سه‌شنبه 29 آبان 1403

رهبر معظم انقلاب اسلامی: مگر مسائل گوناگون کشور قابل رفراندوم است؟ کجای دنیا این چنین است؟/ فعالیت‌های دانشجویی نباید باعث دوقطبی شود

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
رهبر معظم انقلاب اسلامی: مگر مسائل گوناگون کشور قابل رفراندوم است؟ کجای دنیا این چنین است؟/ فعالیت‌های دانشجویی نباید باعث دوقطبی شود

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، جمعی از دانشجویان و فعالان تشکل‌های دانشجویی عصر امروز (سه‌شنبه 29 فروردین) در بیست و هفتمین روز از ماه مبارک رمضان با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

مهم‌ترین محور‌های بیانات رهبر معظم انقلاب به شرح زیر است:

- جلسه اقتصادی سران قوا امر دائمی نیست بلکه موقت و برای مقاصد خاص است.

- این جلسه آنطور که باید به هدف خود نرسیده

- علاج تعطیل کردن نیست بلکه باید دنبال کنیم کار‌ها انجام شود.

- فعالیت‌های دانشجویی نباید جامعه دانشجویی و کشور را دوقطبی کند

- دوقطبی‌گری خواست دشمن است

- مطالبه دانشجویی همراه با واقع بینی و ارائه راه حل علمی و عملی باشد

_ حرف مردم را باید گوش بدهند، حرف مردم کجاست؟ خب مردم در همه‌ی مسائل که حرف ندارند یا یک حرف ندارند، باید فکر کنند، مطالعه کنند، سازوکاری دارد حرف مردم، حرف مردم همینی است که الان وجود دارد یعنی یک نفر را انتخاب میکنند بعنوان رئیس‌جمهور این مال مردم است، یک عده‌ای را انتخاب میکنند بعنوان نماینده‌ی مجلس این حرف مردم است، حرف مردم را این‌جوری میشود فهمید دیگر. حالا یکی از برادران گفت رفراندوم اگر چنانچه شما این‌جوری میگفتند.

_اگر چنانچه از اول در همه‌ی مسائلی که پیش می‌آمد رفراندوم میکردید حالا آن حساسیت روی رفراندوم وجود نداشت. کجای دنیا این کار را میکنند؟ مگر مسائل گوناگون کشور قابل رفراندوم است، مگر همه‌ی مردمی که در رفراندم باید شرکت کنند و شرکت میکنند امکان تحلیل آن مسئله را دارند؟ این چه حرفی است؟ چطور میشود رفراندوم کرد؟ در مسائلی که تبلیغات میشود کرد، حرف میشود زد، از همه طرف اصلاً یک کشور را برای یک مسئله شش ماه درگیر بحث و جدل و گفتگو و دو قطبی‌سازی میکنند برای اینکه یک مسئله‌ای رفراندوم بشود. در همه‌ی مسائل رفراندوم بکنیم؟

_ این‌جوری نیست قضایا که این‌جور ساده آدم از روی‌شان [بگذرد] یکی از آفت‌ها شتاب‌زدگی است، شتاب‌زدگی نباید بشود

- در دوران دفاع مقدس دو فرصت تعالی و عروج بصورت مشترک در کنار هم قرار گرفتند. جوان‌هایی که وارد میدان جنگ شدند حرکتشان و اوج‌گیری‌شان جوری بود که فردی مثل امام راحل، امام بزرگوار که سال‌های متمادی سلوک و عرفان را تجربه کرده بود به حال آن‌ها غبطه میخورد، من نمیدانم شما‌ها شرح حال این شهدا را میخوانید؛ این کتاب‌ها را یا نه؟ من میخوانم و اشک میریزم و استفاده میکنم برای من حقیقتاً استفاده دارد. من خیال میکنم شما یکی از کار‌هایی که میکنید حتماً همین باشد شرح حال این شهدای عزیز را بخصوص بعضی‌هایشان را که خیلی معنویت دارند بخوانید. این‌ها استفاده کردند.

_ انتظار فرج یعنی سختی‌ها همه قابل برداشته شدن، برطرف شدن است. نه اینکه بنشینید انتظار بکشید، دل شما باید گوش به زنگ باشد. انتظار فرج یعنی انتظار برطرف شدن همه‌ی نقص‌هایی که شما الان گفتید. ده برابر این هم نقص وجود دارد که شما نگفتید. انتظار فرج یعنی این، یعنی آماده بودن، فکر کردن، بن‌بست نپنداشتن. بن‌بست‌انگاری خیلی چیز بدی است.

_ راهبرد دشمن این است که ما به خودمان بدبین شویم

_ مشکلات در داخل حتماً وجود دارد، اما اینکه ناامیدی عمدتاً منشاء داخلی دارد را قبول ندارم

_ مشکلات، جوانِ دانشجوی پرانگیزه را ناامید نمی‌کند. درس می‌خواند و مبارزه می‌کند تا مشکلات را برطرف کند

_ رسانه‌های بدخواه اصرار دارند که ملت ایران از اعتقادات دینی و احساسات انقلابی رویگردان شده

_ جلسات شب قدر و روز قدس امسال از پارسال پرشورتر بود

_ خدای متعال که در قرآن مکرر گفته «کَتَبَ اللَهُ لَأَغلِبَنَ أَنَا وَ رُسُلی»؛ کتب الله یعنی قانون قطعی خدا است که راه پیغمبران غلبه پیدا خواهد کرد. دیگر بحثی ندارد. «اِنَ اللَهَ یُدافِعُ عَنِ الَذینَ آمَنُوا»؛ خدا از مؤمنین دفاع خواهد کرد، در این هیچ تردیدی نیست. یا «نُریدُ أَن نَمُنَ عَلَی الَذینَ استُضعِفُوا فِی الأَرضِ وَ نَجعَلَهُم أَئِمَهً»؛ در این هیچ تردیدی وجود ندارد، این قول خدای متعال است. خود ما واقعیت‌ها را هم دیدیم. حالا ما این‌ها را یک روزی از قرآن و نهج‌البلاغه و صحیفه‌ی سجادیه نقل میکردیم، اما در زندگی خودمان تصور نمیکردیم.

_ ما در این سن خودمان دیدیم، پیروزی انقلاب را دیدیم. این غلبه‌ی حق بر باطل بود. کسی فکر نمیکرد، هیچکس اصلاً تصور نمیکرد. مرحوم آقای طالقانی به خود من گفت، گفت وقتی آن روزی که امام گفت شاه باید برود. ما گفتیم آقا چه حرف‌هایی میزند! یعنی کسی مثل آقای طالقانی! مرحوم آیت‌الله طالقانی آدم کوچکی نبود. یک مبارز عمیقِ عریقِ سابقه‌دارِ آن‌چنانی امیدوار نبود، اما شد. انقلاب پیروز شد. حادثه‌ی عجیبی بود جنگ تحمیلی. همه علیه ما، آمریکا علیه ما، شوروی علیه ما، ناتو علیه ما، کشور‌های مسلمان علیه ما، ترکیه‌ی همسایه‌مان علیه ما، همه، همه. ما پیروز شدیم. در یک چنین جنگی که همه علیه ما بودند، ما پیروز شدیم. پس بنابراین تجربه‌های ما هم همین را نشان می‌دهد

_ در مورد مسئله‌ی خصوصی‌سازی که بعضی از دوستان گفتند و تکرار کردند و بیرون هم همان‌ها را میگویند: هر قانون خوبی را ممکن است بد عمل کنند. اینی که ما امکانات کشور، امکانات تولیدی، کارخانجات، این‌ها را بدهیم دست دولت، دستگاه‌های تولیدی و بنگاه‌های تولیدی بزرگ را دولت نمیتواند، مشکلات به وجود می‌آید، فساد به وجود می‌آید. چه قدر در این چند سال این مسائل پیش آمده. این راهش فقط خصوصی‌سازی بود. هیچ چاره‌ی دیگری وجود نداشت واقعاً و این کار ناگهان انجام نگرفت. با فکر، با مطالعه، با پیش‌بینی، ساعت‌ها بحث کردن انجام گرفت. بله، من قبول دارم، آن توقعی که بنده داشتم از خصوصی‌سازی، تا حالا آن توقع برآورده نشده. اما کار‌های خوبی هم انجام گرفته.

_ اینی که شما میگویید بنگاه دولتی را دادند به بخش خصوصی، او دلارش را به دولت برنمیگرداند، این درست نیست. آنی که دلار را برنمیگرداند، همان بنگاه فعلاً دولتی است.

_ البته بخش خصوصی هم اشکالاتی دارد؛ مراقبت میخواهد، دقت میخواهد، رعایت میخواهد.

تکمیل می‌شود...