دشمن امروز در جبهه جنگ نرم احساس خطر کرده / محدودیت اپلیکیشنهای داخلی توسط گوگل نشان از موفقیت آنهاست
عضو شورایعالی انفورماتیک ایران با اشاره به اینکه محدودیت اپلیکیشنهای داخلی توسط گوگل نشان از موفقیت آنهاست، گفت: دشمن امروز در جبهه جنگ نرم احساس خطر کرده و بر لزوم آموزش و سرمایهگذاری در امنیت شبکههای مجازی تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ مشاهدات حاکی از این است که گوگلپلی نحوه شناسایی کشور کاربر را از آیپی به فعالیتهای حساب کاربری تغییر داده و سبب شده است کاربرهای بسیاری از ایران، کوبا و روسیه نتوانند هیچ اپلیکیشنی را از گوگلپلی نصب کنند. درگذشته هم نصب تعداد خیلی کمی از اپلیکیشنها در ایران محدود بود که با پاککردن کَش گوگلپلی و تغییر آیپی مشکل حل میشد، اما حالا چنانچه کشور کاربر از طریق حساب کاربری شناسایی شود، اجازه نصب هیچ اپلیکیشنی (حتی آپهای ایرانی) به کاربر داده نمیشود. این مشکلات وقتی بیشتر مورد توجه قرار گرفت که گوگل اپلیکیشنهایی نظیر روبیکا که بهتازگی موردتوجه مردم قرار گرفته بود و تعداد نصب آن بالا رفته بود را ناایمن اعلام کرد. بیشتر بخوانید: اعمال سیاستهای استعماری، اینبار با محدودیت در اپلیکیشن روبیکا / استعمار گوگل بر فضای مجازی حال اینکه با شرایط کنونی کشور و داشتن تجارب مشابه اتفاقات اخیر در سالهای 98 و موضوع هک وزارت نفت و موارد مشابه به نظر میرسد لازم است اقداماتی دراینخصوص اتفاق افتد تا بتوانیم از تکرار سوءاستفاده شبکههای اجتماعی از احساسات مردم و تحریک عواطف عمومی در راستای اهداف نامشروع این شبکهها و اربابان سیاسی آنها جلوگیری کنیم.
محدودیت اپلیکیشنهای داخلی توسط گوگل نشان از موفقیت آنهاست
امیرحسین سعیدی نائینی رئیس اسبق هیئتمدیره انجمن شرکتهای انفورماتیک ایران درباره این موضوع به خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا، گفت: در شرایط کنونی کشور، اینکه گوگل اقدام به محدودکردن یک اپلیکیشن داخلی کرده بسیار طبیعی است و نشان از این دارد که گوگل این اپلیکیشن را بهعنوان رقیب شناسایی کرده و با درنظرگرفتن افزایش کاربران یک برنامه خاص بهعنوان نمونه روبیکا میبینند که اعداد بالایی از مردم به این برنامه روی آوردهاند این برنامه را به چشم یک خطر و رقیب در نظر گرفته و آن را مسدود میکند. وی ادامه داد: اگر این برنامه خطر بود چرا قبلاً این خطر را اعلام نکرده بود و حالا و در شرایطی که این برنامه با استقبال مواجه شده اقدام به محدودیت آن نمودهاند. این عضو شورایعالی سیاستگذاری انفورماتیک گفت: اکنون دیگر در جنگهای جدید ابزارهای نظامی کنار رفته است و امروز غرب به این نوع جنگ نرم متوسل شده تا با ایجاد تهاجم فرهنگی در فضاهای مجازی امنیت کشورهایی که در مقابل خود حس میکند را متزلزل کند. وی ادامه داد: شعار آنها قاره ششم است و سعی دارند این قاره مجازی که مردم در آن زندگی میکنند را تحت سیطره خود نگه دارند و راه نفوذ آنها شبکههای مجازی است که در دسترس دارند و هر جا که احساس کنند این برتری مجازی را دارند از دست میدهند سعی خواهند کرد تا با محدودکردن آن نقطه برتری خود را حفظ کنند که این اتفاق امروز در ایران و دررابطهبا اپلیکیشنهای داخلی رخداده است.
دشمن امروز در جبهه جنگ نرم احساس خطر کرده است
این فعال حوزه انفورماتیک با تأکید بر لزوم آمادگی برای این جنگ مجازی گفت: این که گوگل احساس خطر کرده بهنوعی نکته مثبتی است که نشان میدهد ما در این زمینه موفق عمل کردیم و یا راه درستی را داریم دنبال میکنیم و این خود موجب احساس خطر از سوی آنها شده است. وی با تأکید بر ادامه این روند گفت: نکتهای که اینجا مهم است این است که مسئولین بخش خصوصی و دولتی دستبهدست همقدمهای بعدی را در تکمیل چنین پروژههایی در نظر داشته باشند تا بتوانند شرایط برتری مجازی در کشور را حفظ کنند. وی با اشاره تجربههای قبلی از جمله در موضوع بنزین و دنبالهدار بودن این موضوع گفت: فیسبوک باآنهمه عظمت ساختاری و سرمایههای میلیارد دلاری 7 ساعت هک شد و سهام آن نزدیک به 7 میلیارد دلار زیان داد، پس این موضوع همیشه وجود دارد و اینگونه نیست که بتوانیم یکبار برای همیشه از تکرار آن جلوگیری کنیم. این پیشکسوت حوزه آیتی کشور ادامه داد: امروز مسئولین امنیتی کشور باید بهای بیشتری به موضوع امنیت در فضای انفورماتیک کشور بدهند و آمارهای هزینهای در نر افزارهای خارجی نشان میدهد که بیش از 30 درصد هزینهها برای امنیت شبکه استفاده میشود که در سالهای اخیر این هزینه افزایش نیز داشته است. وی گفت: تا زمانی که این جنگ مجازی وجود نداشت، کشورها هزینههای بسیاری را برای مصارف نظامی در نظر میگرفتند و امروز نیز شایسته است که دولت و بخش خصوصی این هزینههای امنیتی را در اولویت قرار دهند و به هزینههای امنیتی به چشم صرفهجویی نگاه نکنند، زیرا در صورت بروز مشکل هزینهای چند برابری برای اصلاح این روند استفاده میشود.
لزوم آموزش و سرمایهگذاری در امنیت شبکههای مجازی و حمایت از بخش خصوصی
وی در زمینه راهکار دوم گفت: مهم است که متخصصین این امر نیز در کشور تربیت و آموزشوپرورش پیدا کنند تا با برنامهریزی دقیق این تسلط بر امنیت شبکههای داخلی کشور ایجاد شود و مهم است که مرکز واحدی برای تدوین ملاحظات امنیتی به وجود آید تا همه زیرمجموعهها بتوانند از محصول یک مرکز جامع امنیتی استفاده کنند که همه اینها در کنار تدابیر دفاع غیرعامل و سایر ابزارهای حاکمیتی بهصورت منسجم در نهایت موجب امنیت پایدار در فضای مجازی شود. وی در پایان با تأکید مجدد بر حمایت از بخش خصوصی آن را عاملی برای پیشرفت دانست که با حمایت و برنامهدهی و انگیزه در نهایت میتواند عامل پایداری این اقدامات باشد.