راهاندازی «پویش ملی مهر استادی» برای کمک به دانشگاهیان آسیب دیده از کرونا
قائم مقام سازمان بسیج اساتید کشور، جزئیات «پویش ملی مهر استادی» که برای حمایت مالی از دانشگاهیان آسیبدیده از کرونا راهاندازی شده، را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، محمدرضا ابنالدین حمیدی، قائم مقام سازمان بسیج اساتید، در نشستی خبری ماموریت سازمان و اساتید بسیجی را حل مسائل جامعه و اهتمام به امور مردم دانست و بیان کرد: در شرایط کنونی که ویروس کرونا، جهان را آلوده کرده، بسیاری از شرایط موجود آسیب دیدهاند؛ بهویژه کسانی که از نظر اقتصادی آسیبپذیر بودهاند. دانشگاههای کشور نیز از این قاعده مستثنی نیستند. شاید عدهای فکر کنند که دانشگاهها از اقشار بالای جامعه هستند اما واقعیت اینطور نیست.
وی ادامه داد: در درون دانشگاهها نیز افراد آسیبپذیر وجود دارند. برای مثال، لزوما همه اساتید به استخدام رسمی دستگاههای موجود درنیامدهاند و بعضی از آنها حقالتدریس هستند و این زندگیشان با هزینههای حقالتدریس میگذرد. در شرایطی که کلاسها تعطیل و یا آنلاین شدهاند، بهکارگیری این اساتید، بهصرفه اقتصادی نیست؛ فلذا تعدادی از آنها بیکار شدهاند. در درون دانشگاه، کارمندانی که رتبههای اداری پایینتری دارند، بهدلیل تعطیلی کلاسها، خوابگاهها و کاهش رفتوآمد دانشجویان، کمکار یا بیکار شدهاند و یا دانشگاه آنها را تعدیل کرده است.
وی در ادامه گفت: همچنین بسیاری از نیروهای قراردادی و کارگران خدماتی که زحمت نگهداری از محیطهای دانشگاه را به عهده دارند، آسیب دیدهاند. لذا اگر هر قشر جامعه در محیط اجتماعی خودش، افراد آسیبدیده و نیازمند پیرامونش را شناسایی کند، میتوان این انتظار را برآورده کرد که تمام اقشار جامعه تحت پوشش کمکهای مومنانه قرار بگیرند.
ابنالدین در شرح فعالیتهای سازمان بسیج استادان، تصریح کرد: سازمان بسیج اساتید، در شرایط کرونا، طی سه دوره اقدام به کمکرسانی مومنانه کرده است. این سازمان در دوره اول به اتفاق کمیته امداد امام خمینی (ره)، 200 کارگاه کوچک آسیبدیده و ورشکستشده را در بسیاری از مناطق، من جمله مناطق محروم، مورد حمایت قرار داد. که اغلب این افراد با خانوادههای کارکنان دانشگاهها و یا دانشجویان نسبتی داشتهاند.(این دانشجویان اعم از دانشجویان حاضر در دانشگاهها و یا از کارکنانی که فرزند دانشجو داشتهاند و در پرداخت هزینههای آنها، دچار مشکل شده بودهاند.)
به گفته وی، سازمان بسیج اساتید در گام دوم تلاش کرد تا یکهزار بستهی معیشتی را در اختیار نیازمندان شعب دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور قرار دهد. و در گام سوم که مرحله کنونیست، سه هزار خانواده آسیبدیده را هدفگذاری کرده است، که در درون این دایره، هم اساتید حقالتدریس هستند، هم کارکنان دانشگاه و هم نیروهای خدماتی و کارکنانی که رتبههای پایینتری در سیستم اداری دارند. این افراد در شرایط کرونایی، بهشدت آسیب دیدهاند. آسیبهایی شدید، که بهدلیل آن حتی نتوانستهاند، اجارهبهای خانههایشان را بپردازند یا داروها و غذاهای موردنیازشان را تهیه کنند. خیلی از اقشار بدینگونه آسیب دیدهاند و این یک واقعیت تلخ است.
وی ضمن دعوت از اصحاب رسانه برای پوشش خبری رویداد پویش مهر استادی، اعلام کرد: سازمان بسیج اساتید کشور، روز چهارشنبه 28 آبان 99 در نشستی با حضور جریانها و سلایق مختلف، سومین مرحله از همبستگی اساتید و مدرسین دانشگاهها با نیازمندان جامعه را، تحت عنوان «پویش ملی مهر استادی» برگزار میکند. امید میرود که این پویش بخشی از مشکلات اقشار آسیبدیده در دانشگاهها را رفع کند.
قائم مقام سازمان بسیج اساتید در ادامه، با اشاره به پیوستن 1080 کانون دانشگاهی در سراسر کشور به «پویش ملی مهر استادی»، افزود: بهتازگی حساب مالی مرکز نیکوکاری شهید شهریاری که در بانک ملی به شماره حساب 0113554150002 و یا شماره کارت 6037997950149824 برای دریافت کمکهای مومنانه مردم عزیز و برای کمک به قشر آسیبدیده دانشگاهی، افتتاح شده است.
در پایان این نشست، نمایندگان و مسئولان بسیج اساتید برخی از دانشگاهها، از جمله دانشگاههای فنی و حرفهای، دانشگاههای علمی - کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه فرهنگیان گزارشی از فعالیتهای چندماهه اخیرشان، ارائه دادند.
انتهای پیام