رئیس جمهور: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی جزو مهمترین اسناد بالادستی و مستند تحول برای همه دستگاهها و ارکان نظام است
رئیس جمهور با بیان اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی جزو مهمترین اسناد بالادستی و مستند تحول در همه بخشهای کشور است، اظهار داشت: این بیانیه با دقت وضع موجود و راهی را که باید برای تحول طی شود تبیین کرده و چراغی پیش روی مجاهدین مسیر تحقق این تحول است.
خبرگزاری میزان - بنا به اعلام پایگاه اطلاع رسانی دولت، آیتالله سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر سهشنبه در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی با تبریک ایام دهه مبارک فجر و تقارن آن با ایام پربرکت ماه رجب گفت: این روزها همچنین مصادف با سومین سالروز صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است که جزو مهمترین اسناد بالادستی و مستند تحول در شورایعالی انقلاب فرهنگی است.
رئیس جمهور افزود: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به عنوان سندی جامع پیشروی شورایعالی انقلاب، دولت و همه دستاندرکاران نظام جمهوری اسلامی در قوای سهگانه و نهادهای مختلف قرار دارد و همه اقدامات تحولی باید مستند به آن باشد.
وی با بیان اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به دقت و در سطوح مختلف تبیین کرده است که در 40 سال دوم انقلاب چه باید کنیم، اظهار داشت: این سند در سطح اول چشمانداز روشنی برای شکل دادن به تمدن نوین اسلامی پیش روی ما قرار داده است.
رئیس جمهور تصریح کرد: این سند در سطح دوم سیاستهای کلان نظام در زمینه استقلال، آزادی، عزت ملی، سبک زندگی، عدالت، مبارزه با فساد، اقتصاد، علم، پژوهش و دیگر عرصههایی را که محورهای تحول در جامعه هستند، به دقت تبیین کرده است.
آیتالله رئیسی خاطرنشان کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی واقعیت موجود به خوبی تبیین شده و راهکارها و اقدامات لازم برای رسیدن به قلههای تمدن نوین اسلامی و جامعه عاری از فساد و تباهی نیز دقیقا تشریح شده است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه این بیانیه در سطح سوم علاوه بر تبیین سیاستهای کلی به مدیریت، انگیزهها و حرکت جهادی در اجرا نیز توجه داشته است، گفت: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در سطح چهارم به تشریح تقابل گفتمانی میان اسلام و استکبار و عدالت و فساد پرداخته است.
وی افزود: امروز به شورایعالی انقلاب فرهنگی به عنوان نهادی عالی برای اجرای این سند امید بسته شده است و ما اعضای شورا وظیفه داریم اولا در ایجاد تحول در شورا مستند بر این سند و سپس نظارت بر حسن اجرای این سند نهایت تلاش خود را به کار گیریم.
رئیس جمهور با بیان اینکه سند تحول شورایعالی انقلاب فرهنگی خدمت مقام معظم رهبری ارسال شده است، اظهار داشت: ماموریت مهم شورایعالی انقلاب فرهنگی حرکت به سمت اجرای این سند تحول خواهد بود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در این سالها در بعضی زمینهها کارهای بزرگی انجام شده که مایه افتخار است و از سوی دیگر در بعضی زمینهها نیز عقبماندگیهایی داریم که باید برای رفع آنها تلاش کرد.
وی گفت: امروز با توجه به شبیخون فرهنگی دشمن، همه وظیفه داریم برای حفظ فرهنگ و ارزشهای انقلاب اسلامی جهاد کنیم و در این مسیر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی همچون چراغی راه را پیش روی همه مجاهدین این مسیر روشن میکند.
رئیس شورایعالی انقلاب فرهنگی همچنین رحلت آیتالله العظمی صافی گلپایگانی را به مقام معظم رهبری، حوزههای علمیه و علما و مراجع، اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی و عموم ملت ایران تسلیت گفت.
در جلسه امروز شورایعالی انقلاب فرهنگی گزارش شورای برنامهریزی مدارس دینی اهل سنت ارائه شد. بر اساس گزارش ارائه شده، این شورا در طول 14 سال سپری شده از فعالیت خود حمایتهای بسیار گستردهای از مدارس دینی اهل سنت داشته است.
نزدیک به 400 مدرسه دینی تحت حمایت این شورا فعالیت میکنند که هم متون درسی و هم مدرک تحصیلی آنها از سوی این شورا تنظیم، تدوین و صادر میشود. همچنین 17 هزار مسجد متعلق به اهل سنت در سراسر کشور فعال هستند که 60 درصد این مساجد در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ساخته شده و نشان دهنده رویکرد حمایتی نظام جمهوری اسلامی در 4 دهه گذشته از جامعه اهل سنت است.
رئیس و اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی پس از ارائه این گزارش بر استمرار، گسترش و تقویت ابعاد حمایتی از جامعه طلاب اهل سنت و دانشجویان محترم اهل سنت تاکید کردند.
اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی در جلسه امروز همچنین مقرر کردند سندی تحت عنوان سند سیاستی ارتقای همگرایی ادیان و مذاهب با رویکرد با هم بودن و تقویت برادری در جامعه اسلامی تدوین شود که باعث تقویت خطوط و ابعاد فرهنگی و ارتباطات بین فرهنگی در این عرصه شود.
در این جلسه همچنین آقایان علیرضا مختارپور، عماد افروغ، سید مهدی خاموشی، علیاکبر اشعری و علی شجاعی صائین به عنوان اعضای هیات نظارت بر ضوابط نشر کتاب بزرگسال و آقایان محسن پرویز، محمدحسین صلواتیان، جواد محقق، محمد سرشار، مظفر سالاری، محسن چینیفروشان و مهدی کاموس به عنوان اعضای هیات نظارت بر نشر کتاب کودکان و نوجوانان به تایید اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی رسیدند.
آقایان رضا داوری اردکانی، عبدالحسین خسروپناه، محمدرضا مخبر دزفولی، حکمتالله ملاصالحی محمدمهدی مظاهری و محمدحسن نامی نیز به عنوان اعضای هیات امنای بنیاد ایرانشناسی انتخاب و معرفی شدند.