جمعه 25 آبان 1403

دختر دونده ایرانی: می‌خواستم از ورزش حرفه‌ای خداحافظی کنم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
دختر دونده ایرانی: می‌خواستم از ورزش حرفه‌ای خداحافظی کنم

تهران - ایرنا - دونده سرعتی ایران گفت: پس از اعزام نشدن به بازی‌های آسیایی 2018 جاکارتا، ناراحت و ناامید بودم و می‌خواستم از ورزش حرفه‌ای خداحافظی کنم.

«فرزانه فصیحی» در مسابقات غرب آسیا در امارات در سال 91، در دوی 100 متر موفق به کسب مدال نقره شد. او در سال 96 در دوی 60 متر قهرمانی داخل سالن آسیا به مدال برنز دست یافت.

پارسال با تصمیم کمیته فنی فدراسیون، در میان نفرات اعزامی به بازی‌های آسیایی 2018 جاکارتا قرار نگرفت اما امسال عنوان برترین ورزشکار لیگ را از آن خود کرد. چند ماه قبل فصیحی راهی صربستان شد و اکنون در این کشور سکونت دارد.

این دونده سرعتی ایرانی، هفته پیش با ثبت رکورد 7:44 ثانیه قهرمان مسابقات باشگاهی داخل سالن صربستان شد و چند روز قبل هم با ثبت رکورد 7:32 ثانیه بر سکوی نخست مسابقات آزاد داخل سالن این کشور قرار گرفت. به این ترتیب فصیحی موفق شد رکورد دو 60 متر ایران را که پیش از این هم در اختیار خودش بود بشکند.

هدف بعدی فصیحی کسب رکورد ورودی مسابقات قهرمانی جهان است و برای رسیدن به این هدف باید 60 متر را در 7:30 ثانیه بدود.

گفت و گوی ایرنا با فرزانه فصیحی را در زیر می‌خوانید:

چه عاملی سبب شد وارد دو و میدانی شوید؟ پیش از این در رشته دیگری فعالیت داشتید؟

پیش از آنکه وارد دو و میدانی شوم ژیمناست بودم اما یک روز در مدرسه به تاکید معلم ورزش و برای نخستین بار دویدم و اول شدم. از آن به بعد جدی‌تر دو و میدانی را دنبال کردم و از سال 90 به صورت حرفه‌ای وارد این رشته شدم.

توصیف شما از دویدن و سرعت چیست؟

سرعت برایم همیشه یک چالش هیجان برانگیز و لذت‌بخش بوده است. لذت اینکه به عنوان اولین نفر از خط رد شوید، انگیزه بزرگی است که هر ورزشکاری برای رسیدن به آن هر سختی را تحمل می‌کند.

در این سال‌ها شاهد مدال‌آوری شما در مسابقات مختلف بودیم. سوالی که پیش می‌آید این است که چرا فدراسیون دو و میدانی شما را عازم بازی‌های آسیایی جاکارتا نکرد؟

در آن زمان بسیار ناراحت و ناامید بودم. می‌خواستم از ورزش حرفه ای خداحافظی کنم. بالاخره تصمیمی بود که کمیته فنی فدراسیون گرفت. گرچه همان اتفاق دلیلی شد تا تلاش دیگر و راه جدیدی را امتحان کنم که خوشبختانه امروز نتیجه آن را می‌بینم. گذشته را فراموش کردم و تمرکزم بر آینده است.

شنیده‌ها حاکی از آن است که شما به عنوان لژیونر در صربستان حضور ندارید و فقط در این کشور تمرین می‌کنید؟

اجازه بدهید این مطلب را در یک فرصت مناسب با توضیحاتی کامل عنوان کنم.

با وجود اینکه در مسابقات صربستان مقام قهرمانی را بدست آوردید و رکورد خوبی کسب کردید، به نظر می‌رسد فدراسیون نسبت به شما موضع خاصی دارد؟ دلیلش چیست؟

نه اینگونه نیست. فدراسیون هیچ واکنش یا موضع منفی نسبت به من ندارد و رابطه بسیار خوبی داریم. دوومیدانی رشته‌ای است که در آن دستگاه و اعداد تعیین‌کننده است و مسایل جانبی تاثیر زیادی بر روند پیشرفت آن ورزشکار ندارد.

مسوولان فدراسیون عنوان کردند که باید رکورد شما به تایید فدراسیون برسد تا به عنوان ملی‌پوش در مسابقات آسیایی و جهانی شرکت کنید؟

بله. قانون تایید رکورد نه تنها برای من بلکه برای تمامی دو و میدانی کاران است. رکورد من توسط دستگاه ثبت شده و مستندات آن موجود است. بعد از مسابقه در صربستان آزمایش دوپینگ هم دادم. امیدوارم پس از تایید مستندات و جواب آزمایش دوپینگ، مراحل قانونی آن طی شود.

وضعیت دو و میدانی زنان ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ «مجید کیهانی» رییس پیشین فدراسیون دو و میدانی در گفت‌وگویی با ایرنا اظهار داشت که زنان ما قابلیت مدال‌آوری در این عرصه را ندارند، پاسخ شما به سخنان وی چیست؟

هر کسی بخواهد پیشرفت کند، می‌تواند و رسیدن به جایگاه‌های بالا در این عرصه زن و مرد ندارد. شاید شرایط پیشرفت برای مردان بیشتر فراهم باشد اما این دلیلی نمی‌شود که زنان نتوانند به این مهم دست یابند.

نقاط ضعف دو و میدانی زنان چیست و برای از بین بردن آن چه کاری می‌توان انجام داد؟

اجازه بدهید در این زمینه وارد نشوم.

آیا به فعالیت و تمرینات خود در در صربستان ادامه می‌دهید؟

بله. به صورت کامل از شرایطم در صربستان راضی هستم و با یاری خدا به فعالیتم در اینجا ادامه می‌دهم.

برنامه شما برای آینده چیست؟

در حال حاضر تمرکزم برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا و رقابت‌های جهانی است و پس از آن برنامه جدیدی را ادامه می‌دهم.

*س_برچسب‌ها_س*