شنبه 20 بهمن 1403

دومین مرحله حق آبه تالاب بین‌المللی هامون رهاسازی شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
دومین مرحله حق آبه تالاب بین‌المللی هامون رهاسازی شد

زاهدان - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: دومین مرحله حق آبه تالاب بین‌المللی هامون به منظور حفظ شرایط اکولوژیکی این تالاب و تلطیف هوای منطقه سیستان از محل چاه نیمه‌ها رهاسازی شد.

وحید پورمردان روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: در برنامه احیای تالاب بین‌المللی هامون و پس از انجام مطالعات و بازدیدهای میدانی و مشاوره با متخصصان و جوامع محلی، پروژه‌های محیط زیست در فازهای لایروبی، حفر کانال، کشف کانون‌های بحرانی، ایجاد پوشش گیاهی، انتقال و هدایت آب به کانون‌های اصلی، برنامه‌ریزی رهاسازی مرحله‌ای آب با رویکرد حفظ شرایط پوشش گیاهی، تثبیت بستر تالاب و پیشگیری از گرد و غبار با همکاری شرکت آب منطقه‌ای استان به صورت کارشناسی شده و با برنامه انجام می‌شود.

وی گفت: مکمل همه اقدامات انجام شده پس از ورود آب به بستر تالاب بین‌المللی هامون، حفظ پوشش گیاهی و عبور از گرمای شدید هوا و تبخیر آب موجود در تالاب است که یک برنامه زمانبندی شده و فنی جهت رهاسازی حق آبه تالاب از محل چاه نیمه‌های سیستان نقش بسزایی در اجرایی شدن و به ثمر رسیدن این اقدامات در شرایط فصل گرما و بادهای 120 روزه سیستان خواهد داشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان همچنین به نصب ایستگاه مانیتور و پایش هوا در مرکز استان اشاره کرد و افزود: با نصب دستگاه جدید کیفیت هوا در زاهدان مانند مراکز دیگر استان‌های پیشرو در آنالیز هوای کلانشهرها، بر اساس استانداردهای هوای پاک با دقت بیشتری تحت نظر قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: با نصب ایستگاه پایش هوا در زاهدان کنترل کیفیت هوا و ارائه گزارش‌های لحظه‌ای می‌تواند کمک شایانی به اجرای قانون هوای پاک داشته باشد.

پورمردان ادامه داد: پس از تامین اعتبار لازم در سطح ملی، ایستگاه جدید پایش کیفی هوا توسط اداره‌کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان از طریق برگزاری مناقصه خریداری شده و برای نصب در حال پیگیری است.

وی گفت: ایستگاه پایش هوای مورد نظر طبق استانداردهای روز دنیا و مجهز به آنالایزر بلک کربن بوده که در آینده‌ای نزدیک به آنالایزر ذرات هم مجهز خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان به نصب و بازسازی تابلوهای هشدار دهنده در منطقه زیست تمساح پوزه کوتاه (گاندو) نیز اشاره کرد و اظهارداشت: در راستای اطلاع رسانی و اعلام هشدارهای لازم در نقاط پرخطر و برکه‌های نزدیک روستاهای محدوده زیست تمساح تابلوهای این مناطق بازسازی و تعدادی تابلوی هشداردهنده جدید نیز نصب شد.

وی افزود: علاوه‌بر اقدامات هشدار دهنده محیط بانان به اهالی روستاها و نصب بنر و آموزش مردم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی صادره از سوی وزارت بهداشت به جهت جلوگیری از ابتلا به کرونا، تابلوهای جدید بدلیل حساسیت‌های گونه و امکان هشدارهای بیشتر به حاشیه نشینان و اهالی بومی، نصب شده است.

پورمردان ادامه داد: با عنایت به وسعت منطقه، تعداد تابلوها کافی نیست و این اداره‌کل همچنان پیگیر اخذ اعتبار به منظور افزایش تعداد تابلوهای هشدار دهنده در منطقه حفاظت شده گاندو است.

وی گفت: در پی سیلاب‌های جنوب سیستان و بلوچستان علاوه‌بر خسارت و مصائب که به مردم بومی، پوشش گیاهی، زیرساخت‌های محیط زیست و زیستگاه‌های جانوران مختلف از جمله گونه تمساح ایجاد شد، تابلوهای هشدار دهنده منطقه نیز تخریب که به منظور حمایت از حیات وحش تابلوها جدید تهیه و نصب شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان بیان کرد: سد پیشین به عنوان یکی از مهمترین زیستگاه‌های تمساح پوزه کوتاه است و مردم زیادی جهت گذراندن اوقات فراغت به حاشیه سد مراجعه می‌کنند بنابراین به منظور اطلاع رسانی و رعایت احتیاط‌های لازم در حاشیه آن تعدادی تابلوی شنا ممنوع و خطر گاندو نصب و تابلوهای قدیمی نیز بازسازی شدند.

*س_برچسب‌ها_س*