دلیل ناکامی تیم فوتبال 5 نفره در کسب سهمیه پارالمپیک
مسئول کمیته فنی فدراسیون نابینایان و کم بینایان، دلیل ناکامی تیم فوتبال پنج نفره در کسب سهمیه پارالمپیک 2024 پاریس را تشریح کرد.
علی اصغر هادیزاده مشاور عالی و مسئول کمیته فنی فدراسیون نابینایان و کم بینایان در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره کسب مقام ششم جهان توسط تیم فوتبال پنج نفره و البته ناکامی در رسیدن به سهمیه بازیهای پارالمپیک 2024 اظهار داشت: فوتبال یک ورزش گروهی خاص و تقریبا غیر قابل پیشبینی است. ما بهترین تیمهای دنیا را میبینیم که یک دوره قهرمان میشوند و یک دوره حذف. این شرایط در فوتبال نابینایان حساسیت بیشتری دارد، آن هم به خاطر وضعیت خاصی که بچههای این حوزه دارند. ما از عملکرد تیم ناراضی نیستیم، گرچه انتظارمان قطعا بیشتر از این تیم بود، ولی اینکه بگوییم عملکرد خوبی نداشتند یا کمکاری و کوتاهی کردهاند، اینگونه نبوده است. بازیکنان فوقالعاده فوق ظاهر شدند و پا به پای برزیل جلو رفتند و در نهایت با یک پنالتی شکست خوردند. ما خیلی امیدوار بودیم تیم ملی جزو چهار تیم برتر باشد و این استحقاق را نیز داشت.
وی افزود: تیم ما یک پوستاندازی هم کرده و یکسری جوانان را به کار گرفتند و آیندهنگری شده است. تیم ما نسبت به دوره قبلی که در همان مرحله مقدماتی حذف شدیم، خیلی بهتر بود. رتبه ششم جهان به نظرم رتبه ناچیزی نیست، اما چون یک بار نایب قهرمان پارالمپیک شدیم، این انتظارات از سوی جامعه ورزشی ما برآورده نشده است و انتظار بود که این تیم دوباره در پارالمپیک حضور پیدا کند.
هادیزاده عنوان کرد: اینکه قرار بر حضور یک تیم در پارالمپیک باشد، باید مقدمات این کار فراهم شود. از پارالمپیک ریو که تیم ایران نایب قهرمان شد، باید بپرسیم در چند تورنمنت و مسابقه برون مرزی شرکت کرده و این وضعیت برای رقیبان چقدر بوده است؟ یک تیم فوتبال که لیگ نداره و صرفاً هر سال مسابقات قهرمانی کشور برگزار میشود، طبیعتا نیاز به بازیهای تدارکاتی دارد و باید در تورنمنتهای بین المللی شرکت کنیم. در حالی که به جز دو بازی دوستانه با روسیه در جزیره کیش، تیم ما هیچ دیدار تدارکاتی نداشتیم.
مسئول کمیته فنی فدراسیون نابینایان و کم بینایان در پاسخ به این سوال که چه کسی باید این شرایط را فراهم کند؟ گفت: فدراسیون بخشی از کار است که البته فقط فوتبال را تحت نظر ندارد و 7، 8 رشته پارالمپیکی داریم. ضمن اینکه در سالهای گذشته تورنمنتی به آن معنا وجود نداشته است. در واقع از پارالمپیک توکیو که کمیته پارالمپیک صلاحیت ندید که تیم پنج نفره اعزام شود و تشخیص داد که نتیجه نمیگیرد و الان تقریباً همه پشیمان هستند، ما را به خیلی از تورنمنتها دعوت نکردند. وقتی پارالمپیک توکیو میخواست برگزار شود، همه تیمهایی که قرار بر حضور در آن رویداد را داشتند، در تورنمنت پایتخت ژاپن شرکت کردند و ما حضور نداشتیم. پس از آن هم در پارالمپیک شرکت نکردیم و غیبت در همین دو رویداد، ما را عقب انداخت.
هادیزاده در واکنش به این موضوع که این عقب افتادن فوتبال پنج نفره پس از غیبت در پارالمپیکهای توکیو و پاریس بیشتر از قبل نیز خواهد شد، عنوان کرد: بله، اگر میخواهیم این مسئله را جبران کنیم، باید آماده شویم و اگر تورنمنتی هم نیست، خودمان تورنمنت برگزار و از تیمها دعوت کنیم. تیم ما توانمندی دارد و الان جزو 6 تیم برتر دنیاست. اگر این کار را نکنیم و برنامه ریزی نکنیم، نمیشود. اگر تیم ملی به همین جا رسیده، چون تمهیدات لازم دیده شد.
وی درخصوص عدم دعوت برخی از بازیکنان از جمله بهزاد زادعلی اصغر گفت: به نظر شما یک سرمربی تیم ملی حاضر است بهترین بازیکن خود را کنار بگذارد و نتیجه نگیرد؟ من خودم سرمربی تیم ملی هستم و دنبال نفراتی می روم که کمک کنند. مگر میشود که یک بازیکن در اوج باشد، ولی دعوت نشود؟ مگر اختلاف شخصی و پدر کشتگی با هم دارند؟ کسب نتیجه آرزوی هر مربی است، ولی اگر ببیند که کسی نمیتواند کمک کند، کنار میگذارد. در واقع بازیکن سالاری معنا ندارد و بازیکن باید در اختیار تیم و سیستم باشد. زادعلیاصغر از نظر خودش آماده بود، اما از نظر سرمربی و کادر فنی این آمادگی را نداشت.
وی در پایان درباره نقطه ضعف اصلی تیم فوتبال پنج نفره گفت: عدم بازی تدارکاتی و اینکه من چیز دیگری در این تیم کم ندیدم.