دستیابی ایران به دانش فنی استحصال عناصر نادر خاکی / اهمیت فرآوری به جای خامفروشی مواد معدنی
![دستیابی ایران به دانش فنی استحصال عناصر نادر خاکی / اهمیت فرآوری به جای خامفروشی مواد معدنی](https://media.farsnews.ir/Uploaded/Files/Images/1397/10/16/13971016000233_Test_PhotoN.jpg)
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سورنا ستاری در مراسم افتتاح طرح پایلوت استحصال عناصر نادر خاکی با تأکید بر لزوم توقف خامفروشی مواد معدنی، اظهار داشت: توسعه فناوری زمانی صورت میگیرد که طراحیها و ماشینسازیها داخلیسازی شوند.
وی با تأکید بر اینکه تکنولوژی را نمیتوان خرید بلکه باید یاد گرفت، افزود: دولت هر چقدر در زمینه پژوهش سرمایهگذاری کند، محصولی از آن بیرون نخواهد آمد، بلکه محصول از سرمایهگذاری بخش خصوصی در پژوهش به دست میآید.
وی با اشاره به ارزش افزوده حاصل از تولید عناصر نادر خاکی گفت: قیمت هر کیلو از این عناصر به طور متوسط حدود 60 دلار است، در حالی که سنگآهن با قیمت 60 دلار بابت هر تن فروخته میشود. این تفاوت قیمت ناشی از قدرت دانش است.
ستاری با اشاره به اینکه نمیتوان کشور را با خامفروشی نفت چرخاند، گفت: در بسیاری از شاخصهای نیروی انسانی دارای رتبه دوم و سوم در دنیا هستیم که میتوانیم از این مزیت برای خلق دانش و دستیابی به صنایع پیشرفته استفاده کنیم.
وی در ادامه از افتتاح کارخانه نوآوری البرز در تابستان سال آینده خبر داد و گفت: قطب بیوتکنولوژی کشور در استان البرز واقع شده و در حال حاضر بیش از 24 نوع داروی بیوتک تولید میکنیم.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با بیان اینکه در حال حاضر سالانه 180 تن واردات عناصر نادر خاکی داریم، گفت: این رقم در حال افزایش است، به طوری که در حوزه باطریسازی برای صنعت خودروسازی و موتورسیکلت برقی در آینده نیاز به عناصر نادر خاکی خواهیم داشت.
به گفته وی، تولید عناصر نادر خاکی و استفاده از آن در محصولات صنعتی میتواند ارزش افزوده یکهزار تا 5 هزار برابر داشته باشد.
انتهای پیام /
فناوری مواد معدنی رئیسجمهور ارزش افزوده