زاد و ولد یوزپلنگهای ایرانی مطلوب نیست / شرایط اقلیمی تاثیر منفی گذاشت
اقتصادنیوز: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: شرایط اقلیمی برای روند زیستی تولیدمثل یوزپلنگ «ایران» در مرکز تکثیر مطلوب نیست و لقاح موفق شکل نگرفته است.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، بهرامعلی ظاهری افزود: یوزپلنگ ماده «ایران» هفت سال سن دارد و یک مرحله زایمان موفق داشت، اما امسال لقاح موفقیتآمیز نداشته است.
این مسوول اظهار کرد: یوزپلنگ جزو پستانداران چندهمسری است و از 2 تا سه سالگی بالغ شده و تا هشت سالگی قدرت زادآوری از نوع چندقلوزایی دارد.
وی ادامه داد: بر پایه تحقیقات انجام شده، دی و بهمن بهترین ماهها برای جفتگیری یوزپلنگ آسیایی است که پس از 90 روز به طور معمول توله در اردیبهشت ماه به دنیا میآید.
ظاهری اضافه کرد: یوزپلنگ دوره بارداری سه ماه دارد و به طور معمول فصلهای دارای رطوبت هوای بیشتر برای جفتگیری این گونه ارزشمند مناسب است، اما امسال شرایط اقلیمی مطلوب نبود.
خبر مرتبط ساماندهی جاده مرگ یوزپلنگها به کجا رسید؟معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به آغاز فنسکشی دو کیلومتر از جاده عباسآباد در استان سمنان، تاکید کرد که وزارت راه بخشی از تعهدات خود را برای ایمنسازی این جاده انجام داده است البته به این معنا نیست که توانستهایم طرح را بهگونهای پیشبیریم که اثربخشی قابل قبولی داشته باشد.
به گفته وی، پنج یوزپلنگ در مرکز تحقیقات تکثیر در اسارت پارک ملی توران شاهرود با شرایط جسمانی سالم زندگی میکنند که «ایران» یوزپلنگ ماده و «فیروز» یوزپلنگ نر در دوره زادآوری قرار دارند و 2 توله یوزپلنگ ماده آذر و توران نابالغ و یوزپلنگ مادر ماده «دلبر» نیز در دوره کهنسالی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان بیان کرد: البته یوزپلنگ «فیروز» تنها نر بالغ مرکز تکثیر در اسارت پارک ملی توران به شرایط کهنسالی نزدیک میشود.
طبق تحقیقات کارشناسان بهترین زیستگاه یوزپلنگ ایرانی منطقه 100 هزار هکتاری پارک ملی توران در شرق استان سمنان است، اما قلمرو زیستی این گونه ارزشمند 100 تا 300 کیلومتر فراتر از این پارک ملی گزارش شده و بر همین اساس باید در تمام منطقه توران تمهیدات برای حفظ جان یوزپلنگ اندیشیده شود.
یوزپلنگ آسیایی در دوره تولگی تا سهماهگی دندان شیری در میآورد و بر اساس جوانه دندان، سن توله یوزپلنگ تخمین زده میشود و از هفت ماهگی به بعد دندانهای شیری جای خود را به دندان دایمی میدهد و خلاصه اینکه این جانور تجلی سرعت و شکوه است.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید