روند کاهنده نرخ رشد نقدینگی همگام با رشد تولید
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، محمدرضا فرزین رئیسکل بانک مرکزی گفت: آمارها نشان میدهد که نرخ رشد نقدینگی در سال 1400 در ابتدای دولت حدود 42.8 و نرخ رشد پایه پولی 39.5 درصد بود الان این شاخصها به ترتیب به 24.3 و 28.1 درصد رسیده است و این به معنا بازگشت متغیرهای اقتصاد کلان کشور به شرایط باثبات قبل از تحریمهای سال 96 است.
بر اساس اعلام بانک مرکزی، وی با اشاره برخی تحلیلها در حوزه متغیرهای اقتصاد کلان و ملاک قرار دادن میانگین نرخهای رشد تصریح کرد: در تحلیل این متغیرها باید به این نکته توجه داشت که هرچند میانگین کاهشی است اما باید به این نکته توجه داشت که روند نرخ رشد نقدینگی از 42.8 درصد آغاز کار دولت سیزدهم به 24.3 درصد رسیده است؛ این بدان معناست که هرچه به جلو رفتهایم، روند کاهنده بوده است.
فرزین گفت: بررسی نرخ رشد پایه پولی نیز نشان میدهد که که نرخ رشد در سال گذشته به 42.3 درصد رسید.
وی افزود: البته منتقدان دولت اینگونه تحلیل میکردند که با رشد پایه پولی باید در انتظار رشد نقدینگی هم باشیم و همان زمان گفته شد که نرخ رشد پایه پولی ناشی از افزایش سپرده قانونی بانکها است و نه اضافه برداشت بانکها؛ لذا پیش بینی کردیم که این رشد نرخ پایه پولی کاهش خواهد یافت و لذا شاهد بودیم که این نرخ به 28.1 درصد کاهش یافت و نقدینگی هم به روند کاهشی خود ادامه داد.
روند کاهنده نرخ رشد نقدینگی همگام با رشد تولید
فرزین اضافه کرد: بررسی روند کاهش نرخ رشد نقدینگی نیز نشان میدهد که نرخ رشد نقدینگی از 42.8 درصد به 39 درصد، 31.1 درصد، 24.3 درصد در پایان سال گذشته و بالاخره 25.6 درصد در اردیبهشت ماه رسید.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: ولی با توجه به هدف گذاری ماهانه انجام شده از هدف دور نشدهایم و چون قصد داشتیم بازارها دچار انسداد نقدینگی نشود مقداری اجازه افزایش نقدینگی داده شد لذا در اردیبهشت ماه شاهد افزایش نرخ رشد نقدینگی به بالای 25 درصد هستیم.