دام های گرسنه و دامداران نگران کهگیلویه ای را دریابید
دامداران کهگیلویه با گلایه از کمبود نهاده های دامی، از عدم حمایت مسئولان از تولید کنندگان و تامین نشدن نهاده ها و نابودی صنعت دامپروری و زیان سنگین به دامداران سخن گفتند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس این روزها در جمع دامداران کهگیلویه که قرار می گیریم همه از رسیدن به اخر خط سخن می گویند و بر این باورند که وضعیت صنعت دامپروری با مشکلات ریز و درشت در این شهرستان مطلوب نیست و امکان دارد در آیندهای نه چندان دور اگر چارهای برای رفع مشکلات آنها اندیشیده نشود، واحدهای دامپروری در صف تعطیلی و ورشکستگی قرار گیرند و در نهایت بر تعداد بیکاران افزوده شود.
دامداران کهگیلویه کمبود و گرانی نهادهها، عدم قدرت خرید و تأمین نهاده را از مشکلات اصلی خود دانسته و معتقد هستند نهادهها با قیمت بسیار بالا بهدست آنها میرسد در حالی که با وجود افزایش هزینه تولید، قیمت محصول متناسب با قیمت نهاده ها نیست تا بتواند هزینهها را جبران کند.
الهی یکی از دامدارن در این خصوص گفت: 56 راس گاو و گوساله دارد که با هزینه شخصی این دامداری را تشکیل داده که به صورت مستقیم و غیر و مستقیم 6 نفر در این واحد مشغول کار هستند.
وی افزود: اکنون بیش از 40 روز است که کنسانتره به دامداری وی تعلق نگرفته و مرتب به جهاد کشاورزی مراجعه کرده اما نتیجه ای نگرفته است.
الهی تصریح کرد: دامداران با کاه خالی در حال سیر کردن دامدهای خود هستند که همین امر موجب سقط جنین و تلف شدن گاوهای انها شده است.
وی با بیان اینکه ماهانه 6 تن کنسانتره شیری و 4 تن کنسانتره پرواری نیاز داریم، بیان کرد: هدف ما کمک به تولید و اشتغال کشور است، و از مسئولان هم درخواست داریم به داد ما دامداران برسند تا واحدهای دامداری ورشکسته و تعطیل نشدند.
نماینده مردم شهرستان های کهگیلویه، چرام، لنده و بهمئی در مجلس شورای اسلامی اسلامی در جلسه 16 اردیبهشت 1401 ماه در دیدار با صنف دامداران کهگیلویه که با حضور مدیر کل جهادکشاورزی استان برگزار شد گفت: می طلبد با توجه به وجود ظرفیت های دامداری کهگیلویه تدابیر لازم از سوی مسئولان استانی برای برطرف شدن مشکلات اندیشیده شود.
حجتالاسلام محمد موحد بر لزوم تشکیل کارگروه ویژه برای بررسی وضعیت دامداری در کهگیلویه از سوی متولیان استانی تاکید کرد و افزود: این کارگروه پس از تشکیل طی 2 هفته باید مشکلات این حوزه را رصد کند و تصمیم لازم برای تامین زیرساختها نهایی شود.
وی تصریح کرد: باید تسهیلات و منابع مالی مورد نیاز صنف دامداران از سوی جهاد کشاورزی استان و شهرستان در راستای رونق تولید مورد توجه قرار گیرد.
موحد تامین نشدن به موقع نهادها در شهرستان را از دیگر مشکلات صنف دامداران دانست و خاطرنشان کرد: تامین نهاده در کمترین زمان ممکن باید بصورت ویژه از سوی کارگروه تشکیل شده مورد توجه قرار گیرد.
اکنون یک ماه از نشست دامداران با نماینده مردم کهگیلویه بزرگ و مدیر کل جهادکشاورزی می گذرد اما همچنان دامداران در تهیه نهادهای دامی خود مانده اند و روز به روز به ورشکستگی نزدیکتر می شوند و مسئولان به جلسات و مصوباتی که قرار نیست اجرایی شود دل خوش هستند.
انتهای پیام /