چهارشنبه 24 بهمن 1403

خسارت 620 میلیارد تومانی به زیر بخش کشاورزی خلیل آباد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
خسارت 620 میلیارد تومانی به زیر بخش کشاورزی خلیل آباد

همه ساله به دلیل عوامل متعددی از جمله خشکسالی، نوسانات دمایی در زمستان و اوایل بهار، طغیان آفات ناشی از خشکسالی و ضعف باغات، وزش بادهای گرم، تگرگ، طوفان و... خسارت‌های بسیاری بر کشاورزی شهرستان خلیل آباد وارد می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ با توجه به شرایط طبیعی و اقتصادی ایران، تولید کشاورزی یکی از پرمخاطره‌ترین فعالیت‌های اقتصادی است و از آنجا که بخش مهمی از تولیدکنندگان کشاورزی کشور، یعنی کشاورزان متوسط و میانه حال، توان مالی محدودی دارند و همه دارایی آنها را در هر دوره بهره برداری در فرایند تولید به کار می گیرند، گاه حتی کمترین خسارت ممکن است آنها را از هستی ساقط و زندگی سختی را بر آنها تحمیل کند.

نگاهی به خسارت های ناشی از سرمازدگی محصولات کشاورزی در سالیان گذشته نشان می دهد که سرمازدگی به لحاظ تغییرات اقلیمی به پدیدهای دائمی در کشاورزی تبدیل شده با این وجود معمولا در فروردین ماه هر سال پدیده های دیگری غیر از سرما همچون طوفان و گرد و خاک همراه با بارش های رگباری، تگرگ و سیل و سیلاب هم اتفاق می افتد که مزید بر خسارات سرما بوده و هست.

تلاقی بهار زیبای طبیعت و سرمای ناگهانی که عمدتا در روزهای پایانی برخی سالها و ابتدای فروردین اتفاق می افتد به عنوان دو پدیده متفاوت طبیعی موجب خسارت سرمازدگی به محصولات کشاورزی می شود که در سرمازدگی 27 اسفند 1400 به 700 هکتار از باغات انگور شهرستان بالغ بر 234250 میلیون ریال خسارت وارد شد.

خسارت 620 میلیارد تومانی به زیر بخش کشاورزی خلیل آباد

محمود شبان، مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد در گفتگو با خبرنگار یار خراسانی با اشاره به نقش تغییر اقلیم در بروز تگرگ، طوفان در فروردین و اردیبهشت ماه اظهار داشت: همه ساله به بخش کشاورزی شهرستان بر اثر گرمای بیش از حد هوا یا سرمازدگی، طوفان و تگرگ خسارت های بسیاری وارد می شود.

وی با بیان اینکه متأسفانه در بارش تگرگ 28 فروردین ماه خسارت به 1285 هکتار از باغات و مزارع بخش ششطراز وارد شد و بخش قابل توجهی از زحمات یک ساله کشاورزان از بین رفت، خاطرنشان کرد: بیشترین خسارت هایی که همه ساله به بخش کشاورزی شهرستان وارد می شود ناشی از بارش تگرگ و همچنین طوفان و خشکسالی است.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد همچنین ادامه داد: به دنبال طوفان و تگرگ روزهای 10 و 11 اردیبهشت ماه نیز بیش از 4 هزار هکتار از باغات شهرستان بین 10 تا 90 درصد خسارت را متحمل شدند که شامل ریزش میوه های تازه شکل گرفته و ریزش شاخه های تازه جوشیده که محصول سال آینده را در برداشت، بر اثر ضربات تگرگ شد.

وی با بیان اینکه خسارت وارده ناشی از طوفان در باغات پسته، انگور، انار و گوجه سبز بیش از محصولات دیگر است، تصریح کرد: بیشترین حجم خسارات مربوط به باغات پسته در سطح 2227 هکتار بوده و خسارات مربوط به باغات پسته در روستاهای سعدالدین، جعفر آباد، مهدی آباد، تکمار و کاهه بیشتر مشاهده شده است.

شبان با اشاره به اینکه کشاورزان خلیل آبادی هنوز از خسارت توفان فارغ نشده بودند که تگرگ بقیه محصول آنها را هدف قرار داد و محصولی که دلگرمی کشاورزان بود را از بین برد، اذعان کرد: بارش شدید و سنگین تگرگ در تاریخ 11 اردیبهشت در شهرستان بی سابقه بود و این موضوع باعث شد درختان انگور برگی بر تنشان نماند و عریان و بدون بار پیش چشم کشاورزان قامت خم کنند تا داغ افرادی که چشم به راه تابستان و چیدن محصولات هستند را تازه کند.

وی خسارت تگرگ در باغات انگور را از 10 تا 100 درصد اعلام کرد و عنوان کرد: در مجموع به طور میانگین به باغات انگور شهرستان 38 درصد خسارت وارد شده که بیشترین خسارت مربوط به روستاهای دهنو، کلاته شادی، حسین آباد، هفتخانه و ابراهیم آباد است.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل آباد تشریح کرد: در بازدید میدانی کارشناسان استانی و شهرستان از مناطق خسارت دیده میزان خسارت حوزه کشاورزی در بخش باغبانی و زارعت حدود 6230 میلیارد ریال برآورد شده که گزارش خسارات از طریق فرمانداری شهرستان به ستاد حوادث استان ارسال شد.

وی با تاکید بر ترویج و اشاعه فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی به عنوان تنها راهکار جبران خسارت بهره برداران این حوزه، بیان کرد: با توجه به افزایش مخاطرات طبیعی از بهره برداران درخواست می شود سعی کنند موضوع بیمه محصولات زراعی، باغی و دام را جدی بگیرند تا بتوانند از شرایط و مزایای آن در هنگام بروز خسارت استفاده کنند.

شبان همچنین تاکید کرد: خرید تجهیزات پیشگری از بروز خسارت های ناشی از سرمازدگی و تگرگ در شهرستان از جمله اقدامات ترویجی بین کشاورزان برای برون رفت از خسارت حوادث طبیعی است که اکنون مدیریت جهاد کشاورزی اجرای آن را در دستور کار خود قرار داده است.

وی با بیان اینکه این مدیریت در برنامه های ترویجی خود اجرای سه سامانه ضد تگرگ را به عنوان اقدامی سخت افزاری در کنار آموزش فنی را در دستور کار خود قرار داده است، ابراز کرد: استمهال وام کشاوزان و همچنین تخصیص تسهیلات کم بهره جهت بازسازی، اصلاح باغات و ترمیم باغات خسارت دیده از طوفان و تگرگ نیز از دیگر اقدامات مورد پیگیری این مدیریت برای حمایت از بهره برداران خسارت دیده است.

انتهای پیام /