سه‌شنبه 6 آذر 1403

دولت همچنان بی توجه به نظام رتبه‌بندی معلمان!/ بازنشستگان سهمی از افزایش حقوق‌ها ندارند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
دولت همچنان بی توجه به نظام رتبه‌بندی معلمان!/ بازنشستگان سهمی از افزایش حقوق‌ها ندارند

موضوع نظام رتبه بندی فرهنگیان، چالشی چندساله برای معلمان کشور است که همچنان بین دولت و مجلس پاس کاری می‌شود و مشخص نیست که چه زمانی این طرح اصلاح و به مرحله نهایی خواهد رسید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رتبه بندی معلمان، عنوانی است که می‌تواند حقوق و مزایای معلمان را افزایش دهد، موضوعی که شاید در طول سالهای اخیر از چشم مجلس و دولت مغفول و در انتظار یک ورود جدی مسئولان است. در سال 98 نظام رتبه بندی فرهنگیان پس از 6سال انتظار برای تبدیل به مصوبه دولت، تنها سه ماه بعد از ابلاغ مصوبه آن کنار گذاشته شد که این امر موجب اعتراضاتی در میان فرهنگیان شد. هر چند برخی از فرهنگیان معتقد بودند که این نظام برای اجرای کامل نیازمند ورود جدی مجلس و دولت است که در این بین مجلس پیشین به آن توجه نکرد. اما به طرز عجیبی نظام رتبه بندی فرهنگیان در سال گذشته کنار زده شد تا خوابی که آموزش و پرورش برای معلمان دیده بود رنگ تعبیر به خود نگیرد. چندی پیش موضوع نظام رتبه بندی فرهنگیان دوباره بر سر زبانها افتاده است و گاها مسئولان آموزش و پرورش از ترییون‌های رسانه‌ها درباره آن سخن می گویند. وزیر آموزش و پرورش در 28 اردیبهشت ماه سال جاری اعلام کرده بود که درخصوص رتبه بندی معلمان، برداشتی در سازمان برنامه و بودجه وجود داشت که نیازی به مصوبه دولت نیست، اما نظر آموزش و پرورش و سازمان های استخدامی این است که نیاز به مصوبه دولت است. این در حالی است که «محمدباقر نوبخت» با انتشار تصویری از بخشنامه هشتم اردیبهشت‌ماه سال جاری و مصاحبه وزیر آموزش و پرورش نوشت: «با ابراز مجدد قدرشناسی خود نسبت به معلمان عزیز، برای ترمیم رتبه‌بندی معلمان آنچه را که در محدوده اختیاراتم بود و قولی که برای پیگیری و اجرای آن داده بودم، انجام دادم اما مسوولان مستقیم اجرای آن نظر دیگری دارند.»

معاون رییس جمهوری اضافه کرد: «به هر صورت از این پس موضوع رتبه بندی از اختیارات و توان من خارج است.» خبرنگار دانا در همین رابطه با محمد وحیدی، نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی گفت وگو کرد؛ او اشاره‌ای به طرح رتبه بندی معلمان داشت و اظهار کرد: در گذشته به غلط اعلام شد که قرار هست معلمان از امتیاز رتبه بندی برخوردار شوند و با این کار از فصل دهم قانون خدمات کشوری بخشی از فوق العاده ها را به نام رتبه بندی آموزش و پرورش پرداخت کردند. وی افزود: پس از آنکه در پایان سال 98 اعلام شد که قرار هست 50درصد فوق العاده فصل دهم را به تمامی کارکنان دولت پرداخت کنند به حقوق معلمان مبلغی افزوده نشد و با وجود اعتراض معلمان برای دریافت این حق و حقوق‌ها، گفتند معلمان حقوق های مربوط به رتبه بندی را دریافت کرده اند، این درحالی است که تنها این مبالغ دریافت شده به فوق االعاده های فصل دهم بر می گردد. وی افزود: به طور قطع در گذشته هیچ رتبه بندی صورت نگرفته و بارها نیز به این امر اعتراض کردیم که موضوعی به نام رتبه بندی معلمان در قانون مطرح نشده است. نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: امسال براساس قانون بودجه، مبلغی برای رتبه بندی فرهنگیان درنظرگرفته شده است و مقرر شد تا مبالغی براساس رتبه های چهارگانه به حقوق معلمان اضافه شود. وی افزود: ما در نظام آموزشی معتقدیم استاد، فن آور و پژوهشگر را با هم دیده و براین اساس معلمان باید ضریبی بیشتر نسبت به ما به تفاوت حقوق آنها اضافه شود. این نماینده مجلس معتقد است توجه جدی به معلمان بازنشسته نمی‌شود و گفت: جامعه بازنشستگان از دو پرداختی درسال 98 محروم شدند، نخست پرداخت از افزایش 50درصدی افزایش حقوق و دوم از نظام رتبه بندی معلمان؛ به طور قطع اگر این دو ردیف برای شاغلین اضافه می‌شود باید برای بازنشستگان نیز در نظر گرفته شود و متاسفانه به دلیل عدم اعمال این دو از سوی دولت امسال بازنشستگان تنها یک 15درصد افزایش داشته اند و فاصله حقوقی یک بازنشسته با معلم شاغل میانگین نصف حقوق یک معلم شاغل است که این دردناک است. وحیدی عنوان کرد: امیدواریم طرح دو فوریتی بتواند مصوبه خود در مجلس را بگیرد چرا که می توان راهکارهایی را برای پرداخت حقوق فرهنگیان درنظر گرفت اگر چه دولت مخالف صدور این نوع حکم است و می گوید ما عاجز از پرداخت این چنین حقوق هایی هستیم. وی در خاتمه این گفت‌وگو تاکید کرد: اگر دولت می خواهد این گونه بی توجهی کند باید در تمامی حوزه های کاری این را اجرایی کند تا همه در یک سطح باشند. با این حال باید دولت و مجلس به دنبال رفع این مشکل فرهنگیان باشند چرا که پیشرفت نظام آموزشی در گرو حل مشکلات معیشتی فرهنگیان کشور است.

انتهای پیام / ا