رئیسی، نقشی در فعالیت انتخاباتی اصولگرایان دارد؟ / جمنا هم وارد شد
پرویز سروری، عضو تشکلهای شانا و جمنا در گفتوگو با هممیهن، درباره سیاستهای احتمالی اصولگرایان در انتخابات توضیح داد.
بخش هایی از مصاحبه را می خوانید:
جمنا معمولاً در آستانه انتخاباتهای اخیر در راستای ائتلافآفرینی و هماهنگی میان اصولگرایان فعال شده است. با توجه به اینکه ابراهیم رئیسی در سفر خود به استانهای مختلف در میان اعضای این جبهه حضور داشته است، تحلیلتان از نقشآفرینی این تشکل در انتخابات چیست؟
همانطور که میدانید جریان انقلابی مدلهای مختلفی را در نظر گرفته است که مدل متکامل آن نه جمنا بلکه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب است که دو انتخابات بزرگ اخیر مجلس و ریاستجمهوری را با فاصله زیاد از رقبای خود برده است. الان هم مدلی که بیش از همه در فضای احزاب اصولگرا مطرح است، مدل شورای ائتلاف است که در انتخابات پیش روی مجلس نیز قرار بر این است که این تشکلها در راستای ایجاد ائتلاف، وحدت و انسجام گام بردارند. در حال حاضر، شورای ائتلاف که برخی از اعضای همان جمنا هستند بیشتر از همه تشکلها در این راستا برنامه دارند و در این دوره هم در راستای همافزایی، انسجام و وحدت و با یک ائتلاف بین طیفهای مختلف نیروهای اصولگرا، حماسهای دیگر را رقم خواهند زد.
رابطه آقای رئیسی با این ائتلاف چگونه است؟
آقای رئیسی به تعبیری خودش مؤسس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب بوده است اما با توجه به اینکه ایشان اکنون در جایگاه رئیس دولت است، مداخلهای در مسائل شورای ائتلاف ندارند و برای اینکه به شکلی بتوانند بهعنوان رئیس دولت منشأ وحدت ملی باشند، خودشان و دولت مداخلهای در فعالیت و برنامههای شورای ائتلاف ندارند اما طبیعتاً طیفهای هوادار دولت میتوانند در این فرایند نقشآفرینی کنند.
فکر میکنید که شانا و شورای وحدت بتوانند با جمنا ائتلاف کنند؟ با توجه به اینکه به زمان انتخابات مجلس نزدیکتر میشویم، چقدر احتمال تشکیل این ائتلاف وجود دارد؟
باید جلوتر رفت تا فضای انتخاباتی جدیتر شود، چراکه در ایام نزدیک به انتخابات، وضعیت روشنتر است و فعالیتها جدیتر خواهد بود. شورای وحدت نیز از آنجایی که عضو شورای ائتلاف بوده است، طبیعتاً از آنها هم دعوت خواهد شد تا در ائتلاف حضور داشته باشند و با انسجام و همافزایی جلو برویم.
در مورد جامعتین چطور، آیا با شورای ائتلاف به توافق خواهند رسید؟
این موضوع درباره همه جریانهای اصولگرایی صدق خواهد کرد. البته در دوره گذشته، جامعه مدرسین اقبالی برای اینکه در فرآیندهای اینچنینی حضور داشته باشد، نشان نداد اما جامعه روحانیت در فرایند شورای وحدت در دوره قبل اقدام و فعالیت کرد. وقتی صحبت از شورای وحدت میکنیم، طبیعتاً از جامعه روحانیت نیز میخواهیم که در فرآیند ائتلاف حضور داشته باشد و به یک اتحاد برسیم.
23302
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1825859