پنج‌شنبه 26 شهریور 1405

دستاوردهای صنعت یزد به شکل مطلوب معرفی نشده است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
دستاوردهای صنعت یزد به شکل مطلوب معرفی نشده است

یزد - ایرنا - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد گفت: این استان در زمینه صنعت از استان‌های شاخص کشور محسوب می‌شود اما دستاوردهای صنایع مختلف استان به شکل مطلوبی در داخل و خارج از کشور معرفی نشده است.

محمدرضا علمدار یزدی روز دوشنبه درگفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: بخش قابل توجهی از تولیدات استان یزد که از کیفیت بالایی برخوردار است به نام مناطق دیگر در بازارهای داخلی عرضه می شود و در زمینه معرفی تولیدات استان نیاز به کار بیشتر احساس می شود.

وی فقدان مسئولان یزدی تصمیم ساز در رده بالای وزارتخانه‌ها را از موانعی دانست که باعث شده تا ظرفیت‌های این استان به نحوه شایسته در مرکز دیده نشود و یادآور شد: استان یزد با وجود برخورداری از ظرفیت نخبگی قابل توجه در مقایسه با سایر استان های کشور، سهم اندکی در مسئولان رده بالای وزارتخانه‌ها دارد که اگر در این زمینه سهم استان افزایش پیدا کند، بسترسازی برای تحول استان آسان تر صورت می پذیرید.

علمدار یزد برخی ویژگی‌های فرهنگی جامعه یزد مانند سخت‌کوشی همراه با محافظه کاری و ضعف جسارت برای معرفی بیشتر ظرفیت‌ها را در مغفول ماندن بخش قابل توجهی از ظرفیت های اقتصادی استان موثر ارزیابی کرد.

وی همچنین یادآور شد: برخی محدودیت‌های سخت گیرانه زیست محیطی در استان یزد در مقایسه با سایر استانها باعث شده تا طرح هایی که به سهولت در برخی مناطق کشور مجوز کسب می کنند در این استان با مشکلات متعددی مواجه شوند و این گونه موارد انگیزه سرمایه گذاران را با وجود تمامی مزیت های استان مانند بالاترین شاخص امنیت سرمایه گذاری کشور، کاهش می دهد.

علمدار یزدی همچنین محدودیت در تامین آب مورد نیاز طرح‌ها را ازدیگر موانع سرمایه گذاری در استان عنوان کرد و گفت: هنوز به طور جدی اعتقاد به اجرای طرح های انتقال آب به استان شکل نگرفته وگرنه با وجود مزیت های اقتصادی استان، تامین هزینه اجرای طرح های انتقال آب دشوار نخواهد بود.

بر اساس اعلام علمدار یزدی در سه ماهه نخست امسال 15 فقره پروانه اکتشاف و 726 فقره جواز تاسیس در استان یزد صادر شده که پروانه های بهره برداری صادر شده برای معادن با سرمایه گذاری 21 هزار و 370 میلیون ریال زمینه اشتغال 32 نفر و جوازهای تاسیس صادره نیز با پیش بینی سرمایه گذاری 567 میلیارد ریال، اشتغال 12831 نفر را زمینه سازی می کند.

تعداد مجوز طرح های صنعتی صادره استان در سه ماهه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ تعداد 26 درصد، سرمایه گذاری 105 درصد و اشتغال 20 درصد رشد را نشان می دهد.

*س_برچسب‌ها_س*