درباره تصمیم درست ایران در تحولات سوریه / توصیه اصلاحطلبان به رئیسجمهور درباره تحریر الشام!
برخی اصلاحطلبان پس از سقوط اسد به رئیسجمهور پیشنهاد دادهاند تا گروهک تحریرالشام را به رسمیت بشناسد!
سرویس سیاست مشرق - در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*********
صبح روز یکشنبه در شرایطی برای ایران آغاز شد که خبر سقوط دمشق و خروج بشاراسد از پایتخت سوریه پس از 24سال حکومت بر سوریه، افکار بسیاری از ایرانیان را به خود معطوف کرده بود. این ماجرا مورد توجه بسیاری از روزنامههای اصلاحطلب قرار گرفته است.
روزنامه سازندگی ارگان خبری حزب کارگزاران درباره سقوط اسد مینویسد:
حکومت بشار اسد دارای ضعفهایی بوده که نمیتوان آن را مخفی کرد. سیاسیون ما هم باید در اظهارات خود به این موضوع توجه داشته باشند سپس مواضع خود را اعلام کنند. بحث جنگیدن نیست. مقامات سوریه از نظر اطلاعاتی غافلگیر شدند چراکه احتمال نمیدادند که چنین اتفاقی رخ دهد. ارتش سوریه هم اعتقادی به مبارزه با این مخالفان نداشته است. دیدیم که پیدرپی هم عقبنشینی کرده و اساساً ارادهای برای جنگیدن با آنها نداشت؛ چون مطلع بود که بخش مهمی از مردم سوریه طرفدار همین گروه هستند.
این روزنامه نوشته است:
در اینکه ضعفهایی در حکومت بشار اسد وجود داشت، حرفی نیست. ولی وقتی خواست اکثریت مردم تغییر یک نظام باشد باید به آن تن داد. سیاسیون ما هم باید این مورد را مدنظر قرار دهند. گروههای مختلف سیاسی باید پشت سر نظام قرار بگیرند. تصمیم دستگاه دیپلماسی ما هم که تصمیم نظام است. جمهوری اسلامی تصمیم درستی درباره تحولات سوریه گرفت و بیجهت خود را درگیر این موضوع نکرد. ما هم باید یکصدا موضع نظام را تکرار کنیم.
روزنامه اعتماد اما خواهان آن شده است که پزشکیان به سرعت تحریرالشام را به رسمیت بشناسد! این روزنامه نوشته است:
رفتار آینده ایران بستگی به رفتار متقابل جریانات حاکم در سوریه دارد. هرچند گروه تحریرالشام سعی کرد از حمله به سفارت ایران اعلام برائت کند، اما به هر حال هر دولتی که در سوریه روی کار بیاید، مسوول منافع ایران، مسوول حفاظت از اماکن زیارتی و مقدسه در سوریه و همچنین مسوول قراردادهای منعقد شده میان ایران و سوریه است. در این شرایط دولت چهاردهم نباید مسیر افراطیون را در پیش بگیرد. بلکه باید خود را به عنوان بخشی از راهحل و طرف کمککننده به دوران گذار، معرفی کرده و نقاط مشترک با سوریه را برجسته و روی این نقاط مشترک به سمت همکاری حرکت کند.
روزنامه هممیهن دیگر روزنامه اصلاحطلب نیز به تهدیدات موجود پس از سقوط اسد پرداخته و مینویسد:
تهدیدی که اکنون متوجه ایران است این است که با توجه به دستاوردهای ترکیه در سوریه، ممکن است آنکارا تصمیم بگیرد از فرصت استفاده کرده و از طریق روابطش با باکو، در شمال ایران نیز دست به تحرکاتی بزند. اگر این اتفاق رخ دهد، هم جناح شمالی و هم جناح غربی ایران به نقاط تهدید تبدیل خواهند شد.
پس از سقوط دولت بشار اسد در دمشق جریانهای متعدد اصلاحطلب به میدان آمده تا از فرصت پیشآمده بهرهبرداری کنند.
پایش رسانههای اصلاحطلبنشان میدهد که گروهکهای ضدانقلاب 25 شبهه را در شبکه سایبری خود درباره سوریه منتشر کردهاند که بسیاری از آنها با برخی جریانهای داخلی تقاطع دارد.