در زمینه عرضه و تقاضای مسکن با عقبماندگی مواجه هستیم / اختصاص تسهیلات بیشتر به اجرای طرح ملی مسکن
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رستم قاسمی، امروز در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در شیراز افزود: 60 تا 70 درصد هزینه سبد خانوارها مربوط به مسکن است و امروز در کشور حدود هشت میلیون مستاجر داریم، اما با این وجود در حوزه عرضه و تقاضای مسکن با یک عقب ماندگی جدی نیز مواجه هستیم و این مساله میتواند برای کشور ایجاد خطر کند. وی با بیان اینکه باید برای تامین مسکن مردم فکر اساسی...
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رستم قاسمی، امروز در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در شیراز افزود: 60 تا 70 درصد هزینه سبد خانوارها مربوط به مسکن است و امروز در کشور حدود هشت میلیون مستاجر داریم، اما با این وجود در حوزه عرضه و تقاضای مسکن با یک عقب ماندگی جدی نیز مواجه هستیم و این مساله میتواند برای کشور ایجاد خطر کند.
وی با بیان اینکه باید برای تامین مسکن مردم فکر اساسی و جدی کنیم، مسکن جزو ضروریات بسیار جدی مردم است، افزود: نمیتوان انتظار داشت که جوان ما بدون داشتن مسکن تشکیل خانواده دهد و اگر هم تشکیل دهد از هم میپاشد چرا که جایی برای زندگی کردن ندارد.
او اظهار داشت: دولت و مجلس مزیتهایی اختصاص داده و امکاناتی را پیش بینی کرده اند و میتوان با بهره گیری از این مزیتها و امکانات و با اجرای طرح نهضت ملی مسکن شرایطی ایجاد کرد که مردم صاحب خانه شوند.
وی گفت: در مسکن مهر که کار بسیار بزرگی هم بود، کل زمینی که دولت به آن اختصاص داد برای یک میلیون واحد بود و برای سه میلیون واحد دیگر مردم زمین تامین کردند، اما در طرح نهضت ملی مسکن دولت میخواهد برای هر چهار میلیون واحد زمین تامین کند و این کار را هم خواهیم کرد.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: کار بزرگی که مجلس در همین راستا انجام داد این بود که 20 درصد تسهیلات بانکها را به مسکن اختصاص داد و اگر غیر از این باشد مسکنی هم ساخته نخواهد شد.
قاسمی اظهار داشت: همچنین به دنبال این هستیم که سهم بانکها از 400 میلیون تومان تسهیلات ساخت مسکن را افزایش دهیم تا سهم آورده مردم کمتر شود.
وی گفت: ساخت چهار میلیون مسکن برای دولت با توجه به برخورداری از این همه مهندس و پیمانکار توانمند و همچنین مصالح ساختمانی فراوان نباید کار سخت و پیچیدهای باشد، اما نیاز است که همه پای کار باشند و با جدیت به وظایف خود عمل کنند.
او افزود: باید در شهرهایی که امکان آن وجود دارد زمین در اختیار مردم قرار دهیم تا خودشان با استفاده از تسهیلاتی که دریافت میکنند اقدام به ساخت کنند و اولویت نیز با ساخت واحدهای ویلایی یک طبقه و بعد از آن 2 طبقه است.