جمعه 9 آذر 1403

سرمایه گذاران ایجاد کارگاه های ریسندگی در کهگیلویه و بویراحمد حمایت می شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سرمایه گذاران ایجاد کارگاه های ریسندگی در کهگیلویه و بویراحمد حمایت می شود

گچساران - ایرنا - معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: سرمایه گذاران متقاضی ایجاد کارگاه های ریسندگی در استان با تسهیلات ارزان قیمت و اخذ مجوز در کمترین زمان ممکن حمایت می شوند.

پریسا راد روز سه شنبه در گفت وگو باخبرنگار ایرنا افزود: در حالی که به دلیل رواج دامپروری سنتی در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد امکان تامین نخ مرغوب در استان وجود دارد اما نبودن سرمایه گذار سبب شده هنرمندان این مواد اولیه را از استان های دیگر با قیمت بیشتر تامین می کنند.

وی بیان کرد: در صورت راه اندازی هر کارگاه ریسندگی اشتغال حداقل برای 15 نفر، مواد اولیه مورد نیاز هنرمندان صنایع دستی با 50 تا 60درصد کمتر از قیمت فعلی تامین می شود.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: هم اکنون هر کیلوگرم نخ مورد نیاز هنرمندان با حداقل 400 هزار ریال خریداری می شود.

راد گفت: پنج فروشگاه نخ مورد نیاز هنرمندان کهگیلویه وبویراحمد را از استان های دیگر تامین و در شهرستان های گچساران و بویراحمد عرضه می کنند.

وی تاکید کرد: تلاش های میراث فرهنگی برای جذب سرمایه گذار برای تحقق این امر تاکنون نتیجه ای نداشته است.

وی ابراز داشت: جاجیم بافی، سفره بافی، نمدمالی، نی چیت بافی، مشته بافی، رندبافی، گچمه بافی، ریسندگی، سوزن دوزی، سبد بافی، رودوزی‌های سنتی و سیاه چادر بافی از مهمترین دست بافته‌های سرپنجه هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد است.

وی بیان کرد: کهگیلویه و بویراحمد دارای 35 هزار هنرمند فعال صنایع دستی است که 16 هزار نفر آنان مجوز تولید دریافت کرده اند.

راد بیان کرد: امسال نیز در راستای تحقق شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری به سال «جهش تولید» نامگذاری شده است کارگاه های صنایع دستی در شهرستان های کهگیلویه و بویراحمد ایجاد می شود.

سالانه 218 هزار متر مربع انواع صنایع دستباف در کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود.

بیشترین دست بافته‌ها در شهرستان‌های دنا و گچساران تولید می‌شود.

مدیرکل امورعشایر کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: سالیانه 800 تن پشم از گوسفندان اهالی عشایری استان تولید می شودکه به عنوان مواد اولیه کارگاه های ریسندگی نقش مهمی در افزایش درآمد این قشر زحمت کش دارد.

بهمن آزادی افزود: راه اندازی کارگاه های ریسندگی باعث ایجاد بازار خرید پشم گوسفنان به قیمت واقعی می شود.

وی بیان کرد: عشایر کهگیلویه وبویراحمد یک میلیون راس دام را پرورش می دهند که ایجاد کارگاه های ریسندگی می تواند به افزایش درآمد آنان کمک کند.

آزادی عنوان کرد: آماده حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای راه اندازی کارگاه های ریسندگی هستیم.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: پشم چینی از گوسفندان اکنون شروع شده و تا 2 ماه ادامه دارد.

وی ابراز داشت: عشایرکهگیلویه و بویراحمد 35 درصد صنایع‌دستی شامل 10 هزار مترمربع انواع گبه، جاجیم، قالی، گلیم و فرش این استان را تولید می‌کند.

آزادی اظهار داشت:12 درصد از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب 11 هزار خانوار با جمعیتی معادل 70 هزار نفر عشایر هستند.

*س_برچسب‌ها_س*