دانشکده ریاضی دانشگاه اصفهان به نام «مریم میرزاخانی» نامگذاری شد
رئیس دانشکده ریاضی و آمار دانشگاه اصفهان، هدف از نامگذاری ساختمان دانشکده به نام پرفسور مریم میرزاخانی را پاسداشت این نابغه ریاضی دنیا دانست و بر این مهم تاکید کرد.
رئیس دانشکده ریاضی و آمار دانشگاه اصفهان، هدف از نامگذاری ساختمان دانشکده به نام پرفسور مریم میرزاخانی را پاسداشت این نابغه ریاضی دنیا دانست و بر این مهم تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه اصفهان، علیرضا امینی هرندی عنوان کرد: حدود دو سال پیش فرآیند تصمیمگیری برای نامگذاری ساختمان دانشکده به نام مریم میرزاخانی آغاز شد و در یک سال اخیر بعد از موافقت هیئت رئیسه دانشگاه، ساختمان دانشکده ما به نام نابغه بزرگ ریاضی جهان معاصر نامگذاری شد. پرفسورمریم میرزاخانی نابغه ریاضی دنیاست که پس از اتمام تحصیلاتش در دانشگاه صنعتی شریف به دانشگاه هاروارد رفته و تا مقطع دکترا ادامه تحصیل داد و خیلی زود آنقدر مطرح شد که توانست اولین ایرانیای باشد که مدال «فیلدز» یا همان نوبل ریاضیات را بهدست بیاورد.
رئیس دانشکده ریاضی و آمار دانشگاه اصفهان افزود: مریم میرزاخانی یکی از زنان پیشرو در علم ریاضیات به شمار میآید که به رغم عمر کوتاهش، خدمات بسیاری را به جامعه علمی ارائه داده و چندین قضیه مهم و لاینحل ریاضی را با ذهن جستجوگر و خلاق خود به سرانجام رسانده است. نبوغ و استعداد مثالزدنی او، جوایز متعددی را برای میرزاخانی به ارمغان آورد و بر شهرت جهانی و اعتبار علمی این دانشمند نخبه ایرانی افزود؛ نشریه معتبر پاپیولار ساینس در آمریکا، مریم میرزاخانی را بهعنوان یکی از 10 ذهن جوان برگزیده سال 2005 معرفی کرد؛ او از سوی مجله نیچر (Nature)، از ارزشمندترین مجلههای علمی جهان نیز بهعنوان یکی از 10 فرد مهم سال 2014 انتخاب شد.
وی ادامه داد: پروفسور میرزاخانی اولین زن ایرانی آمریکایی عضو آکادمی علوم آمریکا و اولین زن برنده مدال فیلدز است که مهمترین جایزه و به تعبیری بهعنوان جایزه نوبل ریاضیات از آن یاد میشود. درخشش میرزاخانی در آسمان علمی جهان تا جایی است که در سال 1398 خورشیدی، نهاد زنان سازمان ملل، نام او را در میان هفت دانشمند زن تاثیرگذار دنیا معرفی کرد؛ زنانی که از آنها بهعنوان زنانی یاد میشود که جهان را تغییر دادند. 22 اردیبهشت مصادف با 12 می روز تولد این دانشمند فرهیخته و ماندگار ایرانی را نیز در تقویم جهانی، با عنوان «روز جهانی زنان در ریاضیات» به ثبت رساندند.