یک‌شنبه 30 دی 1403

رمضانی: حضرت مسیح (ع) پیامبر صلح عادلانه برای دنیای امروز است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
رمضانی: حضرت مسیح (ع) پیامبر صلح عادلانه برای دنیای امروز است

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) خطاب به اسقف اعظم ایتالیا گفت: اگر امروز حضرت عیسی (ع) بود، قطعاً نسبت به کشتار کودکان و زنان بی‌دفاع در غزه اعتراض می‌کرد. برای او قابل تحمل نبود که ده‌ها هزار زن و کودک به خاک و خون کشیده شده و کشته شوند.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم بزرگداشت میلاد حضرت مسیح (ع) با حضور حجت الاسلام رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع)، آندژی یوزوویچ اسقف اعظم ایتالیا و دانشجویان بین المللی و مهمانان خارجی از بیش از 30 ملیت مختلف روز سه شنبه 5 دی‌ماه 1402 در سالن همایش‌های دانشگاه اهل بیت (ع) برگزار شد.

حجت الاسلام رمضانی در این مراسم با تبریک ایام ولادت حضرت عیسی (ع) و سال نو میلادی به ضرورت گفت‌وگو بین ادیان اشاره کرد و گفت: این گفت‌وگوها در زمان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و ائمه اطهار نیز وجود داشت. پس از جنگ‌های صلیبی، بحث‌های دیالوگ جنبه تقابلی پیدا کرد. با این حال معتقدیم که جنگ‌های صلیبی جنگ بین دو دین نبود، چون دو دین به معنای حقیقی هیچ‌وقت با یکدیگر جنگ ندارند. این برداشت‌های غلط بود و به حوزه‌های سیاسی و حاکمیتی برمی‌گردد.

وی افزود: بحث دیالوگ باید جنبه تعاملی داشته باشد. این تعامل اگر به درستی انجام پذیرد، باید یک نوع تعارف و شناخت نسبت به یکدیگر صورت بگیرد. بعد از آن باید تفاهمی شکل بگیرد؛. یعنی یک فهم مشترکی نسبت به حقیقت و رسالت دین پیدا شود. بعد از آن، نوعی تعامل صورت خواهد گرفت.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: ما هیچ تردیدی در وجود عینی و تاریخی حضرت عیسی مسیح علیه السلام نداریم. اگرچه برخی از پژوهش‌ها حضرت عیسی (ع) را به مثابه اسطوره مطرح می‌کنند، اما مسلمانان معتقدند که عیسی (ع) واقعیت داشته، زیست کرده و عمر ایشان 33 سال بوده است. ایشان در 30 سالگی رسالت را عهده دار شده و سه سال این رسالت را بر عهده داشت، اما از زمان تولد جایگاه نبوت داشت و نبی بود.

ایمان به مسیح بر مسلمانان واجب است

حجت الاسلام رمضانی اضافه کرد: ما ایمان به حضرت مسیح (ع) را واجب و لازم می‌دانیم و در سوره بقره به عنوان بزرگ ترین سوره قرآن کریم ایمان به مسیح بر ما واجب دانسته شده است. ما حضرت عیسی (ع) را به عنوان هدایتگر و معجزه‌گر می‌دانیم. اگر کلامی از این پیامبر برای ما نقل شود، برای ما جنبه هدایتی دارد.

"روح‌القدس" محور مشترک اسلام و مسیحیت / مأموریت اصلی حضرت عیسی (ع)

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) تأکید کرد: آنچه ضرورت دارد، این است که باید توجه داشته باشیم اگر به یک پیامبری ایمان نداشته باشیم، به هیچ پیامبری ایمان نخواهیم داشت. ما درباره عیسی (ع) معتقدیم که او از پیامبران اولوالعزم و صاحب شریعت بوده است و این درباره همه پیامبران گفته نمی‌شود. از میان 124 هزار پیامبری که برای هدایت بشر آمده‌اند، فقط پنج نفر برجسته بودند: حضرت نوح، حضرت ابراهیم، حضرت موسی، حضرت عیسی و حضرت محمد (ص).

قداست عیسی (ع) را درباره همه انبیاء قائلیم

وی تقدس حضرت عیسی (ع) را مورد توجه قرار داد و گفت: عیسی (ع) برای ما مقدس است و این قداست را ما درباره همه انبیاء مطرح می‌کنیم. البته امروزه برخی درصدد هستند که این قداست را به بهانه آزادی بیان بشکنند و ما معتقدیم که باید بین آزادی بیان و قداست‌شکنی مقدسات تفکیک شود.

حجت الاسلام رمضانی با اشاره به اینکه مسلمانان معتقدند هم انبیا برای ما مقدس هستند و هم کتب آسمانی، تصریح کرد: ما اهانت به هیچ‌کدام را سزاوار نمی‌دانیم. هم حضرت عیسی (ع)، هم حضرت مریم (س) و هم پیامبر اسلام برای ما مقدس هستند و قرآن نیز برای ما یک متن مقدس است.

ادیان ابراهیمی هیچ وقت نباید نسبت به هم نزاع داشته باشند

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر ما به حقیقت دین، به جوهر و گوهر دین برگردیم زندگی مسالمت آمیز میان ادیان و پیروان ادیان خیلی روشن تر و شفاف تر خواهد بود. برخی نزاع ها که میان پیروان ادیان رخ می‌دهد، به این دلیل است که آن ها به فهم غیر عمیقی از دین رسیده‌اند، چرا که ادیان ابراهیمی از یک چشمه و حقیقت گرفته شده‌اند و هیچ وقت نباید نسبت به هم نزاع داشته باشند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به آیه 59 آل عمران گفت: در این آیه می خوانیم «اِنَ مَثَلَ عِیسَی عِندَ اللَهِ کَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِن تُرَاب ثُمَ قَالَ لَهُ کُن فَیَکُونُ»؛ یعنی مَثَل عیسی در نزد خدا، همچون آدم است؛ که او را از خاک آفرید، و سپس به او فرمود: «موجود باش!» او هم فوراً موجود شد. چطور می‌شود که یک زن بدون زوج و همسر صاحب فرزند شود؟ قرآن کریم تولد عیسی (ع) را خارق العاده توصیف کرده است. آدم از تراب خلق شده، اما عیسی دارای مادری پاک به نام مریم بود. بنابراین ولادت مسیح بدون پدر، هرگز دلیل بر الوهیت او نیست.

الوهیت حضرت عیسی (ع) پذیرفتنی نیست

وی افزود: الوهیت به معنای خدایی و معبود و خالق است، الوهیت حضرت عیسی (ع) پذیرفتنی نیست، چرا که مخلوق نمی‌تواند خالق همه باشد. وجود حضرت عیسی (ع) ازلی نبوده است، پس به عنوان یک خدا نمی‌تواند باشد. ما همه پیامبران را تجلی رحمت می‌دانیم.

آیت‌الله رمضانی با بیان اینکه پیامبر یک بُعد ملکوتی و یک بُعد ملکی دارد ادامه داد: بُعد ملکی ایشان بشر بودن است، وقتی که بشر شد، می‌تواند الگو شود. هیچ وقت فرشته نمی‌تواند الگو باشد، برای اینکه وجود فرشته متفاوت از انسان است. انسان ساحت جسمی و معنوی دارد. ما همه پیامبران را به عنوان الگو معرفی می‌کنیم.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) تاکید کرد: حضرت عیسی و پیامبر اسلام امروزه بهترین الگو‌های اخلاقی برای بشر هستند.

وی "تواضع"، "محبت به مؤمنان"، "مقابله با ستمگران"، "اعتراض نسبت به فساد، " و "دعوت به اخلاق و توجه به نظام حقوقی انسان" را از ویژگی‌های بارز حضرت عیسی مسیح (ع) عنوان کرد و گفت: امروزه اگر این ویژگی‌ها مطرح شود در جامعه اثربخش خواهد بود.

عیسی (ع) می‌تواند در دنیای پست مدرن به عنوان الگو مطرح شود 

آیت الله رمضانی گفت: حضرت عیسی (ع) هم مظهر جمال بود و هم مظهر جلال، این ویژگی را ما در مورد پیامبر اکرم (ص) نیز مطرح می‌کنیم. وقتی به ویژگی‌های حضرت عیسی (ع) که در آیات و روایات آمده بنگریم، آن وقت این پیامبر می‌تواند در دنیای پست مدرن به عنوان الگو مطرح شود. خداوند همه انبیاء را برای عدل و عدالت فرستاد تا ظلمی در جامعه صورت نگیرد. وقتی ظلمی صورت بگیرد باید اعتراض کرد.

مسیح (ع)، پیامبر صلح عادلانه برای دنیای امروز است

وی با تاکید بر اینکه صلح باید بر محور عدل و عدالت باشد، گفت: صلح مطلق وجود ندارد، یعنی صلح مؤمن با کافری که تلاش می‌کند مؤمن را از صفحه روزگار محو کند امکان پذیر نیست. حضرت عیسی (ع) مانند پیامبر اکرم (ص) می‌توانند پیامبر صلح عادلانه برای دنیای امروز باشند.

 اگر حضرت عیسی (ع) امروز بود به کشتار کودکان و زنان غزه اعتراض می‌کرد

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) افزود: اگر امروز حضرت عیسی (ع) بود، قطعاً نسبت به کشتار کودکان و زنان بی‌دفاع در غزه اعتراض می‌کرد. برای او قابل تحمل نبود که ده‌ها هزار زن و کودک به خاک و خون کشیده شده و کشته شوند، صحنه‌هایی که برای انسان قابل تحمل نیست. اگر پیامبر اسلام هم امروز زنده بود قطعاً نسبت به این نسل کشی زنان و کودکان اعتراض می‌کرد.

آیت‌الله رمضانی گفت: همه بشر عیال الله هستند و تحت سرپرستی خدای متعال قرار دارند. انبیاء آمدند برای اینکه واسطه شوند تا بشر را مرتبط و متصل به خدا کنند تا بدون واسطه با خدا حرف بزنند. ما معتقدیم با خدا حرف زدن با واسطه پیامبر لازم نیست می‌توانیم مستقیم با خدا حرف بزنیم و طلب غفران کنیم و بندگی خدا کنیم.

وی در بخش پایانی سخنان خود به سه خصوصیت همنشین خوب در کلام حضرت عیسی (ع) اشاره کرد و تصریح کرد: از حضرت عیسی (ع) سؤال شد که با چه کسی همنشین شویم؟ ایشان فرمود: با آن که دیدنش شما را به یاد خدا اندازد و گفتارش بر دانش شما بیفزاید و کردارش شما را به آخرت تشویق کند. باید به آموزه‌های عیسی (ع) و پیامبر اسلام بازگشت کنیم. آموزه‌های این دو پیامبر می‌تواند در دنیای مدرن هم جنبه سازندگی داشته باشد و بشریت را به توحید، بندگی، معنویت و اخلاق فرابخواند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با قدردانی از حجت‌الاسلام والمسلمین جازاری رئیس دانشگاه بین المللی اهل‌بیت (ع) نسبت به برگزاری مراسم بزرگداشت میلاد حضرت مسیح (ع) گفت: اینگونه نشست‌های وزین و ارزشمند می‌تواند تعامل میان رهبران دینی را به منصه ظهور برساند و فضا و فصل جدیدی را برای زندگی مسالمت آمیز در دنیای امروز بشری معرفی کند.