یک‌شنبه 30 شهریور 1404

دلنوشته عفت مرعشی برای فائزه هاشمی: 10 روز است هیچ خبری از او نداریم

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
دلنوشته عفت مرعشی برای فائزه هاشمی: 10 روز است هیچ خبری از او نداریم

الان شد بیشتر از یک ماه که فائزه به بهانه تحریک یا شرکت در اعتراضات اخیر، ولی خارج از منطقه اعتراض در نزدیک شهرک امید توسط چهار موتورسوار که مانع حرکت ماشین او شدند، دستگیر گردید و به مقر وزارت اطلاعات در نزدیک چهارراه ولیعصر پیاده راه صبا برده شد

عفت مرعشی، همسر آیت الله هاشمی رفسنجانی در یادداشتی درباره بازداشت فائزه هاشمی نوشت: در 87 سالگی هنوز مانند جوانی، میان‌سالی و پیری چه قبل و بعد از انقلاب منتظر خبر از زندانیام. انگار این موضوع با من عجین است و باید تحمل کنم. فائزه طبقه بالای منزل ما زندگی می‌کند، اکثر شب‌ها برای رسیدگی به من، اتاق کناری من می‌خوابد. صبحانه را با من می‌خورد و می‌رفت. عصرها چند ساعتی سری می‌زد و به پیاده‌روی می‌رفت، ولی خود را برای خواب می‌رساند. با امر و نهی مهربانانه، مرا وادار به راه رفتن برای کارهای روزه‌مره خود می‌کرد که از پا نیفتم. او به جامعه اطراف خود حساس بود و حساس‌تر به امور زنان، به صورتی که از اوایل پیروزی انقلاب نگران‌سبک زندگی اجباری زنان بود و سعی می‌کرد که حاکمان را از افراط‌وتفریط نسبت به زنان پرهیز دهد.

الان شد بیشتر از یک ماه که فائزه به بهانه تحریک یا شرکت در اعتراضات اخیر، ولی خارج از منطقه اعتراض در نزدیک شهرک امید توسط چهار موتورسوار که مانع حرکت ماشین او شدند، دستگیر گردید و به مقر وزارت اطلاعات در نزدیک چهارراه ولیعصر پیاده راه صبا برده شد. حدود ساعت 8 شب اجازه تلفن پیدا کرد و حضور خود را در مقر وزارت اطلاعات به اطلاع ما رساند.

فورا محسن و یاسر و علی فرزند، فاطی عازم خیابان صبا شدند. تا با مذاکره او را رها کنند، ولی با حضور 3 ساعته در خیابان صبا کنار در مقر وزارت اطلاعات اجازه ملاقات با او را نیافتند، می‌گفتند در حال بازجویی است. در نهایت محسن ساعت 12 شب دست از پا درازتر بعد از اعزام فائزه به اوین به منزل برگشت. من اولین شب سخت بدون فائزه و بی‌خبری از او را‌سپری کردم. تا صبح نمیتوانستم بخوابم.

محسن که کنارم ماند میگفت حتما بند 209 وزارت اطلاعات در اوین است و مرا با صحبت‌هایی از نگرانی درمی‌آورد. تا دو هفته پیش با همسرش حمید لاهوتی و فرزندانش مونا، حسن و محسن صحبت کرده است. ولی متاسفانه تا به حال امکان صحبت با من را پیدا نکرده است.

به محسن گفته بود که بعد از سه روز بازجویی دیگر به سراغ او نیامدند. ابتدا با چند نفر دربند 209 بوده است، ولی بعد منتقل به یک اتاق دو نفره شده و میگفته که راحت است و هواخوری دارد، ولی اخیرا اجازه تلفن به او نمی‌دهند. متاسفانه اجازه تحویل لوازم شخصی لباس و... او در زندان را تا به حال نداده‌اند.

گویا لوازم شخصی را در بند 209 اوین نمی‌پذیرند که درست نیست، عملی غیرانسانی است. بعد از اعتراض و آتش‌سوزی اوین با پیگیری محسن یک هفته‌ای طول کشید که اجازه تلفن پیدا کرد. متاسفانه بازپرس او آقای حاجی‌مرادی حکم او را صادر نمی‌کند که بند عمومی برود که امکان ملاقات براساس قوانین زندان با او فراهم شود، بیش از یک ماه است که منتظر ملاقات با او هستیم. هم‌اکنون که این متن را می‌نویسم 10 روزی است که تلفن هم نکرده و از او خبری نداریم.

آخر چرا باید در جمهوری اسلامی که پیرو علی (ع) و نهج‌البلاغه و فرمان‌های حکومتی علی است، با زندانیان و نزدیکان زندانی چنین رفتارهای غیراصولی شود. من از آیت‌الله خامنه‌ای می‌خواهم نه به عنوان رهبری و بلکه به عنوان کسی که از 60 سال پیش با او هم‌زیستی و همکاری در مبارزه داشته‌ایم، میخواهم که از بدرفتاری با زندانیان پرهیز شود و حقوق آنها و خانواده‌ها رعایت شود. به چه دلیل فائزه نباید بیش از یک ماه با خانواده خود ملاقات داشته باشد، یا از تلفن محروم شود. کلیه زندانیان اعم از اینکه مرتکب جرمی شده باشند و در مرحله تحقیقات مقدماتی قرار داشته باشند و متهم به ارتکاب جرم باشند یا حتی مرتکب جرمی شده باشند، طبق قانون حق ملاقات و بازدید بستگان خود را دارند، جزو حقوق اولیه آنان است و اگر بازپرس نخواهد که مالقات داشته باشد باید کتبا دلیل آن را به زندان و زندانی و وکیل و بستگان اعلام کند.

هنوز حتی اجازه داشتن وکیل را به او نداده‌اند. زندانی باید بتواند با بستگان درجه یک مادر، همسر، فرزندان، خواهر و برادر ملاقات داشته باشد و حتی اگر شخص دیگری بخواهد با او ملاقات داشته باشد، میتواند درخواست خود را با دلیل به بازپرس، زندان یا... ارائه نماید.

این در صورتی است که بازپرس از ترس ضابطین پاسخگو نیست؟! به خدا در دل‌وجانم نیست هیچ، جز حسرت دیدارش. به امید رفتار انسانی و اسلامی که همین رفتارهای مهربانانه مشکلات حکومت را حل می‌کند. نه رفتارهای خشونت‌آمیز

منبع: سازندگی هم اکنون دیگران می خوانند 8 آبان 1401 - 14:50

بیشتر بخوانید

دلنوشته عفت مرعشی برای فائزه هاشمی: 10 روز است هیچ خبری از او نداریم 2