دبیرکل اوپک: بازار نفت به سرمایهگذاری 12 تریلیون دلاری نیاز دارد
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس به نقل از رویترز، هیثم الغیص، دبیرکل اوپک امروز گفت، سرمایهگذاری ناکافی در بخش نفت و گاز میتواند موجب نوسانات بازار در بلندمدت شود و رشد این بخش را به خطر به اندازد.
وی با توضیح اینکه جهان به جای جایگزینی یک نوع انرژی با نوع دیگر به تمرکز بر کاهش انتشار گازهای گلخانهای نیاز دارد، تاکید کرد، سرمایهگذاریهای عظیم در همه بخشهای انرژی لازم است.
الغیص که در کنفرانس نفت و گاز خاورمیانه در دبی سخنرانی میکرد، گفت: «این حقیقتی است که باید گفته شود.»
بر اساس برآورد اوپک، جهان برای تامین افزایش تقاضا برای نفت در بلندمدت به سرمایهگذاری 12.1 تریلیون دلاری نیاز دارد.
فریدون فشارکی، رئیس موسسه مشورتی FGE در همین رویداد گفت، با توجه به رشد تقاضا برای نفت به حدود 8 میلیون بشکه در روز و تحریمهای غرب علیه نفت روسیه که رشد تولید را کاهش داده است، جهان میتواند با مشکلات عرضه مواجه شود.
وی توضیح داد، روسیه میتواند تولید خود را در حدود 10 تا 11 میلیون بشکه در روز حفظ کند اما با توجه به تحریمهای در حال اجرا، رشد 2 میلیون بشکه در روز در آینده بعید به نظر میرسد.
فشارکی همچنین گفت، اوپک به شیوهای بسیار متفاوت از شیوه قبلش رفتار میکند بطوریکه رشد نفت شیل آمریکا دیگر با افزایش قیمتها نگرانکننده نیست.
اوپک در عوض تمرکز خود را بر کسب درآمد از منابع نفتی پیش از رسیدن به اوج تقاضا معطوف کرده است.
فشارکی گفت، تمایلی برای حفظ قیمت نفت بالای 80 دلار در هر بشکه و اشتیاقی برای بالا رفت قیمتها به بالای 100 دلار در هر بشکه در صورت کمی عرضه وجود دارد.
اوپک و همپیمانانش موسوم به اوپک پلاس در اواخر سال 2022 توافق کردند تا تولید خود را برای حمایت از بازار کاهش دهند زیرا چشمانداز اقتصادی بدتر شده و قیمتها کاهش یافته بود.
سپس عربستان و سایر اعضای اوپک پلاس، در یک اقدامی غافلگیرانه در ماه آوریل، کاهش تولید بیشتر نفت به میزان حدود 1.6 میلیون بشکه در روز را اعلام کردند.
اعضای اوپک پلاس قرار است که در 4 ژوئن در وین دیدار کنند و در مورد اقدام بعدی خود تصمیمگیری کنند.
پایان پیام /