دوشنبه 5 آذر 1403

رصد خانه شبکه برق تهران رونمایی شد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
رصد خانه شبکه برق تهران رونمایی شد

بهره برداری از دو طرح مهم در حوزه «پایش و کنترل رفتار مصرفی شهروندان تهرانی» و «راهبری و پایش هوشمند شبکه برق مشترکان شهر تهران» طی مراسمی با حضور وزیر نیرو در شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ آغاز شد.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رصد‌خانه شبکه برق و انرژی شرکت توزیع نیروی برق شهر تهران یکی از این دو طرح است که در راستای پایش و کنترل رفتار مصرفی شهروندان و نیز شدت انرژی به تفکیک نوع کاربری در استفاده صحیح از منابع انرژی راه اندازی شده است. رصد خانه شبکه برق و انرژی شرکت توزیع نیروی برق شهر تهران را باید یکی از رویکرد‌های 140 برنامه ابلاغی صنعت برق در راستای گذر موفق از تابستان 1402 قلمداد کرد که برای نخستین بار در کشور فعالیت خود را آغاز می‌کند.

از مهمترین شاخص‌های رصد‌خانه برق و انرژی شهر تهران می‌توان به امکان کنترل و رصد انرژی تحویلی به صورت برخط و تحلیل تغییرات مصرف، پایش انرژی شهر تهران از طریق کنتور‌های هوشمند به صورت برخط، پایش و کنترل مصارف ادارت، سازمان‌ها و نهاد‌های غیر مومی غیردولتی شهر تهران نظیر وزارتخانه‌ها، ادارات، بانکها، مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و سایر مراکز مهم و حساس به اولین موقعیت مکانی، کنترل شدت مصرف مشترکان با تعرفه‌های خانگی، تجاری و دیگر مشترکان. بر اساس پله‌های مصرف در پهنه جفرافیایی شهر تهران و نیز تجزیه و تحلیل GIS محور شبکه به منظور تعیین نقاط ضعف و فرسودگی جهت تدوین برنامه‌های نوسازی شبکه فشار متوسط و فشار ضعیف اشاره کرد.

همچنین تحلیل ریسک خرابی تجهیزات توزیع بر اساس شاخصه‌های طول عمر، بارگذاری و شرایط بهره‌برداری و نمایش مکان محور، تحلیل بار در محدوده تغذیه هر یک از پست‌های فوق توزیع جهت برنامه‌ریزی‌های بلند مدت شبکه و پیشنهاد توسعه ظرفیت پست‌های فوق توزیع بر اساس نیاز بار، پهنه‌بندی مخاطرات طبیعی نظیر زلزله و شناسایی تجهیزات در معرض خطر، پایش پارامتر‌های اساسی برق تحویلی به مشترکان از جمله ولتاژ و ضریب توان به کمک لوازم اندازه گیری مشترکین به صورت مکان محور، انجام مطالعات مختلف شبکه شامل پخش بار و اتصال کوتاه شبکه، بررسی و شناسایی شبکه از دیدگاه پارامتر‌های مختلف نظیر ولتاژ، بارتجهیزات و... به همراه امکان نمایش شبکه بر اساس ویژگی ها‌ی مورد نظر، کنترل برنامه‌های توسعه و بازسازی شبکه براساس شاخص‌های استاندارد و مکان محور و تجزیه و تحلیل شاخص‌های توسعه و بازسازی شبکه در راستای تنظیم برنامه‌های میان‌مدت و بلند مدت از دیگر خدمات قابل ارائه توسط این رصدخانه است.

مرکز و پایش هوشمند شبکه برق مشترکان شهر تهران نیز طرح دیگری است که در این مراسم به بهره برداری رسید و به کمک آن قرار است ارائه خدمات در کوتاه‌ترین زمان ممکن به مشترکان برق شهر تهران با بکارگیری از فناوری‌های نوین نرم افزاری و استفاده از شرکت‌های دانش بنیان در دستور کار قرار بگیرد.

از مهمترین شاخص‌های اصلی این مرکز می‌توان به شناسایی و مدیریت هوشمند موقعیت مکانی تماس‌ها و درخواست‌های مشترکان، تعامل دو سویه با مشترکان از زمان ثبت اطلاعات تا زمان انجام درخواست، کنترل پایداری برق مراکز حساس و اولویت دار، توسعه درگاه‌های ارتباطی مشترکین با راه‌اندازی وب سایت، اپلیکیشن برق من و کد دستوری (#121*500*)، تشخیص و مدیریت شرایط بحرانی با استفاده از چگالی تماس‌های مشترکان و نیزکاهش مدت زمان رفع خاموشی با تشخیص دقیق موقعیت مکانی خطا و هدایت اکیپ عملیاتی به محل وقوع خاموشی نام برد.

همچنین پایش هوشمند شبکه روشنایی معابر بزرگراهی شهر تهران، مدیریت هوشمند ناوگان خودرویی و ارجاع درخواست‌های مشترکان به مناسب‌ترین اکیپ عمیاتی، افزایش بهره‌وری با استفاده بهینه از تجهیزات و تاسیسات شبکه در راستای مدیریت دارایی‌ها و کنترل صحت ارائه خدمات به مشترکان از طریق سیستم بازخورد و نظرسنجی از دیگر مزایای به کارگیری این طرح است.