راهکاری برای اینکه در سفر نوروزی بیمار نشویم
یکی از دغدغه هایی که در بعضی سفرهای بین شهری وجود دارد و مسافران بهویژه کودکان، سالمندان و بیماران را به زحمت میاندازد، دغدغه دسترسی به آب آشامیدنی سالم و بهداشتی است؛ زیرا استفاده از آب آلوده می تواند به بیماری های منتقله از راه آب و مواد غذایی منجر شود.
یکی از دغدغه هایی که در بعضی سفرهای بین شهری وجود دارد و مسافران بهویژه کودکان، سالمندان و بیماران را به زحمت میاندازد، دغدغه دسترسی به آب آشامیدنی سالم و بهداشتی است؛ زیرا استفاده از آب آلوده می تواند به بیماری های منتقله از راه آب و مواد غذایی منجر شود.
کارشناس آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین گفت: افراد اگر میخواهند در طول مسافرت، از نظر آب آشامیدنی مشکلی به وجود نیاید، باید موارد بهداشتی را جدی بگیرند مانند: نسبت به بهداشت و سلامت آب منطقه یا شهری که به عنوان مقصد سفر انتخاب کردهاند، و اطمینان ندارند؛ توصی می شود که چند بطری آب معدنی پلمپ شده به همراه داشته باشند.
وی گفت بطری های آب معدنی را برای در دسترس داشتن آب خنک، داخل فریزر نگذارند زیرا فرآیند یخ زدگی و یخ زدایی آب در بطری های پلاستیکی، باعث آزاد شدن ترکیبات سرطانزا و ورود آنها به آب می شود. بهجای فریز کردن بطری های آب معدنی، میتوانند مقداری یخ در یخدان های مسافرتی بریزند و همراه خود ببرند.
مصرف برخی غذاهای بین راهی
شهبازخانیا افزود مصرف برخی غذاهای بین راهی و رستورانی، یکی از رایجترین دلایل ابتلا به مسومیت غذایی در سفرهای نوروزی است. به کار بستن برخی از توصیه های تغذیه ای می تواند از بروز این قبیل مسمومیت ها پیشگیری کرده و در انتخاب غذای سفری مناسب به وی کمک کند.
وی تصریح کرد از آنجا که امکان فاسد بودن غذاهای پروتئینی مانند انواع خورشت یا غذاهای حاوی گوشت در طول سفر وجود دارد، بهتر است غذاهایی غیرگوشتی و پخنه شده به همراه داشته باشند مانند تخممرغ سفت و پخته، گزینه مناسبی است که علاوه بر تامین پروتئین مورد نیاز، فاسدپذیری ناچیزی دارد و مشکلی به وجود نمیآورد.
به گفته وی بیشتر میوهها، دست کم تا یک هفته قدرت ماندگاری دارند. بنابراین میتوان به اندازه نیاز سفر یک روزه یا یک هفتهای مقداری میوه شسته شده به همراه دشته باشد.
بهترین گروه غذایی برای بیماران دیابتی میوه و سبزیجات است
شهبازخانیا یادآور شد از بین گروه های غذایی مختلف، بهترین گروه غذایی برای بیماران دیابتی، میوه ها، سبزی ها و صیفی جات هستند که این بیماران می توانند با تمام وعده های اصلی یا در میان وعده های خود در طول سفرشان بی دغدغه از آنها استفاده کنند. وی توصیه کرد بیماران مبتلا به فشار خون باید خوراکی های سرشار از پتاسیم و منیزیم را در طول سفر مصرف کنند. زیرا منیزیم و پتاسیم بطور عمده در میوه ها و سبزی های تازه وجود دارد مصرف آجیل شور و دوغ خوش نمک برای مبتلایان فشارخون در طول سفر، ممنوع است.
به گفته این کارشناس، مادران باردار و یا شیردهی در طول سفر نباید پرخوری کنند یا برنامه غذایی را به هم بزنند زیرا عدم رعایت این نکته می تواند باعث ابتلای آنان به ناراحتی های مانند گوارشی، اضافه وزن و حتی آسیب دیدن جنین یا شیرخوارشان شود.
منبع: بهداشت نیوز هم اکنون دیگران می خوانند-
پیامک هشدارآمیز وزارت اطلاعات به مردم + عکس
-
مرگ مشکوک زن جوان در خوابگاه خصوصی تهران
-
هشدار! در این 3 روز منتظر یک زلزله بزرگ باشید
-
اتفاق عجیب و ترسناک در چین + تصاویر
-
هواپیمای حامل وزیر آموزش و پرورش اجازه فرود پیدا نکرد
-
سرای عامریها در کاشان پلمپ شد! | علت چه بود؟
-
اختلال در متروی تهران | مسافران در قطار حبس شدند