رقابت همزمان سهراب سرابی و بروس لی با بولو یانگ!
سرابی با القابی، چون شناسنامه پرورش اندام ایران و پدر بدنسازی نوین ایران شناخته میشود. سهراب سرابی برای اولین بار در سال 1965 در مسابقات کشوری در تهران قهرمان شد. تهران همان سال میزبان رقابتهای آسیای و جهانی هم بود و سهراب سرابی در دسته کوتاه قامت قهرمان آسیا شد و همین در دسته در مسابقات جهانی به مقام سوم دست یافت.
سهراب سرابی بدنساز سرشناس ایرانی در سال 1973 و همزمان با حضور بولو یانگ در فیلم اژدها وارد میشود و بازی در نقش مقابل بروس لی، همراه با یانگ در یک مسابقه بدنسازی حضور داشت و موفق به شکست وی شد.
به گزارش سرخ نیوز، سهراب سرابی بدنساز نامدار ایرانی و یکی از برجستهترین چهرههای ورزش پرورش اندام در ایران است.
سرابی در سال 1325 در سراب محله مشهد متولد شد و از سال 1341 فعالیت در رشته بدنسازی را آغاز کرد و خیلی زود در مسابقات آسیایی و جهانی حضور یافت.
«سهراب سرابی یلی از مشهد» تصویری به یادماندنی از وی در شماره 895 مجله کیهان ورزشی در تاریخ سوم مهر 1350 است.
سرابی با القابی، چون شناسنامه پرورش اندام ایران و پدر بدنسازی نوین ایران شناخته میشود. سهراب سرابی برای اولین بار در سال 1965 در مسابقات کشوری در تهران قهرمان شد. تهران همان سال میزبان رقابتهای آسیای و جهانی هم بود و سهراب سرابی در دسته کوتاه قامت قهرمان آسیا شد و همین در دسته در مسابقات جهانی به مقام سوم دست یافت.
رقابت سهراب سرابی و بولو یانگ در سال 1973
در سال 1973 مسابقات مستر آسیا در کوالالامپور مالزی برگزار شد و سهراب سرابی در دسته میان قامت در جایگاه دوم قرار گرفت. برخی منابع به اشتباه از مدعی شدهاند که سرابی در این رقابت قهرمان شده بود در حالی که رحمت جواریمی سنگاپوری در این دسته قهرمان شده بود. مهدی خانقانی در دسته بلند قامت در این مسابقات قهرمان شد.
سهراب سرابی در مسابقات آسیایی 1973 - بولو یانگ در گوشه سمت چپ تصویر قابل مشاهده است
در تصویری که از حاشیه این مسابقات در دسترس است، در گوشه سمت چپ تصویر بولو یانگ، هنرپیشه معروف فیلمهای اکشن که سابقه همکاری با بروس لی در فیلم «اژدها وارد میشود» و و ژان کلود وندام در فیلم «ضربه دوجانبه» را داشته است، قابل مشاهده است.
بولو یانگ مستر کونگ فو و هنرپیشه فیلمهای اکشن در سال 1944 در هنگ کنگ به دنیا آمد و در 10 سالگی ورزش کونگ فو را زیر نظر چندین گرند مستر این رشته آغاز کرد. او در جوانی به ورزش بدنسازی علاقهمند شد و در دهه 60 و 70 میلادی بیش از 10 سال متوالی قهرمان بلامنازع بدنسازی هنگ کنگ بود.
بولو یانگ همزمان با رقابت به سهراب سرابی در این مسابقات، در فیلم سینمایی اژدها وارد میشود با بازی بروس لی به عنوان یکی از بازیگران مقابل وی حاضر شد و صحنههای جذابی رقم زد.
یانگ پیش از همکاری با بروس لی و در سال 1970 وارد عرصه سینما شده بود و به دلیل فیزیک خاص و مهارتش در فنون رزمی توجه کارگردانان فیلمهای رزمی را به خود جلب کرده بود، زمانی که فیلمهای اکشن در اوج دوران خود بودند و سینمای هنگ کنگ به شدت در این زمینه فعال بود.
رقابت همزمان سهراب سرابی و بروس لی با بولو یانگ! یانگ در سال 1971 با بروس لی در پشت صحنه ضبط یک تبلیغ برای شرکت وینستون آشنا شد و از آن زمان دوستی عمیقی بین این دو شکل گرفت و همین باعث شد تا بروس لی برای یکی از نقشهای منفی فیلم اژدها وارد میشود دعوت کند. فیزیک منحصر به فرد و بازی خاص یانگ او را ماندگار کرد و بیش از پیش در جهان به شهرت رساند.
درخشش بولو یانگ در سینما
یانگ در آن سالها به شدت پرکار بود و علاوه بر نقش آفرینی در فیلمهای متعدد، رشته بدنسازی را ادامه میداد و در مسابقات جهانی و آسیایی زیادی شرکت میکرد. تمرینات کونگ فو از دیگر فعالیتهای یانگ در آن سالها بودند.
در سال 1988 فیلم «رینگ خونین» با بودجه یک میلیون و پانصد هزار دلاری استارت خورد. این فیلم، روایتگر داستان واقعی زندگی فرانک دوکس یکی از مبارزان افسانهای بود که مبارزات زیر زمینی شرکت میکرد و هیچ گاه شکستی در کارنامه وی ثبت نشد. در این فیلم ژان کلود ون دام در نقش فرانک دوکس بازی کرد و بولو یانگ نیز نقش منفی مقابل وی، چانگ لی، را بازی کرد و بار دیگر نام وی بر سر زبانها افتاد.
علی رغم بودجه محدود، رینگ خونین در گیشه به شدت موفق بود و این فیلم نه تنها در اروپا، بلکه در هنگ کنگ نیز فروش فوقالعادهای داشت و از نظر تجاری به شدت موفق عمل کرد.
در حین فیلم برداری رینگ خونین، دوستی عمیقی میان ون دام و یانگ شکل گرفت و این باعث شد تا سه سال بعد، ون دام از یانگ برای بازی در نقش منفی فیلم «ضربه دو جانبه» دعوت کند. این فیلم نیز یکی از فیلمهای ماندگار بود و یانگ بار دیگر با این فیلم درخشید.
سهراب سرابی، بدنسازی که با بی مهری از مسابقات دور شد
سهراب سرابی تا سال 1357 قهرمان بلامنازع ایران در دسته کوتاه قامت بود و 8 عنوان قهرمانی کشور و 7 عنوان آقای ایران را در دسته کوتاه قامت به دست آورد. سبک فیگور گیریهای منحصر به فرد سرابی و اندام متفاوت و تراشخورده وی، او را متمایز میکرد و این باعث شده بود تا القابی، چون «شناسنامه پرورش اندام ایران» و «پدر بدنسازی نوین ایران» به وی اعطا شود.
تصویری از سهراب سرابی در سال 1350 که روی جلد کیهان ورزشی رفت
سرابی متفاوتتر از همنسلان خود بود و پاهای نسبتا حجیم، عضلات چهار سر ران حجیم و عضلات میانی بدن و موربی کم نظیر در پکیج بدنی قابل مشاهده بود. او در فیگور گیریها سبک منحصر به فرد خودش را داشت و وکیومهای به یاد ماندنی را در فیگور شکم و ران از وی شاهد بودیم، فیگورهایی که این روزها تنها در برخی از بدنسازان کلاسیکی میبینیم. سرابی در واقع بدن کلاسیک زیبا و فوقالعاده داشت.
سهراب سرابی در مسابقات 1975 در سنگاپور و در مسابقات آسیایی (مستر آسیا سنگاپور) در دسته کوتاه قامت قهرمان شد و در سال 1976 در همین مسابقات در پاکستان در جایگاه دوم قرار گرفت.
رقابت همزمان سهراب سرابی و بروس لی با بولو یانگ! این مسابقات در سال 1978 با تغییراتی در دستههای مسابقاتی بار دیگر در سنگاپور برگزار شد و دسته بندی مسابقات این بار به جای قامت، بر اساس وزن بود و سرابی در این مسابقات در دسته 70 کیلوگرم موفق شد مقام سوم را کسب کند.
رقابت همزمان سهراب سرابی و بروس لی با بولو یانگ! سهراب سرابی سابقه کسب عنوان چهارمی و پنجمی در دسته کوتاه قامت مسابقات جهانی را هم در کارنامه دارد. بعد از انقلاب و در 32 سالگی و در اوج درخشش و در شرایطی که او میتوانست افتخارآفرینی بیشتری برای کشور به ارمغان بیاورد به دلیل برخی بیمهریها و به اجبار از عرصه مسابقات کنار رفت.
از میان اخبار