سال پرحادثه و حاشیه سینمای ایران!/ از قهر هنرمندان تا کاهش مخاطبان سینما!
سال 98 همانطور که فراز و نشیب های فراوانی در امور اجتماعی و اقتصادی مردم و کشور داشت، سینما و تلویزیون را نیز از این اتفاقات بی نصیب نگذاشت؛ چند اتفاق کوچک و بزرگ را که در این سال در فرهنگ و هنر کشورمان رخ داد را می خوانید.
به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ این روزها سینمای ایران و سالنهایش روزهای سکوت و رکود و بهت را طی می کنند، سکوتی برگرفته از روزهای کرونایی کشورمان، روزهایی که دامن اهالی رسانه، هنر و فرهنگ را نیز گرفت و باعث شد تا نتوانند مانند سابق فعالیتهایشان را انجام دهند، همین دیروز بود که وزارت ارشاد از ادامه تعطیلی سینماهای سراسر کشور تا پایان سال خبر داد و بیان کرد که؛ با تصویب ستاد ملی مبارزه با کرونا و تأکید صنوف مرتبط، تعطیلی تمامی برنامههای فرهنگی، هنری و سینمایی سراسر کشور تا پایان سال ادامه دارد.
البته سال 98 در کل برای تمامی کشور سالی بسیار پرفراز و نشیب بود و قطعا عرصه فرهنگ و هنر هر کشور نیز بیش از هر حوزه دیگر متأثر از اتفاقات درون کشوری است.
اما این روزهای تعطیلی، کم کاری و حتی بیکاری تنها اتفاق سال 98 نبود بلکه سینمای ایران در این سال جریانات زیادی را به خود دید، از کاهش آمار مخاطبان سینما گرفته تا قهرهای سلبریتیها و هنرمندان!
در گزارش روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری آمده است که؛ بر اساس بررسیهای معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی میزان افزایش فروش فیلمها در 11 ماه سال 1398 نسبت به مدت مشابه در سال 1397، 4 درصد رشد داشته است اما تعداد تماشاگران در 11 ماه امسال نسبت به همین مدت در سال گذشته 3 درصد کاهش داشته است، البته این کاهش در بهمن ماه نسبت به بهمن ماه سال قبل به 7 درصد رسیده است.
با این وجود نمیتوان منکر آن شد که پرده نقرهای سالنهای سینما، امسال آثار خوبی را بر خود تجربه کرد، از موفقیت در عرصه سینمای مستند گرفته و آثار خوبی که در این حوزه ساخته شد تا آثاری که به جز رضایتمندی مخاطبان فرهنگسازی خوبی را چه در حوزه سینمای کودک و نوجوان و چه در حوزههای دیگر آغاز کرد.
کارهایی که با شهامت ساخته شدند؛ مانند فیلم" 23 نفر" و برخی نیز با پیگیری و علاقه مخاطبان به فروشهای خوبی دست پیدا کردند، مانند فیلم "منطقه پرواز ممنوع".
البته متأسفانه عرصه کمدی امسال علی رغم فروشهای میلیاردی و رکوردشکنی در این حوزه، مانند روال سالهای گذشته و چه بسا بدتر، نتوانست رضایت مخاطبان را از نظر سلامت محتوا تأمین کند. حتی برخی از کمدیها در میانه راه و بخاطر رعایت نکردن اصول اخلاقی از پرده پایین کشیده شدند و جالب این است که در همین روزهای آخر سال خبر از وارد شدن برخی به شبکه نمایش خانگی مطرح شد.
در نهایت نیز، چون سالهای قبل، امسال نیز جشنواره فجر مهم ترین رویداد سینمای ایران بود با این تفاوت که با روشهای قهرآمیز برخی از هنرمندان آغاز و با جایزه دادن به برخی از همان هنرمندان به پایان رسید! و همین باعث شد تا این رویداد نسبت به سالهای قبل تفاوتهای زیادی داشته باشد.
یکی از موضوعات دیگر که امسال برای هنرمندان به طور جدی مطرح شد دریافت مالیات بود که موافقت و مخالفت افراد زیادی را به همراه داشت، تا این که در 21 بهمن و در روزهای پیش از بحران کرونا ویروس، محمود علیزاده، معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی در گفت و گوی تلویزیونی در مورد مالیات هنرمندان، گفته بود که بر اساس لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم که از سوی وزارت امور اقتصاد و دارایی به دولت ارسال شد، سقف معافیت هنرمندان تا 100 میلیون تومان در نظر گرفته شده است. مازاد بر 100 میلیون تومان، مشمول مالیات به نرخ مقرر خواهد شد.
و حالا....
در این روزهایی که کرونا ویروس، حتی حمله به پیکره هنر را نیز مستثنی نکرده است، نباید فراموش کرد آن چه که میتواند مرهمی بر غم و استرس های این مدت مردم مان باشد، این است که حتی برای لحظاتی مشکلاتشان را از یاد ببرند و این قطعا میسر نخواهد بود جز با روشهایی که یکی از آنها دیدن فیلم است. دیدن فیلمهای سینمایی خوب از قاب جادویی خانههایمان.
بنابراین شبکههای سیما برای عید نوروز علاوه بر برنامه و سریال، جشنوارههای سینمایی درنظر گرفتهاند و قرار است بیش از 140 فیلم سینمایی ایران و جهان را روی آنتن ببرند، که در این میان نام آثار سینمایی خوبی مانند "شبی که ماه کامل شد"، تختی" و "سرخپوست" و بسیاری آثار دیگر نیز به چشم می آید، تا آنها که بخاطر مشغله و یا هزینههای سینما نتوانستند برخی آثار را در سالن سینما و بر روی پرده بزرگ سینمایی دنبال کنند، در تلویزیون و در روزهای خانه نشینی اجباری به تماشای برخی آثار یک سال اخیر سینمای ایران بنشینند.
انتهای پیام /