یک‌شنبه 4 آذر 1403

رئیس حوزه هنری با صدور پیامی درگذشت رحیم نیکبخت را تسلیت گفت

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
رئیس حوزه هنری با صدور پیامی درگذشت رحیم نیکبخت را تسلیت گفت

رئیس حوزه هنری در پیامی با تسلیت درگذشت رحیم نیکبخت، از او به عنوان سرمایه جریان تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی نام برد.

رئیس حوزه هنری در پیامی با تسلیت درگذشت رحیم نیکبخت، از او به عنوان سرمایه جریان تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی نام برد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی حوزه هنری؛ محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری طی پیامی درگذشت رحیم نیکبخت نویسنده و پژوهشگر را تسلیت گفت.

متن این پیام به شرح زیر است:

«انا لله وانا الیه راجعون

خبر درگذشت پژوهشگر و نویسنده انقلابی و توانمند، جناب آقای رحیم نیکبخت که به حق از مفاخر و سرمایه‌های جریان تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی بودند موجب تأثر و تألم بسیار شد.

آثار و تألیفات به جا مانده از ایشان، خصوصا درباره مبارزین و صالحین، محل رجوع علاقمندان و شیفتگان نهضت انقلاب اسلامی است.

رحلت این محقق و نویسنده جهادگر را به خانواده محترم ایشان، مردم غیور و انقلابی آذربایجان و جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تسلیت عرض می‌کنم.

گفتنی‌ست؛ رحیم نیکبخت از نویسندگان حوزه تاریخ انقلاب، مطالعات عاشورایی و حوزه مطالعات مبارزه با پان‌ترکیسم در سن 50 سالگی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا درگذشت.

وی دانش آموخته کارشناسی ارشد تاریخ از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بود، در کنار پژوهش در حوزه تاریخ انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر آذربایجان، مدیر بخش تدوین اسناد و تاریخ شفاهی مرکز اسناد انقلاب اسلامی و مدیر بخش تحقیقات تاریخ مجلس نیز بود.

او در برخی از همایش‌های مربوط به تاریخ معاصر و انقلاب اسلامی به عنوان سخنران یا عضو کمیته علمی حضور داشته و در ضمن مقالات و تألیفات متعددی در حوزه تاریخ انقلاب و تاریخ و فرهنگ ایرانی اسلامی آذربایجان منتشر شده است که اهم آن عبارتنداز: زندگانی و مبارزات شهید قاضی طباطبایی، جنبش دانشجویی تبریز به روایت اسناد و خاطرات، خاطرات حجت‌الاسلام حسینی همدانی، زندگانی و مبارزات آیت‌الله مروج، زندگانی و مبارزات شهید دکتر مفتح، مبارزات آیت‌الله سید یونس اردبیلی به روایت اسناد و خاطرات، مجموعه مقالات همایش پنجاهمین سالگرد شهادت نواب صفوی و فدائیان اسلام، بازخوانی مشروطیت، مطهری بدون سلاح، و...

دوره سه جلدی پژوهشنامه انقلاب اسلامی، دوره دو جلدی مبدا نهضت و نامه نیمه خرداد از جمله آثار برجسته اوست.