خروج 180 پزشک متخصص از بیمارستان علوم پزشکی شیراز در سال های گذشته / کوچ پزشکان متخصص از بیمارستان های دولتی
تعرفه های غیرواقعی، مالیات 35 درصدی و داشتن سقف حقوق و تأخیر در پرداخت ها سبب شده تا پزشکان تمایلی به فعالیت در بخش دولتی نداشته باشند.
تعدادی از پزشکان و اعضای هیأت علمی شیراز فعالیت خود را از حالت تمام وقت در بیمارستان های دولتی به نیمه وقت در آورده اند و تمایل آن ها به فعالیت در بخش خصوصی بیشتر شده است.
به گزارش ایلنا، با این اقدام اگر چه فعالیت پزشکان در بخش دولتی به طور کامل قطع نشده است اما حجم بالای ورودی بیمار از استان های دیگر به شیراز منجر به دسترسی کمتر عموم مردم به پزشکان متخصص و با تجربه در مراکز درمانی دولتی شده است.
در چند ماه اخیر بسیاری از بیماران با مشکل دسترسی به پزشک در درمانگاه ها مواجه هستند که پزشک متخصص آنها طی سال های اخیر یا از درمانگاهها رفتهاند و در مطب خصوصی بیماران را ویزیت میکنند و یا اینکه نوبت دهی آنها با دلیل نیمه وقت شدن و حجم بالای بیمار با نوبت های طولانی مدت همراه شده است.
اخیرا رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد که به دلیل عدم حمایت از متخصصان بسیاری از آنها از خدمت تمام وقتی به نیمه وقتی تبدیل وضعیت داده اند.
به گفته سید وحید حسینی برای تحقق اهداف دانشگاه در زمینه علمی، آموزشی و درمانی نیاز به حضور اساتید تمام وقت است که در این زمینه سعی شده است قدم هایی از جمله تسریع در پرداخت ها صورت گیرد.
خروج 180 متخصص در چند سال گذشته
تعرفه های غیرواقعی، مالیات 35 درصدی و داشتن سقف حقوق و تأخیر در پرداخت ها سبب شده تا پزشکان تمایلی به فعالیت در بخش دولتی نداشته باشند.
مهرداد شریفی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت وگو با ایلنا با اشاره به اینکه در2 سال گذشته تعدادی از پزشکان و اساتید تمام وقت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از دانشگاه از حالت تمام وقتی خارج شده اند؛ عنوان می کند: خروج به این معنا نیست که از دانشگاه خارج شده اند بلکه به حالت نیمه وقت درآمده اند و شیفت های صبح در بیمارستان حضور دارند و عصرها در مطب خصوصی هستند.
شریفی با بیان اینکه در چند سال گذشته (در بازه زمانی 3سال)180 نفر از استادان تمام وقت از دانشگاه خارج شده اند، بیان می کند: در 6 ماه اخیر خروجی از بخش دولتی 2 نفر بوده اند که به دلایل شخصی بوده است.
وی می گوید: یکهزار هیأت علمی و نزدیک به 500 نفر هیأت علمی بالینی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز داریم که خدمت ارائه می دهند.
خروج اساتید باتجربه و جایگزین شدن اساتید جوان و تازه کار
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پاسخ به این پرسش که آیا خروج پزشکان از مراکز درمانی دولتی منجر به کندی در خدمت رسانی به بیماران نمی شود، اینگونه پاسخ می دهد که با خروج پزشکان سعی شده که در ازای هر نفری که خارج شده بلافاصله اساتید جوان جایگزین کنیم و استادانی که از تمام وقتی خارج شده اند در برنامه صبح همان تعداد بیمار را می بینند.
شریفی اضافه می کند که در خدمات سرپایی و درمانگاهی و در نوبت بعد از ظهر پزشکانی که خارج شده اند در درمانگاه نیستند.
وی با بیان اینکه بین 700 تا 800 هزار نفر خدمات سرپایی در سال جاری در مراکز درمانی دولتی ارائه داده ایم، ابراز می کند: همچنین در بخش بستری مشکلی نداریم و اساتید در عمل ها و جراحی ها حضور دارند.
شریفی با اشاره به اینکه اساتیدی که 30 سال تجربه دارند و در مجموعه کار کرده اند قطعا فرد باتجربه تری هستند و پزشک تازه کاری که وارد می شود زمان می برد، عنوان می کند: این بخش مهم ترین موضوع در خروج اساتید از حالت تمام وقتی است.
خروج پزشکان به دلیل شرایط قانونی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در رابطه با دلایل پزشکان برای خروج از تمام وقتی می گوید: متاسفانه شرایطی در قانون ایجاد شده است که رغبتی به هیأت علمی شدن وجود نداشته باشد.
شریفی ادامه می دهد: وقتی پزشک متخصص ما جراحی فوق تخصصی و پیچیده در بخش دولتی انجام می دهد و به آن افتخار می کند اما آن را کم ارزش می کنند؛ به دلیل شأن و جایگاهی است که به اساتید ما نمی دهند.
شریفی با اشاره به اینکه اقتصاد هم مهم است و مالیات هایی را که در بخش دولتی وضع کرده اند باعث کاهش در آمد پزشکان شده است، ابراز می کند: تفاوت تعرفه در بخش خصوصی و دولتی بسیار زیاد است وهمین امر باعث شده است بسیاری به دلیل بحث مالی تمایل داشته باشند که از حالت تمام وقتی و دانشگاه خارج شوند.
تماشاخانه