شنبه 10 آذر 1403

رئیس کانون وکلا: در تصویب قوانین مربوطه از نظرات نهاد وکالت استفاده شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رئیس کانون وکلا: در تصویب قوانین مربوطه از نظرات نهاد وکالت استفاده شود

کرمانشاه - ایرنا - رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری (اسکودا) گفت: به عنوان یک مسوول نهاد وکالت تقاضا دارم اگر مجلس شورای اسلامی بنا دارد سیاستی در خصوص این نهاد تنظیم کند حتما باید از نهاد وکالت استفاده کند و نظر کارشناسی را جویا شود و آن را به این نهاد واگذار نماید.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «جعفر کوشا» دوشنبه شب در حاشیه مراسم تحلیف کارآموزان کانون وکلا دادگستری استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگاران، اظهار کرد: در مورد طرح هایی که در مجلس مطرح می شود، باید به چند مطلب اشاره کرد اول اینکه طرح ها باید کارشناسی شده باشد و دوم اینکه باید براساس ضرورت ها و نیازهای جامعه مطرح شود.

وی ادامه داد: در سال گذشته و در سال جاری 2 طرح مطرح شد و طرحی که قانونی شد، بحث طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار بود که متاسفانه در کمیسیون جهش تولید عنوان شد، کمیسیونی غیرتخصصی بود و اقتصاددانان در آن دخالت کردند که اکنون به صورت قانون شده است و مشکلی دیگر وجود ندارد.

افزایش تعداد وکلا مشکلاتی به همراه دارد

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری (اسکودا) در ادامه افزود: نکته ای که باید مطرح شود این است که این احتمال وجود دارد، طرح تسهیل پیامدهای ناگواری داشته باشد چون هنگامی که تعداد وکلا زیاد شود با مقوله آموزش و تربیت به صورت آکادمیک و فنی مواجه می شویم، بالارفتن تعداد وکلا موجب افت این هدف می شود و اگر تعداد وکلا زیاد شود با افزایش بیکاری نیز مواجه می شویم چراکه به همین تعداد پرونده وجود ندارد.

کوشا ادامه داد: از سوی دیگر کنترل و نظارت این تعداد با مشکل مواجه می شود، اگر بنا براین باشد تا وکلا زیاد شوند باید اجباری شدن وکلا را در پرونده ها داشته باشیم یعنی اگر هر فردی که پرونده دارد وکیل نیز داشته باشد بازار برای همه وکلا فراهم می شود ولی اگر بدون وکیل پرونده طرح شود، وکلا بیکار می شوند.

این مسوول اضافه کرد، طرح دیگر در کمیسیون حقوق قضایی مجلس مطرح شد که مجدد توسط افراد خاصی که سررشته ای از حقوق و وکالت ندارند مطرح شد و تنها اشتغالزایی و اینکه نمایندگان حقوقی به صورت وکیل پرونده بگیرند در نظر گرفته شد، که کلیات این طرح متاسفانه تصویب شد.

وی در خصوص پیامدهای ناگوار این طرح، گفت: در طرح تسهیل، افزایش تعداد وکلا موردنظر است و از سوی دیگر می گوییم که افراد غیروکیل در پرونده ها شرکت کنند و باید پرسید چگونه می توانیم پاسخگوی این تناقض باشیم.

رییس کانون وکلای کشور ادامه داد: نماینده حقوقی نمی تواند نقش وکیل در پرونده را ایفا کند چون که عوض و بدل می شود و از سوی دیگر آموزش لازم و دوره های خاص را سپری نکرده است و ممکن است نظارت کافی بر آنان وجود نداشته باشد.

کوشا بیان کرد، اگر بخواهیم گام به گام استقلال نهاد وکالت را کم کنیم و از بین ببریم، مفسده آن به حقوق ملت باز می گردد یعنی هر طرحی که ارائه می شود باید نظر کارشناسی داشته باشد و نهاد وکالت درگیر شود چراکه ذینفعان اصلی در این قضیه هستند.

او تاکید کرد، خواهش می کنم نمایندگان مجلس از ارائه این طرح ها در مجلس خویشتن داری کنند ممکن است بگویند این طرح ها را به صورت قانون در آورده ایم ولی در آینده متوجه می شوند این قوانین غیرضرور و غیرنافع هستند.

مراسم تحلیف 71 وکیل دادگستری استان کرمانشاه با حضور «جعفر کوشا» رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری (اسکودا)، معاون استاندار، شهردار، معاون دادگستری و خبرنگاران در هتل پارسیان کرمانشاه برگزار شد.

برچسب‌ها