دولت پیشنهاد تخصیص ردیف اعتباری برای تالاب بین المللی زریوار را به مجلس می دهد
![دولت پیشنهاد تخصیص ردیف اعتباری برای تالاب بین المللی زریوار را به مجلس می دهد](https://cdn.isna.ir/d/off/kordestan/2020/10/21/3/61762891.jpg)
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: بعد از تصویب طرح جامع مدیریت و احیای تالاب در آبان امسال پیشنهاد تخصیص ردیف اعتباری برای تالاب زریبار هم از سوی دولت به مجلس داده میشود.
احمدرضا لاریجان زاده امروز (30مهر) در سفر و بازدید خود از تالاب زریوار اظهار کرد: در دولت دوازدهم رئیس جمهور چند شاخص اساسی برای محیط زیست تحت عنوان اولویتهای محیط زیست مطرح کردند که یکی از چهار شاخص مطرح شده در بحث احیا و حفاظت از تالابهای کشور بود.
وی عنوان کرد: از طرفی دیگر در برنامه ششم توسعه دولت مکلف به احیا 20 درصد از تالابهای کل کشور است و در 3 سال گذشته نیز در مجلس در خصوص قانون حفاظت از تالابها گامهای موثری برداشته شد.
لاریجان زاده افزود: طبق ماده 16 قانون حفاظت و بهسازی و همچنین براساس قانونی که چندی پیش در مجلس تصویب شد، متولی اصلی تالابها در کشور سازمان حفاظت از محیط زیست است و هیچ ارگانی حق هیچگونه دخل و تصرفی در بحث تالابها را ندارد و چنانچه دخل و تصرفی از سوی هریک از ارگانها صورت بگیرد جرم محسوب شده و سازمان حفاظت از محیط زیست مکلف به برخورد قانونی با آن است؛ زیرا قانون جایگاه سازمان محیط زیست را برای بحث تالابها مشخص کرده است.
وی ادامه داد: تالاب زریوار نیز مشمول ماده 16 قانون حفاظت و بهسازی تالابها است و از آنجایی که زریوار علاوه بر تالاب پناهگاه حیات وحش نیز محسوب میشود، به لحاظ قانونی از دو جنبه مورد حمایت قرار میگیرد همچنین بحث حیات وحش نیز جایگاه سازمان محیط زیست در این تالاب را مشروط کرده است.
معاون دریایی و تالابهای سازمان محیط زیست کشور در ادامه سخنان خود تصریح کرد: در مقطعی نیز به دلیل اینکه بحث گردشگری تالاب و اثرات مثبت آن بر حوزه گردشگری مطرح شد و در آن مقطع زمانی سازمان محیط زیست فاقد ابزار لازم برای ایجاد زیرساختهای گردشگری در این منطقه بوده است به صورت موقت بخش گردشگری تالاب در اختیار شهرداری قرار داده شد تا خدماتی را به شهروندان و گردشگران ارائه کند اما در عمل آن انتظارات برآورده نشد و به دلیل اینکه آسیب به مجموعه گردشگری تالاب در واقع آسیب به بدنه تالاب است تصمیم بر این گرفته شد که اداره کل محیط زیست استان مسئولیت حفاظت از خود تالاب را برعهده بگیرند و این مسئولیت عملا از مهرماه سال جاری آغاز شده است.
وی با اشاره به مطالعات صورت گرفته در بحث گردشگری تالاب و طرح جامع مدیریت تالابها اعلام کرد: یک طرح جامع مدیریت و احیا تالابها تهیه شده است که قرار است در ماه آینده به ریاست دکتر جهانگیری در ستاد ملی و هماهنگی و احیا تالابهای کشور تصویب شود، در این طرح همه مسائل مربوط به تالاب چه در حوزه اکولوژی و اکوسیستمی و چه در حوزه گردشگری و زیرساختها دیده شده است.
احمدرضا لاریجان زاده تاکید کرد: هرچند بر اساس قانون متولی و حفاظت از تالابها بر عهده سازمان محیط زیست است اما همانگونه که در برنامه ششم توسعه گفته شده است که دولت مکلف به احیا 20 درصد از تالابهای کشور است، همه دستگاههای اجرایی و ارگانها باید در بحث حفاظت و احیا تالابها که از سرمایههای ملی هستند و زریوار نیز همچون در گرانبهایی در مجموعه کوههای زاگرس است کوشا باشند.
وی ادامه داد: امید است با تصویب طرح جامع مدیریت و احیا تالابها در آبان ماه یک ردیف اعتباری مشخصی به تالاب زریوار اختصاص داده شود تا در قالب طرح دولتی و اجرایی سالیانه به صورت مشخص و هدایت شده اعتبار آن تامین شود.
لاریجانزاده از مزایای ثبت تالاب زریوار در کنواسیون رامسر را اینگونه برشمرد و خاطرنشان کرد: ثبت آن در کنوانسیون رامسر تعهدی بینالمللی را برای جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرد و سبب شد نگاه دولت به بحث تالاب نگاهی مسئولانه باشد.
وی در پایان یادآور شد: در حال حاضر 3 میلیون هکتار تالاب در کشور وجود دارد که از این تعداد حدود یک میلیون و 400 هزار هکتار به ثبت کنوانسیون رامسر رسیده و از این تعداد صد و 44 هزار هکتار نیز در آیین نامه قانون حفاظت از تالابها ثبت شده است.
انتهای پیام