دولت های احمدی نژاد، روحانی و رئیسی با اینترنت در ایران چه کردند؟
فرقی نمیکند دولت تمام اصولگرای احمدینژاد و ابراهیم رئیسی روی کار باشد یا دولت اعتدالی حسن روحانی که از سوی جریان اصلاحطلب حمایت شد؛ پای اعتراضات و ناآرامی که به میان بیاید، اولین تیر مسئولان به سمت اینترنت و شبکههای مجازی شلیک میشود.
اولین دوره مسدودسازی اینترنت - دستکم به طور جدی و سراسری - در زمان محمود احمدینژاد شروع شد؛ همان زمانی که استفاده از اینترنت از طریق کامپیوترهای خانگی، کمکم فراگیر شده بود و دولت نهم را به تکاپوی محدود کردن آن واداشت. نشانههای این مساله از سال 1387 آغاز شد و فیلترینگ در حالی صورت گرفت که شرایط کشور آرام بود و بحرانی برای بهانه فیتلرشدن تا آن لحظه وجود نداشت.
کمی بعد همزمان با اعتراضات بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 فیلترینگ به اوج رسید و در حالی که دسترسی به فیلترشکنها مانند امروز فراگیر نبود، پلتفرمهایی مانند فیسبوک، توئیتر و یوتیوب دیگر در دسترس بسیاری از مردم نبود. آن زمان حتی دسترسی خطوط ارتباطی تلفن همراه نیز در هنگام اعتراضات بارها قطع شد و مسدودسازی شبکههای مجازی روند سریعتری به خود گرفت. یاهو مسنجر، جیتاک و وردپرس از جمله قربانیان بودند.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر 3 سکانس از فیلترینگ در دولت های احمدی نژاد، روحانی و رئیسی بخوانید. --> اخبار مرتبط- روحانی: ریشهیابی اعتراضات وظیفه مهم مسئولان است / مردمی که از ما برگشتند را باید برگردانیم
- آمار سایت حسن روحانی از تولید گاز در دولت قبل
- پایان «خواب پاییزی» رئیس «دولت بهار»/ سکوت احمدی نژاد شکسته شد
- اقدام جنجالی صداوسیما روزنامه دولت را عصبانی کرد
- استقبال مشروط وزیر ارتباطات از فعالیت استارلینک در ایران
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.