شنبه 3 آذر 1403

فرهنگی وب‌گاه خبر آنلاین

فرهنگی وب‌گاه خبر آنلاین

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مدیرعامل مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب در پیام‌هایی جداگانه درگذشت جلیل تجلیل را تسلیت گفتند.

12 شهریور، سالروز درگذشت فهیمه اکبر است. او که زندگی اش 15 سال پس از مرگش کتاب شد.

برای سال های سال، کوشیده بودند این گزاره غلط اندر غلط را در سپهر سیاسی ایران جا بنیدازند که آنچه کیهان می نویسد، رویکرد و سیاست های رهبر انقلاب و ترجمان اندیشه های ایشان است.

در روزی که اکثریت بزرگی از روزنامه های کشور منتشر نشده اند، تیتر چند روزنامه معدود به سخنان تلویزیونی اخیر رئیس جمهور، ناترازی برق و بدهی دولت سیزدهم به بانک مرکزی اختصاص دارد.

«گمان می‌کنم که از نظر دیگران، و حتی از نظر خودم، کسی که راهی برای خودش انتخاب کرد، خوب یا بد، حتی حق گله جلوی آینه را نیز ندارد.» این جمله را بهمن محصص در نامه‌ای به سهراب سپهری می‌گوید. و فکر می‌کنم تمام مخاطب‌هایی که پای سکانس‌های پُرهیجان مینی سریال جنایی «اصل برائت» می‌نشینند هم مدام این را درباره‌ی راستی سبیچ با بازی بی‌نظیر جیک جیلنهال می‌گویند. در تمام لحظه‌هایی که او دست و...

امیرحسین علم‌الهدی به این مسئله اشاره می‌کند که هر فیلمی که بتواند در یک کشور متخاصم مثل اسرائیل به نمایش در بیاید محق دریافت جایزه است به این خاطر که این مسئله یک برد فرهنگی به شمار می‌آید.

سارا طاووسی، خبرنگار ورزشی خبرگزاری برنا در سانحه تصادف رانندگی امروز درگذشت.

حضور برد پیت و جرج کلونی در فرش قرمز فیلم گرگ‌ها در سالن سالا گرانده جشنواره ونیز را به آشوب کشاند. اکران فیلم با 30 دقیقه تاخیر شروع شد.

رادیو اربعین، سه روز پس از اربعین حسینی به استقبال عاشقان حرم مطهر رضوی رفته و با برپایی استودیوی پخش در صحن آزادی، برنامه‌های زنده و متنوعی را برای زائران برگزار می‌کند. این رادیو که به پیگیری مشکلات زائران و اطلاع‌رسانی درباره مراسم‌های پایانی ماه صفر می‌پردازد، تا ساعت 24 هر روز از شبکه رادیویی جوان نیز پخش خواهد شد.

هشتادویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز، فیلم‌های انیمیشن خود را در بخش جنبی افق‌های تازه به نمایش گذاشته است و این دسته از آثار سینمایی در بازار فیلم ونیز نیز عرضه می‌شود. اما آنچه توجه دوستدارانِ سینمای انیمیشن را به خود جلب کرده، نمایش فیلم مستند «میازاکی، روح طبیعت» است.

سعید راد بازیگر توانمند سینمای ایران یک مرداد 1403 چشم از جهان فروبست، مردی بلندبالا که روزگاری قهرمان سینمای روشنفکری و بدنه بود، با «خداحافظ رفیق» «امیر نادری» قد کشید و با «صادق کرده» «ناصر تقوایی» به ثبات رسید و با «سفر سنگ» «مسعود کیمیایی» به فئودالیسم ریشه‌دار ایرانی پایان داد، بعد از انقلاب با «عقاب‌ها» «ساموئل خاچیکیان» دوباره اوج گرفت؛ اما به‌اجبار ممنوع‌التصویر شد و 18 سال...

همزمان با دهه آخر صفر نمایش آئینی آسمان هشتم اثر استاد رضا صابری که چهره شناخته شده تئاتر کشور است در صحن امام حسن مجتبی علیه‌السلام واقع در ضلع شمالی حرم علی ابن موسی الرضا علیه‌السلام اجرا می شود.

«من معتقدم که فیلم یک فیلمساز حتی از فرزند او هم به او شبیه‌تر است. همه ما شبیه فیلم‌های خودمان هستیم؛ کیمیایی را که می‌بینی «قیصر» را می‌بینی، وقتی علی حاتمی را می‌بینی همه فیلم‌های او را می‌بینی یا وقتی «تنگنا» و «علی خوش دست» را می‌بینی امیر نادری و پریشان‌حالی او را می‌بینی. ملاقلی‌پور تلخ، عاصی و عصبی را ببین و فیلم‌هایش را مشاهده کن؛ همه این افراد بی اندازه شبیه فیلم‌هایشان هستند....

محمدعلی بهمنی شاعر و ترانه‌سرای بلندآوازه‌ی معاصر و کسی که قریب نیم‌قرن با او رفاقت داشتم و عضو افتخاری انجمن نوپای ما یعنی «انجمن نویسندگان امروز ایران» بود، در پی در گذشت دوست دیگرم «محمدعلی علومی» به سرای باقی شتافت و ما را در اندوه خویش سوگوار گذاشت!

جلیل تجلیل، مترجم، مصحح و استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران در 90 سالگی از دنیا رفت.

هیات رئیسه و علی دهکردی مدیر عامل خانه سینما روز یکشنبه 11 شهریور 1403 با سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار کردند.