پنج‌شنبه 9 اسفند 1403

سرمایه گذاران امروز نگران تصمیم بانک مرکزی برای نرخ بهره هستند / سیاست‌های دولت قبل، پول‌ها در بانک‌ها فریز و تولید را نابود کرد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سرمایه گذاران امروز نگران تصمیم بانک مرکزی برای نرخ بهره هستند / سیاست‌های دولت قبل، پول‌ها در بانک‌ها فریز و تولید را نابود کرد

کارشناس اقتصادی با بیان اینکه تولید، امروز در کشور در معرض آسیب جدی قرار دارد و افزایش نرخ بهره بانکی مغایر حمایت از تولید و اقتصاد مقاومتی است، گفت: نزولی شدن نرخ رشد تورم در مهر ماه امسال خبر خوبی است که برای تداوم این روند باید تولید تقویت شود.

مصطفی صفاری، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره ثبت بالاترین نرخ رشد تورم در دولت قبل و نزولی شدن شیب آن در مهرماه امسال، اظهار کرد: نزولی بودن نرخ رشد تورم تا سال 1397 ساختگی بود و دولت قبل با بالابردن نرخ بهره بانکی و انتقال پول به بانک‌ها (فریز کردن)، افزایش نرخ تورم را به تأخیر انداخت.

نزولی شدن نرخ تورم خبر خوبی است

وی با تاکید بر اینکه زمانی رشد نرخ تورم نزولی به صورص واقعی شکل می‌گیرد که تولید افزایش یابد و رونق بگیرید؛ افزود: مرکز آمار اعلام کرد که نرخ رشد تورم در مهر ماه امسال نزولی شده که این خبر خوبی است؛ ولی باید در نظر داشته باشیم که سیاست‌های پولی و مالی با تأخیر اثرات خود را در اقتصاد نشان می‌دهند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اگر همین امروز اقدام مثبتی در اقتصاد کلان کشور انجام شود، ما اثرات آن را یک سال بعد به‌صورت محسوس خواهیم دید. البته مهم تداوم روند نزولی نرخ تورم است که برای دستیابی به آن باید تولید تقویت شود تا با افرایش عرضه تولیدات داخلی و بالابردن تولید ناخالص داخلی این روند ادامه‌دار باشد.

سودآوری تولید زیر سؤال رفته است / سرمایه گذاران نگران نرخ بهره بانکی هستند

صفاری ادامه داد: دلیل رکود و رخوت این روز‌های تولید به عدم ورود نقدینگی به این صنایع بازمی‌گردد و زیان تولیدکنندگان در سال‌های اخیر موجب شده سرمایه‌گذاران به تولید بی‌اعتماد شوند. سودآوری تولید در کشور زیر سؤال رفته است که نتیجه آن برای بخش خصوصی چیزی جز زیان سال گذشته در صنایع تولیدی نبوده است. وی گفت: نکته نگران‌کننده در اقتصاد کلان کشور در این روزها نرخ بهره بانکی است که موجب کاهش رغبت برای سرمایه‌گذاران خواهد شد؛ در حالی که به‌صورت طبیعی بازار بدهی و بازار سرمایه 2 رقیب جدی آن است. اینکه سرمایه‌گذاران تصمیم بگیرند پول خود را صرف خرید سهام و سرمایه‌گذاری در شرکت‌های تولیدی کنند یا در سپرده بانکی و یا در بازار اوراق با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری کنند، بستگی به نرخ بهره بانکی بدون ریسک دارد.

دولت سیزدهم با کنترل نرخ بهره بانکی، نقدینگی را به سمت تولیدی سوق دهد

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: باید ببینیم بانک مرکزی چه تصمیمی برای نرخ بهره بانکی می‌گیرد و نرخ تورم در کشور چقدر خواهد شد. افزایش یک یا دو درصدی نرخ بهره بانکی بدون ریسک تأثیر با اهمیتی بر روند بازارهای هم عرض نخواهد داشت، اما اگر نرخ بهره بدون ریسک به اعدادی بین 28 تا 30 درصد نزدیک شود، نگرانی‌ها برای رکود در تولید بیشتر خواهد شد. صفاری در پایان با اشاره به عملکرد دولت تدبیر و امید، گفت: امروز در کشور ما تولید در معرض آسیب جدی قرار دارد و افزایش نرخ بهره بدون ریسک، با حمایت از تولید و اقتصاد مقاومتی در مغایرت است. امیدواریم تصمیم‌سازان در اقتصاد به این نکته توجه بیشتری داشته باشند.

وی تاکید کرد: نزول روند رشد نرخ تورم فقط در سایه رونق واقعی تولید خواهد بود و دولت سیزدهم باید با کنترل و مدیریت نرخ بهره بانکی، نقدینگی را به صنایع تولیدی انتقال دهد.

انتهای پیام /