یک‌شنبه 30 دی 1403

رعایت نکردن مقررات در حمل بارهای ترافیکی چقدر جریمه دارد؟

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
رعایت نکردن مقررات در حمل بارهای ترافیکی چقدر جریمه دارد؟

عدم رعایت مقررات در حمل بارهای ترافیکی، تخلفی است که 600 هزار تومان جریمه در پی دارد.

به گزارش ایسنا، بر اساس ابلاغ محمد مخبر، سرپرست وقت ریاست جمهوری، مبالغ جریمه های راهنمایی و رانندگی که از سال 96 تاکنون تغییر نکرده بود، از اواخر تیرماه امسال افزایش یافت.

در میان کدهای جریمه، «عدم رعایت مقررات حمل بارهای ترافیکی» نیز جزو تخلفات مرتبط با وسایل نقلیه عمومی، مسافر و حمل بار است که در سراسر کشور، 600 هزار تومان جریمه برای آن در نظر گرفته شده است.

بار ترافیکی چیست؟

بار ترافیکی به‌طور کلی باری است که وزن، طول، عرض و یا ارتفاع آن از حد مجاز تعیین شده بیشتر باشد. این حد مجاز، وابسته به نوع خودرو است. به‌عنوان‌مثال، درصورتی‌که بار موردنظر، 14 متر طول داشته باشد، و قصد داشته باشیم آن را با تریلی کفی حمل کنیم، باتوجه‌به اینکه حداکثر طول تریلی کفی 13.6 متر است، 40 سانتیمتر بیرون‌زدگی باعث می‌شود این بار در دسته بارهای ترافیکی قرار بگیرد. درهرصورت، اگر بار از ابعادی که خودرو در جایگاه حمل بار دارد، تجاوز کند برای حمل آن باید مجوز حمل بار ترافیکی دریافت شود.

در کل، حد مجاز برای عرض بار 2.6 متر، برای ارتفاع 4.5 متر و وزن بار 40 تن است. همچنین در مورد طول برای کامیون دو محور 10 متر، کامیون با یدک 12 متر، تریلی 4 محور 16.5 حد مجاز است که تجاوز از این میزان به معنی قرار گرفتن بار در دسته بار ترافیکی است.

بار ترافیکی از نظر ابعاد و وزن به دو دسته تقسیم می‌شود. محموله‌های ترافیکی ابعادی شامل محموله ترافیکی با طول بیش از حد مجاز شامل لوله‌های طویل، جرثقیل، تیرآهن‌ها و است و محموله ترافیکی با عرض بیش از حد مجاز نیز شامل ماشین‌های کشاورزی، ماشین‌های یخچال‌دار و... است. همچنین محموله ترافیکی با ارتفاع بیش از حد مجاز هم شامل حمل بیل های مکانیکی، بالابرها و... است.

محموله ترافیکی وزنی هم عمدتا شامل سنگ های بزرگ، کانتینرهای حجیم و... است.

قوانین و مقررات مربوط به حمل بارهای ترافیکی به شرکت‌های حمل و نقلی ابلاغ شده و بسته به نوع بار، علاوه بر مجوز گاهی لازم است که این‌بارها توسط خودرویی دیگر نیز اسکورت شود.