چهارشنبه 16 آبان 1403

دورود؛ قطب تولید زردآلو در لرستان / اقتصادی که با توسعه گردشگری شکوفا می‌شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
دورود؛ قطب تولید زردآلو در لرستان / اقتصادی که با توسعه گردشگری شکوفا می‌شود

دورود پایتخت طبیعت ایران و قطب مهم تولید زردآلو در لرستان است به طوریکه 1500 هکتار از زمین‌های این شهرستان زیر کشت زردآلو قرار دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، آفتاب درخشان از کرانه‌ی ستبر زاگرس طلیعه خود را هویدا می‌کند و سرزمینی باستانی و باصلابت را در جعبه‌ی دیدار پدیدار می‌کند.

اینجا شرق لرستان سرزمین آفتاب و کوهسار، دیار لاله و آبشار، دورود؛ پایتخت طبیعت ایران‌، شهری به‌ظاهر جوان با خواستگاهی باستانی و چندین هزارساله، مهد بزرگان و دلیرمردانی که رشادت‌هایشان در انقلاب زرین اسلامی و دفاع جانانه مقدس ورد زبان‌ها و امید جان‌ها است.

شهر دورود به‌واسطه قرارگیری در تلاقی دره طولانی سزار و دشت حاصلخیز سیلاخور با طبیعتی بکر و مجموعه‌ای رنگارنگ از دریاچه و آبشار و کوه‌های بلند گرفته تا غارها و چشمه‌ساران و دره‌های بکر و جذاب به پایتخت طبیعت ایران شهره شده که شوربختانه به‌رغم همه جذابیت‌های خدادادی در صنعت گردشگری و بالأخص اکو توریسم (طبیعت‌گردی) همچنان محروم و کم اثر بوده و تاکنون نتوانسته خود را از جایگاه معبر گردشگری به مقصد اصلی گردشگری مبدل نماید که نبود زیرساخت و الزامات جذب گردشگر از مهم‌ترین نواقص و خلأهای محسوس در این بخش به‌حساب می‌آید.

شهری که به‌واسطه‌ی قرارگیری در مسیر جاده ریلی تهران جنوب و همچنین جاده ترانزیتی غرب به شرق صرفا به‌عنوان معبر گردشگری ایفای نقش نموده و کمترین عایدی مالی و ارزش‌افزوده را برای شهروندان این دیار در پی داشته است.

متأسفانه انتخاب‌های طایفه‌ای و انتصاب‌های ناکارآمد و همچنین اشاعه‌ی فرهنگ غلط‌کاری در میان جوانان موجبات خسران و نقصان فراوان در این حوزه شده و فرصتی که می‌توانست با گسترش زیرساخت‌های بنیادین اعم از بومگردی، خانه‌های گردشگری، قطار گردشگری، هتل‌ها و همچنین توسعه‌ی نیروی انسانی همچون تربیت لیدر تورهای متخصص غنیمتی باشد در جذب سرمایه و اشتغال‌زایی متأسفانه برخی کج‌سلیقگی‌ها و تنگ‌نظری‌ها موجبات توقف و حتی عقب‌گرد و درنهایت توسعه‌نیافتگی جامعه شهری دورود را مهیا نموده که می‌طلبد با نگاهی جهانی، دقت نظر و بصیرت در انتخاب‌های محلی و مدیریتی علمی از این بحران گذار کرد و بستر رشد و توسعه پایدار را فراهم ساخت که قطع به‌یقین تا زمانی که نگاه سنتی و واپسگرایانه در مدیریت شهری اصلاح نشود و رویه‌ی طایفه‌گرایی به شایسته‌سالاری تغییر نکند روز همین است و روزی همین.

طبیعت این شهرستان زیباست و به همین دلیل عنوان پایتخت طبیعت ایران را برای این شهر انتخاب نموده‌اند؛ که ازجمله این مناطق طبیعی می‌توان به دریاچه گهر، دره نی گاه (نگار)، بیشه تی، چشمه راکن، بیشه پوران (آبشار بیشه)، چشمه ساعت، بیشه پیرتو، بیشه آبگرم، سراب، دره اسپر و... اشاره کرد.

محیط‌های طبیعی دورود از یک‌سو بستر انواع جاذبه‌های طبیعی، تاریخی، فرهنگی، مذهبی و از سوی دیگر محل ایجاد انواع تأسیسات و تجهیزات و زیرساخت‌های خدماتی در حوزه گردشگری می‌باشند؛ بدین ترتیب گردشگری به‌عنوان یک فعالیت پویای اقتصادی با بهره‌گیری از محیط به اقتصاد ملی و محلی کمک شایانی می‌کند.

رتبه سوم جهانی ایران در تولید زردآلو

اکبری، کارشناس کشاورزی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: دورود قطب مهم تولید زردآلو در لرستان است و 1500 هکتار از زمین های سطح زیر کشت این شهرستان مربوط به زردآلو است.

وی افزود: ایران یکی از کشورهای مهم تولیدکننده و از خاستگاه‌های مهم تولید زردآلو در جهان است و در حال حاضر ازنظر میزان تولید و سطح زیر کشت ایران پس از کشورهای ازبکستان و ترکیه جایگاه سوم جهانی این محصول را در اختیار دارد.

کارشناس حوزه کشاورزی عنوان کرد: زردآلو به‌عنوان یک درخت در بسیاری از نقاط ایران قابل‌کشت است و در استان لرستان، شهرستان دورود یکی از قطب‌های مهم تولید این میوه به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: سطح زیر کشت زردآلو در شهرستان دورود حدود 1500 هکتار است که 900 هکتار باغات زردآلو در دو روستای مروک و دوخواهران دورود واقع‌شده است که یکی از سایت‌های بی‌نظیر زردآلو در کشور است.

اکبری گفت: برداشت زردآلو در شهرستان دورود از پانزده خرداد با ارقام پیش رس آغاز و تا 20 تیرماه با ارقام دیررس به پایان می‌رسد و میانگین عملکرد زردآلو در این شهرستان حدود 15 تن در هکتار است اما ما باغدارانی داشته‌ایم که با رکورد 87 تن در هکتار باغدار نمونه استانی بوده‌اند.

کارشناس کشاورزی بیان کرد: شرایط آب و هوایی و خاک منطقه برای پرورش زردآلو بسیار مساعد می‌باشد به‌طوری‌که کیفیت میوه تولیدی ازنظر طعم، عطر و رنگ بسیار مرغوب و بی‌نظیر است.

وی گفت: در مناطقی که تابستان مرطوب دارند استفاده از قارچ‌کش‌ها برای کنترل بیماری‌ها بسیار زیاد است اما شرایط آب و هوایی شهرستان دورود به‌گونه‌ای است که رطوبت نسبی این شهرستان در طول تابستان پایین بوده و درنتیجه مصرف قارچ‌کش‌ها کمتر است و از این نظر نیز میوه تولیدی بسیار سالم است.

دورود سرشار از چشم‌اندازها و مناظر طبیعی

خلیلی، فعال محیط‌زیست و گردشگری دورود در گفت‌وگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: این شهرستان به‌عنوان پایتخت طبیعت ایران شناخته‌شده است به‌طوری‌که دبیر کل یونسکو در اجلاس سالانه خود به همه جهانگردان توصیه کرد، حتی برای یک‌بار هم که شده از این شهرستان و دریاچه گهر دیدن کنند.

وی افزود: هرساله شهرستان دورود با حجم زیادی از گردشگران مواجه است، اما متأسفانه در این شهرستان زیرساخت‌های اولیه برای استفاده بهینه گردشگران وجود ندارد، لذا می‌طلبد با توجه به پتانسیل‌های موجود در شهرستان دورود به‌خصوص دریاچه گهر نگاه جهانی به این جاذبه گردشگری و شهرستان دورود داشته باشیم.

فعال محیط‌زیست و گردشگری دورود عنوان کرد: اگر صنعت گردشگری در دورود تقویت شود، می‌توان بخش زیادی از مشکل بیکاری ما در منطقه که جوانان از آن رنج می‌برند را حل کرد.

وی تصریح کرد: تهیه و تدوین طرح جامع گردشگری شهرستان در سند آمایش دیده‌شده است و همچنین احداث کارگاه تولید و آموزش صنایع‌دستی که پتانسیل‌های خوبی هم در شهرستان دارد که می‌تواند به توسعه ابعاد میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کمک کند.

خلیلی گفت: احداث مناطق نمونه گردشگری، سراب داریاب، گهر، توت گورکش به همراه توسعه کمی و کیفی مراکز اقامتی و هتل‌ها و خدمات گردشگری و همچنین برگزاری جشنواره‌های بومی و محلی از برنامه‌های این بخش باشد.

فعال محیط‌زیست و گردشگری دورود بیان کرد: در صورت برگزاری همایش بزرگ می‌توان جاذبه‌های پرشماری که در دورود وجود دارد را معرفی کنیم، چراکه معرفی نقاط قوتمان می‌تواند در بحث جذب گردشگر به استان و شهرستان مؤثر باشد چون شهرستان دورود این پتانسیل را دارد که بتواند به‌عنوان یک‌قطب گردشگری در سطح کشور و حتی جهان مطرح شود.

انتهای پیام /

دورود؛ قطب تولید زردآلو در لرستان / اقتصادی که با توسعه گردشگری شکوفا می‌شود 2
دورود؛ قطب تولید زردآلو در لرستان / اقتصادی که با توسعه گردشگری شکوفا می‌شود 3
دورود؛ قطب تولید زردآلو در لرستان / اقتصادی که با توسعه گردشگری شکوفا می‌شود 4