دوشنبه 1 بهمن 1403

حضور 7 درصدی کودکان زیر 6 سال در مهد‌های کودک / دستگاه متولی نظارت بر مهد‌ها باید مشخص شود

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
حضور 7 درصدی کودکان زیر 6 سال در مهد‌های کودک / دستگاه متولی نظارت بر مهد‌ها باید مشخص شود

قبادی دانا گفت: تکلیف مدیریت مهد‌های کودک باید مشخص شود و یک دستگاه این مسئولیت را بپذیرد.

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور درباره صحبت‌های امروز مقام معظم رهبری درخصوص وضعیت نامناسب مهدهای کودک در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در اجلاسی که با مدیران و روسای آموزش و پرورش داشتند، اشاره‌ای به وضعیت فعلی مهد‌های کودک و پیش دبستانی‌ها کردند.

وی با اشاره به اینکه ایشان در صحبت‌هایشان از رها بودن مهد‌های کودک به دلیل اختلافات بین دستگاه‌های مختلف اظهار تأسف کردند، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند وضعیت مهد‌های کودک خوب نیست و نباید نگاهمان به این مراکز، تنها به عنوان مراکز خدماتی باشد، چراکه مهدهای کودک مراکز آموزشی و پرورشی هستند. همچنین ایشان از نفوذ دشمن در مجموعه‌های آموزشی و پرورشی ابراز نگرانی کردند و به نفوذ دشمن از طریق سند 2030 نیز اشاره کردند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: طبق تبصره 2 ماده 2 قانون تأسیس مدارس و مراکز آموزش و پرورش غیردولتی؛ تعیین شاخص‌های آموزشی، تهیه محتوا و نظارت بر مهد‌های کودک از حیث آموزشی با وزارت آموزش و پرورش و موضوع صدور مجوز و ارائه برنامه با سازمان بهزیستی است، البته آیین نامه اجرایی این ماده قانونی مصوب شده و تقسیم وظیفه صورت گرفته است.

قبادی دانا با بیان اینکه اختلاف نظری بین بهزیستی و وزارت آموزش و پرورش بود که مقام معظم رهبری به این موضوع اشاره کردند، افزود: تکلیف مدیریت مهد‌های کودک باید مشخص شود و یک دستگاه باید این مسئولیت را بپذیرد و پاسخگوی تمام مسائل مربوط به آن‌ها باشد.

وی ادامه داد: صدور مجوز و ارائه برنامه برعهده سازمان بهزیستی است و در این میان چالشی بین دو دستگاه بهزیستی و وزارت آموزش و پرورش وجود دارد که متأسفانه به مهد‌های به عنوان دستگاهی خدماتی نگاه می‌شود و تعرفه مصوب برای شهریه را سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولید کنندگان در وزارت صمت مشخص می‌کند، اما اگر به مهدهای کودک به عنوان مرکز آموزشی و پرورشی نگاه شود، این اتفاق نمی‌افتد، به همین دلیل مدیریت مهدهای کودک نیاز به یک بازنگری دارد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه 7 درصد کودکان زیر 6 سال در مهد‌های کودک حضور دارند، گفت: 661 هزار کودک هستند که در قالب 5 هزار و 600 مهدکودک شهری و 7 هزار و 200 مهدکودک روستایی و هزار و 500 مهدکودک در حاشیه شهر‌ها حضور دارند و همچنین 57 هزار مربی مهد کودک مشغول فعالیت هستند.

قبادی دانا با بیان اینکه سازمان بهزیستی پیشنهادات خود را به شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر اینکه یک دستگاه باید متولی نظارت بر مهد‌های کودک باشد، اعلام کرده است، گفت: اگر آموزش و پرورش بپذیرد که متولی اصلی مدیریت مهد‌های کودک است، سازمان بهزیستی وظیفه صدور مجوز‌ها و ارائه برنامه را به آموزش و پرورش می‌سپارد و این وزارتخانه علاوه بر خدماتی که پیش از این درخصوص مهدهای کودک انجام داده است، باید وظیفه صدور مجوز و ارائه برنامه را نیز برعهده بگیرد تا بتوانیم یک متولی درخصوص مهد‌های کودک داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی اگر متولی مهدهای کودک شود، برنامه هایی را در نظر دارد، افزود: ما طرح خود را برای تحول بنیادین مهد‌های کودک به عنوان کانون‌های فرهنگی_تربیتی برای رشد و تعالی همه جانبه کودکان به شورای عالی انقلاب فرهنگی داده ایم و این نیازمند توانمندسازی و ایجاد شایستگی در ارکان مهد کودک است و برای جلوگیری از تداخل مسئولیت و ایجاد وحدت آمادگی داریم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه اگر هم تشخیص داده شود مدیریت مهدهای کودک به طور کامل به آموزش و پرورش و هر دستگاهی داده شود، ما این را می‌پذیریم، گفت: طرح تحول بنیادین مهدهای کودک را که به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال کردیم مبتنی بر ارتقای شایستگی مهد‌های کودک و تبدیل آن‌ها به مرکز رشد و تعالی همه جانبه کودکان است، در این طرح تسهیل رشد و تحول اولیه کودک در همه ابعاد بر اساس معیار‌های ایرانی و اسلامی، ایجاد و تأمین محیط امن و عاطفی و حمایتی برای نگهداری از کودکان، افزایش مشارکت پویا و همه جانبه کودک و پرورش کامل استعداد‌های کودک که نیاز به محیط برانگیزنده دارد، در دستور کار قرار گرفته است.

قبادی دانا خاطرنشان کرد: حمایت از خانواده‌هایی که فرزندانشان در سن مهدکودک هستند به خصوص خانواده‌های کم درآمد و پرجمعیت در این طرح دیده شده است و همچنین توجه به سیاست‌های ابلاغی جمعیتی مقام معظم رهبری، موضوع فرزندآوری و حمایت از خانواده‌ها برای اینکه بتوانند فرزندان خود را به مهد‌های کودک بسپارند را نیز در این طرح بنیادین در نظر گرفته‌ایم.

بیشتر بخوانید

انتهای پیام /