سه‌شنبه 6 آذر 1403

خرید تضمینی گندم در استان مرکزی 50 درصد افزایش یافت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
خرید تضمینی گندم در استان مرکزی 50 درصد افزایش یافت

اراک - ایرنا - مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: خرید تضمینی گندم در این استان از ابتدای طرح خرید تا کنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته 50 درصد افزایش یافت.

«غلامرضا ملکی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: خرید تضمینی گندم در استان مرکزی از دهم خردادماه امسال آغاز و تاکنون 150 هزار تن محصول مازاد برنیاز کشاورزان خریداری و در سیلوهای شرکت غله و خدمات بازرگانی استان ذخیره سازی شده‌است.

وی ادامه داد: 10 هزار تن گندم مازاد برنیاز کشاورزان به صورت روزانه توسط شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی خریداری و در سیلوهای این شرکت ذخیره‌سازی می‌شود.

مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی از پرداخت یک هزار میلیارد ریال از مطالبات گندمکاران استان در سال جاری خبرداد و گفت: مطالبات کشاورزان با پرداخت این منابع مالی تا یازدهم تیرماه تسویه شده و بخش دیگری از طلب گندمکاران در هفته‌جاری پرداخت می شود.

ملکی افزایش تولید گندم در مزارع به دلیل بارندگی‌های مناسب امسال، تلاش و کوشش گندمکاران و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی، افزایش قیمت خرید تضمینی این محصول، ایجاد مراکز خرید در مناطق برداشت گندم و تسهیل در خرید، افزایش مراکز خرید، هماهنگی بیشتر با کشاورزان و همدلی اعضای کارگروه گندم را از جمله عوامل افزایش خرید تضمینی این محصول در استان عنوان کرد.

وی یادآورشد: 35 مرکز خرید تضمینی گندم وظیفه خریداری و تحویل محصول کشاورزان در استان مرکزی را برعهده دارند و تلاش شده پراکنش این مراکز در شهرستان‌های استان به گونه‌ای انجام شود که کشاورزان در اولین فرصت و طی کمترین مسافت بتوانند محصولات خود را به این مراکز تحویل دهند.

مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی از خرید تضمینی یک هزار تن کلزا از ابتدای فصل برداشت این محصول تاکنون از کشاورزان استان خبرداد و افزود: برداشت این محصول در استان بیش از این میزان بوده و برخی از کشاورزان به صورت مستقیم محصول خود را به کارخانه‌های روغن کشی تحویل داده‌اند.

ملکی گفت: کالاهای اساسی مورد نیاز مردم استان مرکزی به میزان کافی در انبارهای شرکت غله و خدمات بازرگانی این استان ذخیره سازی شده و مشکلی در تامین این کالاها در استان وجود ندارد.

استان مرکزی با وجود صنعتی بودن در زمره 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی قرار دارد و 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.

670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد و یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود.

*س_برچسب‌ها_س*