چهارشنبه 7 آذر 1403

رفع کمبود سرم و آنتی بیوتیک تا اواخر هفته آینده / 50 هزار سرم در بخش خصوصی توزیع می شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
رفع کمبود سرم و آنتی بیوتیک تا اواخر هفته آینده / 50 هزار سرم در بخش خصوصی توزیع می شود

مهدی مجرب گفت: از هفته آینده کمبود سرم و آنتی بیوتیک مرتفع خواهد شد هر چند تا تامین نیاز انبار و توزیع آن زمانی یک تا دو هفته ای لازم است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، مهدی مجرب، امروز (26 مهر) در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به کمبود سرم و آنتی بیوتیک کودکان در بازار اظهار داشت: این کمبود که به صورت مقطعی است تنها مختص استان کرمانشاه نیست و در سطح کشور وجود دارد که علت آن نیز کمبود مواد اولیه در کارخانه های تولیدی این داروها است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: با تدابیر اندیشیده شده مواد اولیه مورد نیاز تولید این داروها تا پایان اسفند در اختیار کارخانه های تولیدی قرار گرفته است و براساس برنامه در اختیار بازار مصرف قرار خواهد گرفت.

وی بیان داشت: کمبودها در بخش خصوصی وجود داشت و در این زمینه هیچ کمبودی در بیمارستان ها و مراکز دولتی وجود نداشت.

مجرب تصریح کرد: از هفته آینده کمبودهایی که در این زمینه ها وجود دارد مرتفع خواهد شد هر چند تا تامین نیاز انبار و توزیع آن زمانی یک تا دو هفته ای لازم است.

این مسئول در خصوص کمبود سرم هم خاطر نشان کرد: کمبود سرم نتیجه کنبود سال های گذشته است و به صورت مزمن درآمده است و در مقایسه آماری در شهریور امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته شاهد افزایش 70 درصدی تولید هستیم.

دکتر مجرب تصریح کرد: در هفته جاری 50 هزار عدد سرم در اختیار بخش خصوصی قرار خواهد گرفت و مقداری از مشکلات کمبود در این زمینه مرتفع خواهد شد.

فعالیت 239 واحد غذایی در کرمانشاه / 90 درصد کالاهای قاچاق فاقد اصالت هستند

به گزارش مرصادنیوز، شهریار مستوفی پیش از ظهر امروز سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: 16 اکتبر به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری شده است و شعار امسال توسعه پایدار جهانی برای دسترسی همگانی به غذای کافی و مقوی است.

وی با اشاره به اینکه توسعه پایدار بدون انسان سالم مقدور نیست، افزود: براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی دو میلیارد نفر در دنیا دچار سو تغذیه پنهان هستند و اعلام شده هر فرد باید 1970 کالری در روز دریافت کند که اگر غذا به درستی توزیع شود این رقم برای هر فرد به 2760 کالری خواهد رسید که نشان دهنده این است در دنیا مواد غذایی به درستی توزیع نمی شود.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو با بیان اینکه امنیت غذایی دسترسی همه مردم در همه زمان ها به غذای سالم، کافی و مغذی است و فقدان هر کدام امنیت غذایی را با چالش رو به رو میکند، ادامه داد: مهم ترین چالشی که امروز در بحث امنیت غذایی وجود دارد فقدان نظام تضمین و تامین غذای سالم و کافی برای جامعه است و متاسفانه نظام هماهنگ و یکپارچه از مزرعه تا سفره نداریم و عدم وجود یک متولی واحد، موازی کاری ها و متولیان متعدد در این زمینه به عنوان مهم ترین معضلات مواد غذایی از تولید تا مصرف است.

وی گفت: از دیگر چالش ها می توان به نبود تکنولوژی برای نگهداری مواد غذایی اشاره کرد که این فقدان موجب می شود سالانه 30 درصد مواد غذایی در کشورهای دنیا به دلیل عدم نگهداری صحیح از چرخه مصرف خارج می شود و نیز همچنین وجود مواد غذایی تقلبی و تولیدات زیرزمینی نیز از معضلات به شمار می رود که این روند رو به افزایش است.

این مسئول با تصریح اینکه 90 درصد کالاهای قاچاق فاقد اصالت هستند عنوان کرد: وقتی کالایی با قیمت پایین در بازار به فروش می رسد نشان دهنده تقلبی بودن آن است و‌مردم باید در زمینه آگاه باشند.

مستوفی گفت: در این دولت قرار است محصولات کشاورزی شناسنامه دار شود یعنی مشخصات محصول شامل منطقه کشت شده، سموم استفاده شده، میزان آن و... مشخص و قابل مشاهده است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو از رصد محصولات تولیدی در استان خبر داد و بیان کرد: 146 مورد نمونه محصولات کشاورزی در سطح عرضه توسط این معاونت مورد بررسی قرار گرفته است و محصولاتی که دارای نقص بودند به دلیل عدم شناسنامه دار بودن محصول و نامشخص بودن منطقه کشت و... قابل رصد و پیگیری لازم نبودند.

وی با اشاره به تسهیل در روند صدور مجوزهای کارگاه های تولیدی در استان افزود: 95 درصد مجوزها به صورت الکترونیک صادر می شود و این مهم موجب تسریع شده است.

مستوفی عنوان کرد: در زمینه کاهش اسیدهای چرب ترانس هم از استان های موفق کشور هستیم و توانسته ایم به برنامه چند سال آینده که زیر نیم درصد است، برسیم و نیز 100 درصد محصولات مشمول که تراریخته هستند در استان برچسب دارند.

مستوفی عنوان داشت: در 6 ماهه اول امسال برای 2742 تن و 850 کیلوگرم محصول تولیدی استان گواهی صادر کرده ایم و از مرزهای کشور صادر شده است که از جمله این مواد می توان به محصول گوجه، رب گوجه، پوره سیب، پوره زردآلو، انواع نوشیدنی و.... اشاره کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فعالیت واحدهای تولیدی در استان، ابراز داشت: 153 شرکت پخش دارای مجوز، 239 واحد غذایی با 670 محصول تولیدی در استان پروانه فعالیت دارند و در حال تولید هستند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو گفت: در زمینه غنی سازی آردهای تولیدی استان هم در 100 درصد کارخانجات غنی سازی انجام می شود و 94 درصد موفقیت در این زمینه وجود دارد و در این زمینه 6 درصد عدم انطباق وجود دارد.

این مسئول خاطر نشان کرد: 38 میلیون نخ سیگار در 6 ماهه اول امسال از چرخه مصرف خارج شده است.

انتهای پیام /

رفع کمبود سرم و آنتی بیوتیک تا اواخر هفته آینده / 50 هزار سرم در بخش خصوصی توزیع می شود 2