خسارت 10 هزار میلیاردی سیل به کشاورزی
وزیر جهاد کشاورزی میزان برآورد خسارات تا این لحظه را حدود 10 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: مجموعه سازمانهای ما در وزارت جهاد کشاورزی و کمیتههای مدیریت بحران در بسیج سازمانها در راستای کمک به کشاورزان و باغداران فعال شدند.
وزیر جهادکشاورزی گفت: برآورد ابتدایی ما از خسارت 6 هزار میلیارد تومان بود که در برآورد دوم این عدد به 10 هزار میلیارد تومان رسیده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی دیروز در بازدید از مناطق سیلزده دماوند و فیروزکوه با اشاره به وارد شدن خسارت به کشاورزان، دامداران و باغداران کشور در اثر سیل اخیر، اظهار کرد: بخشی از شبکه آبیاری در اثر سیل تخریب شده است همچنین به بخشهایی از جمله طیور، زنبور عسل و پرورش آبزیان نیز خساراتی وارد شده است.
وی تصریح کرد: برخی از استانهای کشور از جمله چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد دچار بحران شدهاند که با ریزجزئیات در حال برآورد خسارات وارد شده به حوزه کشاورزی هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی میزان برآورد خسارات تا این لحظه را حدود 10 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: مجموعه سازمانهای ما در وزارت جهاد کشاورزی و کمیتههای مدیریت بحران در بسیج سازمانها در راستای کمک به کشاورزان و باغداران فعال شدند.
ساداتینژاد، نجات و احیای باغاتی که دچار رسوبات ناشی از سیل شدند را دارای اولویت دانست و خاطرنشان کرد: همکاران من در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی و بسیج آمادگی دارند با آبرسانی در محلهای مورد نیاز به کشاورزان و باغداران امدادرسانی کنند تا محصولات موجود را حفظ کنند.
وی افزود: در بحث طیور با هماهنگیهای صورت گرفته با شرکت پشتیبانی امور دام نهادههای دامی در اختیار بهرهبرداران قرار خواهد گرفت همچنین شرکت بازرگانی دولتی ما نیز در بخش عشایر آرد را در محلهای برنامهریزی شده توزیع خواهد کرد.
وزیر جهاد کشاورزی از خرید تضمینی دام عشایر توسط وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: صندوق بیمه کشاورزی تاکنون 250 میلیارد تومان خسارت قطعی را شناسایی کرده و در حال تکمیل است، خسارت بخشهایی که بیمه هستند پرداخت خواهد شد و بخشهایی که بیمه ندارند نیز پس از طرح در جلسه دولت تعیین تکلیف خواهد شد تا ان شاءالله بتوانیم خسارات وارد شده به این بخش از کشاورزان را از طریق مدیریت بحران پرداخت کنیم.
وی ادامه داد: تمام تلاش دولت این است که مثل همیشه در کنار کشاورزان باشد و در برطرف شدن بحرانی که به وجود آمده نیز تلاش خواهد کرد.
ساداتینژاد در پایان از تسهیلات پیشنهادی که در جلسه دیروزجمعبندی شد خبر داد و گفت: امهال وامهای کشاورزان، دامداران و باغداران که معاونت سرمایهگذاری ما متولی این کار است و بانک کشاورزی هم مذاکراتش را انجام داده و ارائه تسهیلات ارزان قیمت در راستای بازسازی، 13 مورد درخواستهایی است که در حوزه کشاورزی ما ارائه دادهایم و مستند شده و انشاءالله در دولت طرح میکنیم که بتوانیم به بخشهای مختلف مجموعه کمک کنیم.
تماشاخانه