمی درباره احتمال حذف ارز 4200 تومانی، گفت: تجربه اقتصادی ما در سال‌های گذشته نشان داده که چند نرخی بودن ارز همواره منشأ بسیاری از فسادها بوده است.

وی با اشاره به اینکه در شرایطی که کشور با کمبود ارز مواجه است، باید سازوکاری اندیشید تا کمترین زمینه فساد در این زمینه وجود داشته باشد، افزود: قرار بود ارز 4200 تومانی برای حمایت معیشتی از مردم و تأمین کالاهای اساسی آنان اختصاص یابد، اما آن طور که باید و شاید موثر نبود و بیشتر از آنکه مردم از ارز دولتی منتفع شوند، دلالان، رانت‌خواران و واسطه‌گران از آن بهره‌مند شدند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در نهایت مشخص نشد که حجم عظیمی از ارز 4200 تومانی به چه کسانی داده شد و آیا کالایی در ازای آن وارد کشور شد یا خیر. از سوی دیگر بسیاری از کالاها با ارز 4200 تومانی وارد کشور شد اما با قیمت بالایی به مردم عرضه شد. همچنین پرونده‌های زیادی در خصوص فساد مربوط به ارز 4200 تومانی در مراجع قضایی و نظارتی تشکیل شد و همه این مسائل نشان داد که تداوم این شرایط به نفع مردم و اقتصاد کشور ما نیست.

کریمی ادامه داد: جمع‌بندی کارشناسی در کشور این است که حذف ارز 4200 تومانی و نزدیک کردن کشور به شرایط تک نرخی ارز می‌تواند هم به نفع مردم باشد و هم باعث ثبات و پایداری در اقتصاد کشور شود.

وی با بیان اینکه البته ممکن است حذف ارز 4200 تومانی شوکی را به بازار وارد کند که برای کاهش فشار بر مردم باید تدابیر لازم اتخاذ شود، گفت: باید آثار تورمی حذف ارز 4200 تومانی را پیش از اجرای آن سنجید. همچنین باید با اطلاع‌رسانی مناسب به مردم و تولیدکنندگان کاری کرد که افزایش قیمت‌ها فقط یک بار اعمال شود، نه اینکه این مسئله به شوکی تبدیل شود و به صورت دائم بازار را ملتهب کند و معیشت مردم را تحت تأثیر قرار دهد.

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از سوی دیگر در قانون بودجه 1401 یکسری بسترها پیش بینی خواهد شد تا مردم به ویژه اقشار ضعیف جامعه از بابت تغییر قیمت ارز کالاهای اساسی و دارو مشکل پیدا نکنند و باید حذف ارز 4200 تومانی را به نوعی جبران کرد.

کریمی گفت: حذف ارز 4200 تومانی به این صورت خواهد بود که ما به جای آنکه بخواهیم یارانه را در فرآیند تولید به زنجیره‌های مختلف دهیم که فساد زیادی به دلیل این مسئله به وجود آمده است، این یارانه را در پایان زنجیره و به مصرف کننده می‌دهیم تا مردم بتوانند به صورت مستقیم از این یارانه بهره‌مند شوند که فرایندی شفاف و روشن است.