چهارشنبه 7 آذر 1403

رئیس دانشگاه آزاد: حراست، بازوی مدیران دانشگاه در تزکیه است

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
رئیس دانشگاه آزاد: حراست، بازوی مدیران دانشگاه در تزکیه است

وظیفه مدیران در دانشگاه براساس آیه 90 سوره نحل، امر به عدل، احسان و ایتاء ذی القربی است / علم به تنهایی نمی‌تواند حکم اجتماعی بدهد و نیازمند حکمت است، به همین دلیل علم به تنهایی نمی‌تواند راهبر اجتماعی باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه تربیت معنوی شاه کلید فعالیت‌های این دانشگاه است، گفت: علم به تنهایی نمی‌تواند حکم اجتماعی بدهد و نیازمند حکمت است، به همین دلیل علم به تنهایی نمی‌تواند راهبر اجتماعی باشد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد مهدی طهرانچی در نشست سراسری مدیران حراست مراکز استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی که در مجتمع رفاهی و آموزشی سی سرای چالوس برگزار شد، با ارائه سخنرانی در موضوع «تزکیه، مقدمه تعلیم و تربیت اجتماعی در برنامه تحول و تعالی دانشگاه»، گفت: سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی از سال 1398 و پس از مرقومه مقام معظم رهبری در آذرماه تدوین شد و پس از نهایی شدن به تأیید هیأت امنا رسید و به تمامی واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شد. براین اساس قرار است در 5 سال آینده محور تمامی فعالیت‌ها، سیاست‌ها و برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی براساس این سند باشد.

وی با بیان اینکه تعلیم و تربیت اجتماعی یکی از نگاه‌های جدید دانشگاه آزاد اسلامی در سند تحول و تعالی است، افزود: مقام معظم رهبری می‌فرمایند تحول و تعالی پشتوانه فکری می‌خواهد، اما برخی در برنامه‌ریزی‌ها، نگاه به دانشگاه‌های غرب و مدل‌های غربی دارند، این در حالی است که رهبر معظم انقلاب تأکید دارند که باید از دارایی‌های معنوی خود که همان احکام اسلام، آیات قرآن کریم و کلام اهل بیت (ع) است، استفاده کنیم. سند تحول و تعالی نیز بر این مبنا تهیه و تدوین شده است.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه تربیت معنوی شاه‌کلید فعالیت‌های این دانشگاه است، گفت: تعلیم و تربیت اجتماعی و تربیت معنوی در محیط دانشگاه بسیار مهم است.

دکتر طهرانچی ادامه داد: حراست بازوی مدیران دانشگاه در تزکیه است. وظیفه مدیران در دانشگاه براساس آیه 90 سوره نحل، امر به عدل، احسان و ایتاء ذی القربی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: برای تربیت اجتماعی جوانان باید با زبان همان نسل صحبت کنیم و اگر زبان جوانان را ندانیم، نمی‌توانیم به تبیین بپردازیم. همچنین تبیین نیازمند علم و حکمت است، علم به تنهایی نمی‌تواند حکم اجتماعی بدهد و نیازمند حکمت است، به همین دلیل علم به تنهایی نمی‌تواند راهبر اجتماعی باشد.

دکتر طهرانچی با اشاره به لزوم توجه دانشگاه‌ها به سه رکن «بینش و دانش»، «گرایش» و «کنش»، گفت: بینش شامل تعلیم و تربیت تخصصی می‌شود و تعلیم و تربیت فرهنگی و اجتماعی نیز گرایش‌ساز است، اما تعلیم و تربیت مهارتی منجر به کنش‌سازی در افراد می‌شود. آنچه در رفتار اجتماعی دیده می‌شود، کنش است، اما بینش و گرایش در عقبه آن قرار دارد. بنابراین تبیین باید در هر سه وجه بینش، گرایش و کنش اتفاق بیفتد.

وی، توجه به نقش محوری و تأثیرگذاری استاد، واقع گرایی، توجه به رفتار و پوشش فردی، تأثیرگذار بودن یا تأثیرپذیر بودن و دقت در منش اجتماعی را از جمله موضوعات بیان شده در بیانیه نقش دانشگاه در تعلیم و تربیت اجتماعی برشمرد و گفت: همه دغدغه و تلاش ما در دانشگاه آزاد اسلامی این است که باید نسل طیب داشته باشیم و در تربیت این نسل مسئول بوده، از این رو در تعلیم و تربیت اجتماعی نیازمند یک وفاق جمعی هستیم تا ان شاءالله بتوانیم به وظیفه خود عمل کنیم.

تماشاخانه

ببینید | نبرد دو اسب نر بر سر آب که تا کنون ندیده‌اید / یک لگد اشتباه جمجمه را خرد می‌کند

ببینید | نظریه متفاوت درباره ساخت اهرام مصر

فیلم های دیگر کانال عصر ایران در تلگرام
رئیس دانشگاه آزاد: حراست، بازوی مدیران دانشگاه در تزکیه است 2
رئیس دانشگاه آزاد: حراست، بازوی مدیران دانشگاه در تزکیه است 3
رئیس دانشگاه آزاد: حراست، بازوی مدیران دانشگاه در تزکیه است 4
رئیس دانشگاه آزاد: حراست، بازوی مدیران دانشگاه در تزکیه است 5