رسانهای بودن مهمترین ویژگی ناآرامیها / 70درصد آشوبهای اخیر در میدان رسانه اتفاق افتاد
رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه واحد تهران مرکزی، گفت: رسانهای بودن مهمترین ویژگی ناآرامیهای اخیر بود؛ عملیات رسانهای دشمنان در این دوره از اغتشاشات، پرحجم، پیچیده، بی سابقه و دارای مغایرتهای زیاد با واقعیتهای صحنه بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، در سلسله نشست های تخصصی دوشنبه های سوهانک با موضوع «رفتارشناسی کنشگران سیاسی و رسانه ای در اعتراضات و اغتشاشات ایران» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، علاوه بر اکبر نصراللهی رئیس دانشکده علوم اجتماعی، حمیدرضا مقدمفر استاد دانشگاه و فعال رسانه ای، رضا گنجی مدیر عامل کمپانی خبری WANA و رویترز در ایران و محمد خدادی معاون مطبوعاتی دولت های یازدهم و دوازدهم هم سخنرانی کردند.
نصراللهی به ویژگی های بحران و اعتراضات اخیر در ایران اشاره کرد و گفت: چالش و بحرانی که در شرایط فعلی کشور با آن مواجه هستیم تمام ویژگی های یک بحران در اعتراضات و اغتشاشات را دارد که از جمله آنها می توان به: موج آفرینی، جریان سازی، هدایت و مدیریت بحران در خارج از کشور، شدت خشونت، گستردگی و پراکندگی بالا، سن کم معترضان، فاصله کم بین اعتراض و اغتشاش در قیاس با بحران های قبلی، مدت اعتراض اشاره کرد.
نویسنده کتاب مدیریت پوشش اخبار بحران در رسانههای حرفهای با تحلیل علتهای ارتباطی اعتراضها و اغتشاشات اخیر گفت: ضعف ارتباط و تعامل مسئولان با جوانان، مشترکات اندک دو طرف و فقدان درک متقابل، تعلق ناکافی اجتماعی جوانان، ضعف تعامل مسئولان و نخبگان، فقدان درک مسئولان و رسانه ها از آرایش جدید رسانه ای،، جدی نگرفتن مخاطرات و بحرانها، فقدان پیشبینی مخاطرات و بحرانها، فرصت طلبی دشمنان و انحراف اعتراضها، بحران اعتمادناکافی مردم به مسئولان و رسانههای رسمی با توجه به عملکرد گذشته، اصلاح نکردن اشکالات در بخش اجرا و اقناع نکردن مردم و غایب بودن رسانههای رسمی و میدان داری رسانههای غیر رسمی و معاند از مهمترین عوامل ایجاد و تشدید اعتراض ها و خشونتها بوده است.
نصراللهی گفت: بی توجهی به علل مخاطرات و بحران، تاخیر در شروع روایت، اعتماد ناکافی مردم به رسانه ها و مسئولان و تضعیف سرمایه اجتماعی به پدیده وارنگی افکار عمومی، شکل گیری شایعات و موفق نسبی رسانه های فارسی زبان خارجی در تحقق راهبردهای مارپیج سکوت در بین نخبگان و سلبریتی ها و امید کاذب منجر شده است.
نویسنده کتاب مدیریت پوشش اخبار بحران در رسانههای حرفهای با تشریح راهبردهای رسانه ای دشمنان در 60روز گذشته، افزود: ااستراتژی دشمنان استمرار خشنوت، توسعه اغتشاشات به مراکز صنعتی و بازار، شدت و افزایش شعارهای ساختارشکنانه و عصبانی کردن مسئولان و نیروهای انتظامی و امنیتی است تا از طریق با خلق سوژه های جدید، سوخت چرخه خشونت را تامین کند.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه در پایان گفت: راهبردهای کشور برای جلوگیری از تحقق استراتژی دشمن باید صبر و مقاومت، آرام سازی، عادی سازی، اقناع سازی و همراه سازی باشد. همچنین مسئولان باید با تفکیک اعتراض و اغتشاش با گفتگو، اقدام به جای شعار، مبارزه با فقر و فساد و تبعیض و بازسازی اعتماد مردم، از دل بحران موجود راهکار در بیاورند و آن را به فرصت تبدیل کنند.