«دانشگاه دوستدار خانواده» -4| ابوالحسنی: اگردانشگاه دانشجوی مادر را تحقیر نکرده، تکریم هم نکرده
معاون دانشجویی دانشگاه شریف میگوید: روزی 300 میلیون تومان یارانه غذا میدهیم اما برای سالی 500 میلیون تومان حمایت مالی از مهدکودک برای اینکه دانشجوها بتوانند از آن استفاده کنند، مجوز لازم را نداریم.
به گزارش خبرنگار حوزه زنان و خانواده خبرگزاری تسنیم در روزهای گذشته دفتر مطالعات راهبری علم (خانش) با همکاری مشاور رئیس دانشگاه شریف در امور بانوان، یک نشست علمی با عنوان «دانشگاه دوستدار خانواده» برگزار کرد که در این همایش درباره ضرورت پرداختن به این موضوع، پیشینه و ادبیات بحث دانشگاه دوستدار خانواده در دنیا، چگونگی تعریف دانشگاه دوستدار خانواده در نگاه بومی و چالشهای واقعی در مسیر دوستدار خانواده شدن دانشگاهها صحبت شد. در ادامه این نشست تجربیات دانشجویان در این زمینه مطرح شد. میزگردی نیز با حضور اساتید و مسئولان دانشگاه شریف برگزار شد و پس از آن از سایت «شریف دوستدار خانواده» رونمایی شد.
دکتر علی اکبر ابوالحسنی، استاد دانشکده فیزیک و معاون دانشجویی دانشگاه شریف، یکی از مهمانان این نشست بود که نکاتی را در رابطه با تجربه شخصیاش در زمینه راهاندازی دوباره مهدکودک در دانشگاه و چالشهای حرکت به سمت دانشگاه دوستدار خانواده مطرح کرد.
«دانشگاه دوستدار خانواده» 1| جباری: شانس ازدواج بعد از فارغالتحصیلی بهشدت کاهش مییابدابوالحسنی در ابتدای صحبت های خود با اذعان به اینکه دانشگاه در وضعیت فعلی دوستدار خانواده نیست، گفت: اول از همه مسئولان دانشگاه میخواهم با خودتان صادق باشید، آیا ما واقعا میخواهیم دوستدار خانواده باشیم؟ ما اصلا به خانواده اهمیت میدهیم؟ ما در جامعهای هستیم که تمایل به فرزندآوری بسیار پایین آمده است. این آمارها نشاندهنده یک بیماری در جامعه است. مشکلات عمیق فرهنگی اجتماعی ایجاد شده که به ما نشانه های نامناسبی القا میکند. اگر با بچهها (تعداد بیشتر فرزند) مرکز خریدی، رستورانی میرویم احتمالا یک مقدار نگاهها آزاردهنده است. جامعه ما جامعهای گرفتار یک بیماری جدید جلوهگر شده است. ما هم در دانشگاه این نگاه را از جامعه به ارث بردیم و طبیعتاً این نگاه وجود دارد. اگر واقعاً بخواهیم حرکت کنیم باید با خودمان صادق باشیم که آیا واقعا میخواهیم دانشگاه دوستدار خانواده باشیم یا خیر؟
زنان باید بتوانند همتای هویت مادرانهشان، نقش اجتماعی هم داشته باشند
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم دوستدار خانواده باشیم اصولی وجود دارد، گفت: باید خانواده را تکریم کنیم. مادر دانشجو را تکریم کنیم. فرزندآوری را تکریم کنیم. آیا واقعا تکریم میکنیم؟ من به قطع به شما میگویم چیزی که در دانشگاه ما میگذرد و خیلی جاها وجود دارد قطعاً نگاه تکریم نیست. اگر نگاه منفی نباشد نگاه تکریم نیست. حداکثر میتوانم بگویم نگاه خنثی است.
معاون دانشجویی دانشگاه شریف با اشاره به تعداد قابل توجه مادران دانشجو و زوجهای متاهل در دانشگاه، خاطرنشان کرد: در دانشگاه ما تعداد مادران دانشجو و تعداد زوجهای متاهل کم نیستند ولی آیا ما می توانیم صدای مطالبه مادران دانشجو را ایجاد کنیم؟ آیا شما به عنوان یک مادر تلاش کردید مطالبه کنید؟ یا خودتان را، فرزندتان را و مطالبات کاملاً به حق خودتان را مخفی کردید. نگاه من این است که ما باید از سیستم مطالبه کنیم. از سمت دانشگاه باید مطالبه شود.
«دانشگاه دوستدار خانواده» 3| انتقاد رحمانی از عدماجرای شیوهنامه حمایت از خانواده در دانشگاههاوی با بیان اینکه ما همیشه تاکید میکنیم خانمها فارغ از جنسیت خودشان باید بتوانند نقش اجتماعی ایفا کنند، گفت: این خیلی حرف اشتباهی هست. ما باید با هویت مادرانه نقش بازی کنیم. من تقاضا میکنم مطالبه ایجاد شود.
ابوالحسنی در رابطه با چالشهای راهاندازی مهدکودک در دانشگاه گفت: وقتی میخواستم مهد کودک در دانشگاه راهاندازی کنم، یکی از دوستان دانشگاه پردیس گفت ابوالحسنی بچهدار شده به فکر افتاده مهدکودک تاسیس کند. این نگاه را ببینید! بعد عباراتی به کار بردند و گفتند ابوالحسنی کودتا کرده، ساختمان گرفته و انواع آزارهایی که انجام شد تا بالاخره مهدکودک راهاندازی شد. باور ما این بود که مهدکودک با کیفیت صد باید انجام شود؛ چون کودک موجود لطیفی است که آینده اجتماع را میسازد، اگر با کیفیت انجام ندهیم خیانت کردیم. با یک تیم حرفهای صحبت کردیم. کار مهدکودک را برعهده گرفتند و با دانشگاه همکاری کردند.
«دانشگاه دوستدار خانواده» 2| گیتیپسند: دانشگاه باید «مادرپذیر» شودروزی 300 میلیون هزینه غذا میدهیم اما سالی 500 میلیون هزینه مهدکودک اجازه ندارد
ابوالحسنی با اشاره به بودجه سالیانه مهدکودک گفت: برای اینکه دانشجوها بتوانند از مهد کودک استفاده کنند، باید سالی 500 میلیون تومان حمایت مالی کنیم. ولی این مسئله جزو اولویتهای دانشگاه نیست. من روزی 300 میلیون تومان یارانه غذا میدهم تا کیفیت غذا خوب باشد چون اگر کیفیت غذا پایین بیاید، دانشجوها ظرفهایشان را کف دانشگاه میچینند اما برای سالی 500 میلیون تومان کلی ملاحظه وجود دارد.
معاون دانشجویی دانشگاه شریف در یک مقایسه میان هزینه روزانه غذا با هزینه سالیانه مهدکودک گفت: روزی 300 میلیون برای غذا هزینه میکنم ولی در سال 500 میلیون برای مهدکودک لازم دارم، نه دولت اجازه میدهد؛ نه هیئت امنای من این را میبیند؛ نه میتوانم در هیئت رئیسه این مسئله را مطرح کنم.
وی ادامه داد: میخواهم خوابگاه متاهلی را بازسازی کنم، میگویند اولویت هزارم تاسیسات هست. بچههای متاهل و نخبگان من در ساختمانی زندگی میکنند که نشست کرده اما هیچکس دغدغه ندارد. اولویت وجود ندارد. البته نهایتا با کمک خیرین و مساعدت دوستان 50 ساختمان خوابگاه متاهلی را بازسازی کردیم.
ابوالحسنی در پایان تاکید کرد: خوابگاه بسیار مهم هست، حمایتهای مالی بسیار اهمیت دارد، مهد کودک بسیار اهمیت دارد و ما باید به سمتش حرکت کنیم.