رتبه ایران در آموزش مدیریت دانش در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا
رئیس ایرانداک در یک پژوهش عنوان کرد: ایران از نظر برگزاری و ارائه دورههای دانشگاهی و سازمانی مدیریت دانش در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در جایگاه نخست قرار دارد.
رئیس ایرانداک در یک پژوهش عنوان کرد: ایران از نظر برگزاری و ارائه دورههای دانشگاهی و سازمانی مدیریت دانش در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در جایگاه نخست قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)، دکتر محمد حسنزاده رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در هشتادوهشتیمن کنگره «فدراسیون بینالمللی انجمنها و مؤسسات کتابداری (ایفلا)» در دانشگاه اراسموس روتردام هلند با عنوان «آموزش مدیریت دانش در خاورمیانه» سخنرانی کرد.
سخنرانی رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در کنفرانس اقماری ایفلا با عنوان چشمانداز جهانی آموزش مدیریت دانش در 16 آگوست با دبیری دکتر کندرا آلبرایت از دانشگاه کنت ایالات متحده آمریکا برگزار شد.
فدراسیون بینالمللی انجمنها و مؤسسات کتابداری (IFLA) ارگانی مستقل، غیر دولتی، بینالمللی، و غیرانتفاعی است. هدف ایفلا ارتقای تفاهم بینالمللی، همکاری، گفت و شنود، پژوهش و توسعه در همه زمینههای کتابداری از جمله کتابشناسی، خدمات اطلاع رسانی، آموزش کارکنان و ایجاد تشکیلاتی است که از طریق آن بتوان جنبههای بینالمللی کتابداری را ارائه کرد.
این سخنرانی با هدف شناسایی دورههای آموزشی مدیریت دانش در دانشگاهها و مؤسسهها و همچنین بررسی وضعیت آموزش و شناسایی نقاط قوت و ضعف آموزش مدیریت دانش در خاورمیانه در روز یکشنبه 28 مرداد ماه 1402 به صورت آنلاین برگزار شد.
دکتر حسنزاده در سخنرانی خود ضمن تحلیل وضعیت آموزش مدیریت دانش در کشورهای خاورمیانه، پیشنهاداتی ارائه کرد.
طبق یافتههای پژوهشی که از سوی دکتر محمد حسنزاده، سمانه رحیمیان، و دکتر میلا ملکالکلامی (دانشجو و دانشآموخته مدیریت دانش از دانشگاه تربیت مدرس) انجام شده و نتایج آن در شماره جدید مجله Library Trends منتشر خواهد شد، ایران از نظر برگزاری و ارائه دورههای دانشگاهی و سازمانی مدیریت دانش در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در جایگاه نخست قرار دارد.
بعد از ایران، کشورهای امارت متحده عربی و ترکیه قرار دارند. در بخشی از یافتهها، شکاف موجود بین آموزشهای مدیریت دانش در منطقه خاورمیانه و دانشگاههای برتر جهان مورد تحلیل قرار گرفته و بر تلاش برای گنجاندن مباحث نوین از جمله هوش مصنوعی در آموزش مدیریت دانش در کشور تاکید شده است.
مشارکت منطقهای در بین رهبران مدیریت دانش برای شناسایی نقاط ضعف و قوت کشورها و صنایع آنها، ایجاد مؤسسه مدیریت دانش منطقهای، دعوت از اساتید و کارشناسان ماهر و مجرب برای اجرای برخی دورهها، برگزاری کنفرانسهایی با موضوع و دورههای بهروز مدیریت دانش در خاورمیانه، ایجاد دورههای آموزشی و تحصیلی در داخل و خارج از کشور از سوی مقامهای آموزشی در خاورمیانه، بررسی مستمر سیستمهای آموزشی مدیریت دانش و ارزیابی برنامههای آموزشی به صورت مستمر، تقویت رابطه بین حاکمیت و دانشگاه برای بهبود کیفیت آموزشی، انجام مطالعات در زمینه شناسایی عوامل موثر بر کیفیت آموزش مدیریت دانش و همچنین راهکارهای بهبود آموزش مدیریت دانش در خاورمیانه از جمله پیشنهادات دکتر حسنزاده در این سخنرانی بود.
هشتاد و هشتمین کنگره ایفلا تا 25 آگوست در شهر روتردام هلند برگزار میشود. پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران از سالهای دور با این نهاد بینالمللی همکاری داشته است.